Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 24 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Is dit de mobiele oplader van de toekomst?

Hoe vaak is het jou wel niet gebeurd dat je door Instagram scrolde, een Whatsappje stuurde of je favoriete nieuwssite bezocht en je telefoon uitviel? Vast vaak. En dan kun je hem (als je geluk hebt) opladen met je powerbank.

Maar zo’n powerbank is vaak groot en lomp en heeft een kabel waardoor je je telefoon tijdens het opladen niet meer gemakkelijk vast kunt houden. Tenzij je de mobiele oplader ergens in je zak stopt en je als een soort robot door het leven gaat, is zo’n noodoplossing niet heel handig.

Dat moet beter kunnen, dachten Tomah en zijn vrienden. Zij bedachten daarom de ‘Finger Pow’ een kleine, magnetische powerbank. Dit idee presenteerden ze aan Kickstarter en daar proberen ze nu geld in te zamelen om het project werkelijkheid te laten worden.

Volledig opladen

De kleine oplader zou volgens de mannen helemaal in ons moderne leven passen. Je kunt er elke smartphone mee opladen. Je krijgt vier magneetjes en een oplaadstation. Elk magneetje dat je in je telefoon kunt klikken weegt maar 15 gram en kan je telefoon 25 procent extra batterij geven. Een simpele rekensom maakt dus duidelijk dat je met de set van vier je telefoon weer volledig vollaadt. Wat denk jij? Is dit dé powerbank van de toekomst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.