Tech&Gadgets

ING-app laat je als eerste met Face ID betalen

ING-app laat je als eerste met Face ID betalen

Het logo van de ING Bank. / ANP Xtra

Foto van 'Imre Himmelbauer'

9 NOV 2017

De iPhone X, het nieuwste en duurste vlaggenschip van Apple, heeft een aantal verrassende vernieuwingen doorgevoerd. Een van de grootste verrassingen was dat Apple de oude vertrouwde vingerafdrukscanner volledig in de ban deed ten faveure van Face ID. Precies daarom heeft ING zijn app aangepast om ook te werken met gezichtsherkenning.

De nieuwe functie is sinds afgelopen maandag ingesteld. Iedereen die een iPhone X heeft en de laatste versie van de ING Bankieren-app op zijn telefoon heeft staan, kan met Face ID geld overmaken en inloggen.

Face ID op ING Bankieren: zo stel je het in

Uiteraard moet de nieuwe functie wel nog even ingesteld worden voordat je er gebruik van kan maken. Daarom legt Metro jou in een paar stappen precies uit hoe je Face ID op ING Bankieren instelt. Zo kun jij straks ook betalen door even naar je iPhone te kijken.

Het begint natuurlijk met het instellen van Face ID zelf, maar we gaan ervan uit dat je dit al hebt gedaan. Als je nu naar de Instellingen-app gaat en je drukt op 'Face ID en toegangscode', zie je ook 'Andere apps' staan. Hiermee kun je de ING Bankieren-app toestemming verlenen om gebruik te maken van Face ID. Als je daarna de app opstart, kun je de Face ID toevoegen.

Mocht je de mogelijkheid om Face ID toe te voegen nog niet hebben, kijk dan even in de App Store of je wel de laatste versie van de ING-app hebt. Bij een update zou het wel moeten werken.


Views

700+

Waarom de ene webwinkel duurder is dan de ander

Waarom de ene webwinkel duurder is dan de ander

We shoppen bijna allemaal online. Maar hoe komt het toch dat de ene webwinkel goedkoper is dan de ander? / Negative Space

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 15:59

Stel: je bent toe aan een nieuwe smartphone en besluit daarom een nieuwe te kopen. Als je dan online kijkt op prijsvergelijkingssites, zie je behoorlijk wat verschillen: waar de ene winkel je nieuwe telefoon voor 380 euro van de hand doet, verkoopt de andere website hem voor bijna 425 euro. Waar komt dat grote verschil vandaan?

„Dit is wat we prijsspreiding noemen”, vertelt Ting Li. Zij is professor Data Analytics aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. „Dat is dus wanneer aanbieders verschillende prijzen vragen voor hetzelfde product. Dat bestaat al heel lang, maar nu zie je het door dit soort sites een stuk beter. In één oogopslag zie je dat er een groot verschil in prijzen zit.”

Extra service


Views

300+

10 dingen die je met Instagram kan, maar niet wist

Illustratieve afbeelding van de app. Bron: ANP foto. Gifjes: Giphy.

Foto van 'Cerise van Vliet'

13 DEC 2015

Instagram wint steeds meer terrein als het gaat om populaire apps, maar haal je alles eruit wat erin zit? Spoiler: waarschijnlijk niet. Je kan namelijk veel meer met de app dan je denkt. Hier tien dingen die de moeite waard zijn, maar je waarschijnlijk niet kende.

1. Orden je filters

Iedereen die foto's plaatst met de hashtag nofilter is natuurlijk super tof, maar voor iedereen die wel filters gebruikt: je kan ze in jouw favoriete volgorde zetten. Super handig, hoef je niet meer helemaal te scrollen naar die ene filter die je ogen altijd zo lekker laat uitkomen. Dit doe je door bij de filters helemaal naar het eind te scrollen en daar op 'beheren' te drukken. Nu kan je de filters ordenen, it's magic.


Views

12k+

Het rietje van de toekomst zuivert zelf vies water

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

20 JUL 2018

Als rietjes dezer dagen in het nieuws komen, dan is het vaak niet positief. Veel mensen zien graag dat de plastieken buisjes uit productie worden genomen. Maar een herbruikbare rietje van de toekomst kan levens redden.

Zuiveringssysteem

Het gaat om de zogenaamde Lifestraw. Deze uitvinding is een rietje met een ingebouwd zuiveringssysteem. Hierdoor kan je water uit riviertjes drinken, zonder dat je kans loopt op rare ziektes.


Views

1k+

Video: zo kom je zonder code een iPhone in

Foto: ANP

Foto van 'Sophie Moerman'

5 APR 2016

Nu de iPhone niet alleen een cijfercode heeft, maar ook gebruik maakt van vingerafdrukherkenning zou je denken dat je telefoon optimaal beveiligd is. Het is echter kinderspel om dit te omzeilen en alles wat je nodig hebt is Siri.

Siri, de functie die jou door middel van spraakherkenning helpt op dingen op te zoeken, kan namelijk ook gebruikt worden als je telefoon vergrendeld is. In een video laat YouTubegebruiker Videosdebarraquito zien hoe makkelijk je hiermee een telefoon in komt.


Views

5k+