Tech&Gadgets

iPhone X kan niet goed tegen lage temperaturen

De iPhone X. Foto: epa.

Foto van 'Metro'

10 NOV 2017

Het wordt dit weekend guur, winters weer en dat blijkt een slechte combinatie te zijn met de nieuwe iPhone X. Heb je de nieuwste telefoon van Apple net aangeschaft, dan is het aan te raden er niet mee naar buiten te gaan. De iPhone X blijkt namelijk niet goed tegen kou te kunnen. En dat terwijl je ruim 1000 euro voor het toestel moet neertellen.

Softeware-update

Eigenaars van de peperdure telefoon klaagden erover dat het scherm soms kuren heeft als je met koud weer buiten loopt. Tegenover The Loop bevestigde Apple donderdag dat er wat problemen zijn met het scherm wanneer deze ‘snel overgaat naar een koude omgeving’: „Na een paar seconden werkt het scherm weer helemaal. In een komende software-update zal hier iets aan worden gedaan”, aldus een woordvoerder.

Wanneer die softeware-update er komt, is nog niet duidelijk.

Problemen met kou

Vanaf woensdag begon de klachtenstroom langzaam op gang te komen. Het begon op Reddit, waar een gebruiker klaagde dat het scherm niet meer reageerde nadat hij de koude buitenlucht in was gelopen. Daarop verklaarden andere gebruikers dat ook te hebben ervaren. Toch doen de problemen zich niet bij alle gebruikers van de iPhone X voor.

Wanneer het scherm niet goed reageert, is dat zeker in het geval van de iPhone X een probleem. Het toestel heeft namelijk geen fysieke thuisknop, zoals voorgangers dat wel hadden.

Volgens Apple werken iOS-apparaten het best bij een temperatuur tussen de 0 en 35 graden Celsius.

BEKIJK OOK


Views

700+

Waarom de ene webwinkel duurder is dan de ander

Waarom de ene webwinkel duurder is dan de ander

We shoppen bijna allemaal online. Maar hoe komt het toch dat de ene webwinkel goedkoper is dan de ander? / Negative Space

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 15:59

Stel: je bent toe aan een nieuwe smartphone en besluit daarom een nieuwe te kopen. Als je dan online kijkt op prijsvergelijkingssites, zie je behoorlijk wat verschillen: waar de ene winkel je nieuwe telefoon voor 380 euro van de hand doet, verkoopt de andere website hem voor bijna 425 euro. Waar komt dat grote verschil vandaan?

„Dit is wat we prijsspreiding noemen”, vertelt Ting Li. Zij is professor Data Analytics aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. „Dat is dus wanneer aanbieders verschillende prijzen vragen voor hetzelfde product. Dat bestaat al heel lang, maar nu zie je het door dit soort sites een stuk beter. In één oogopslag zie je dat er een groot verschil in prijzen zit.”

Extra service


Views

300+

10 dingen die je met Instagram kan, maar niet wist

Illustratieve afbeelding van de app. Bron: ANP foto. Gifjes: Giphy.

Foto van 'Cerise van Vliet'

13 DEC 2015

Instagram wint steeds meer terrein als het gaat om populaire apps, maar haal je alles eruit wat erin zit? Spoiler: waarschijnlijk niet. Je kan namelijk veel meer met de app dan je denkt. Hier tien dingen die de moeite waard zijn, maar je waarschijnlijk niet kende.

1. Orden je filters

Iedereen die foto's plaatst met de hashtag nofilter is natuurlijk super tof, maar voor iedereen die wel filters gebruikt: je kan ze in jouw favoriete volgorde zetten. Super handig, hoef je niet meer helemaal te scrollen naar die ene filter die je ogen altijd zo lekker laat uitkomen. Dit doe je door bij de filters helemaal naar het eind te scrollen en daar op 'beheren' te drukken. Nu kan je de filters ordenen, it's magic.


Views

12k+

Het rietje van de toekomst zuivert zelf vies water

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

20 JUL 2018

Als rietjes dezer dagen in het nieuws komen, dan is het vaak niet positief. Veel mensen zien graag dat de plastieken buisjes uit productie worden genomen. Maar een herbruikbare rietje van de toekomst kan levens redden.

Zuiveringssysteem

Het gaat om de zogenaamde Lifestraw. Deze uitvinding is een rietje met een ingebouwd zuiveringssysteem. Hierdoor kan je water uit riviertjes drinken, zonder dat je kans loopt op rare ziektes.


Views

1k+

Video: zo kom je zonder code een iPhone in

Foto: ANP

Foto van 'Sophie Moerman'

5 APR 2016

Nu de iPhone niet alleen een cijfercode heeft, maar ook gebruik maakt van vingerafdrukherkenning zou je denken dat je telefoon optimaal beveiligd is. Het is echter kinderspel om dit te omzeilen en alles wat je nodig hebt is Siri.

Siri, de functie die jou door middel van spraakherkenning helpt op dingen op te zoeken, kan namelijk ook gebruikt worden als je telefoon vergrendeld is. In een video laat YouTubegebruiker Videosdebarraquito zien hoe makkelijk je hiermee een telefoon in komt.


Views

5k+