Amarins de Boer
Amarins de Boer Tech 29 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple verlaagt prijs van vervanging batterij

Was jij ook geschrokken toen je hoorde dat Apple oudere iPhones expres trager maakt? Apple zelf misschien ook wel, maar dan vanwege de kritiek die ze daarop kregen. Om de boel te sussen komt Apple nu met een tegemoetkoming: ze gaat de prijzen voor het vervangen van batterijen van oudere iPhones verlagen. Daarnaast komt er een nieuwe software beschikbaar om meer zicht te houden op de levensduur van de batterij.

‘Sorry’

Op de website biedt Apple excuses aan voor de manier waarop is gecommuniceerd. Om ,,het vertrouwen terug te winnen van iedereen die aan Apples intenties heeft getwijfeld”, worden de maatregelen getroffen. ,,We hebben nooit – en zullen nooit – bewust de levensduur van onze producten verkorten.”

Het vertragen doet Apple naar eigen zeggen om te voorkomen dat de telefoons uitvallen of vastlopen. De batterijen van deze toestellen zijn vaak verslechterd en daardoor zou dat kunnen gebeuren.

Volgens Apple kunnen oude toestellen weer sneller werken als de batterij wordt vervangen. De prijs daarvoor wordt als tegemoetkoming met meer dan zestig procent verlaagd. Ook geven iPhones na een update informatie over de staat van de batterij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.