iPhone X kan niet goed tegen lage temperaturen

10 november 2017 om 14:04 door Metro
iPhone X kan niet goed tegen lage temperaturen
De iPhone X. Foto: epa.

Het wordt dit weekend guur, winters weer en dat blijkt een slechte combinatie te zijn met de nieuwe iPhone X. Heb je de nieuwste telefoon van Apple net aangeschaft, dan is het aan te raden er niet mee naar buiten te gaan. De iPhone X blijkt namelijk niet goed tegen kou te kunnen. En dat terwijl je ruim 1000 euro voor het toestel moet neertellen.

Softeware-update

Eigenaars van de peperdure telefoon klaagden erover dat het scherm soms kuren heeft als je met koud weer buiten loopt. Tegenover The Loop bevestigde Apple donderdag dat er wat problemen zijn met het scherm wanneer deze ‘snel overgaat naar een koude omgeving’: „Na een paar seconden werkt het scherm weer helemaal. In een komende software-update zal hier iets aan worden gedaan”, aldus een woordvoerder.

Wanneer die softeware-update er komt, is nog niet duidelijk.

Problemen met kou

Vanaf woensdag begon de klachtenstroom langzaam op gang te komen. Het begon op Reddit, waar een gebruiker klaagde dat het scherm niet meer reageerde nadat hij de koude buitenlucht in was gelopen. Daarop verklaarden andere gebruikers dat ook te hebben ervaren. Toch doen de problemen zich niet bij alle gebruikers van de iPhone X voor.

Wanneer het scherm niet goed reageert, is dat zeker in het geval van de iPhone X een probleem. Het toestel heeft namelijk geen fysieke thuisknop, zoals voorgangers dat wel hadden.

Volgens Apple werken iOS-apparaten het best bij een temperatuur tussen de 0 en 35 graden Celsius. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!