Likeability of 5

Eindelijk: braingame die wél leuk is

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

7 NOV 2017

In de App Store zijn nogal wat 'brain games' te vinden, apps die beloven je brein te verbeteren. Toch viel Peak mij een tijdje geleden op toen ik het tegenkwam en dus heb ik het gedownload. Daar heb ik nu zeker geen spijt van, want ik voltooi nog steeds dagelijks mijn portie braintraining voor die dag.

Normaal krijg ik altijd een kriebelgevoel van apps die willen dat je het dagelijks speelt, maar bij Peak vond ik het gelijk een leuk idee. Als student train ik mijn brein al op dagelijkse basis, maar dat is voornamelijk op Informatiekunde gericht. Deze app daagt verschillende delen van je hersenen uit. Daarbij train je onder andere je geheugen, concentratie, probleemoplossend denken, mentale behendigheid, taal, coördinatie en beheersing van emoties.

Je voortgang en behaalde scores van elk onderdeel houdt Peak bij en zo krijg je elke dag een overzicht hoe je er voor die dag voorstaat. Dus na een maand zie je ook of je ook echt vooruit gegaan bent. Niets leukers voor een informatie-nerd zoals ik natuurlijk.

Wat Peak onderscheidt, is dat de spelletjes gewoon écht leuk zijn om te spelen. Nee, ik krijg niet betaald voor deze boodschap, haha. Wel als tip voor jou! Na anderhalve maand ben ik ze nog steeds niet zat en elke dag gemotiveerd om een nog betere score te halen. Natuurlijk heb ik favorieten en minder favorieten, maar de spelletjes zijn ontzettend goed uitgewerkt. Zo goed dat je ze eigenlijk onbeperkt wil spelen en daar komt het nadeel van de app om de hoek kijken...

De Pro-versie van Peak

Als je altijd de spelletjes wil kunnen spelen, moet je betalen voor de app. En niet zo weinig ook, wel 3 euro per maand. Hoe leuk ik Peak ook vind, voor mij echt te veel geld voor een appje. Maar dan kun je wel alle spellen spelen. In de gratis versie is namelijk de helft ongeveer maar beschikbaar, dus staan er voor die 3 euro wel 20 extra spellen op je te wachten. Die je dus onbeperkt kunt spelen. Ook houdt Peak dan de voortgang van je hersenen nauwkeuriger bij.

Ben je benieuwd geworden naar Peak? Download hem dan zelf ook! Beschikbaar in de App Store en Google Play.

Dit artikel werd geschreven door TechGirl-redactrice Hilde Jongeling.

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


love
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

500+

Franse scholen verbannen mobieltjes compleet

Met zijn allen op de smartphone in de pauze kan in Frankrijk straks niet meer/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

1 UUR

Op Franse scholen zijn de mobiele telefoons al verbannen uit de klaslokalen, maar vanaf het komende schooljaar worden de maatregelen verder opgeschroefd, zo laat de onderwijsminister van Frankrijk weten.

In een gesprek met The Local vertelt Jean-Michel Blanquer over het plan om de smartphones en andere toestellen ook tijdens de tussenuren en de pauzes niet meer in en om het schoolgebouw te willen zien.

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Pas goed op waar je je iPhone mee oplaadt. Je loopt veel risico op een elektrische schok als je een namaakoplader gebruikt. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 12:33

Apple-opladers zijn relatief duur. Niet alleen de kabel kost je minstens 25 euro, ook voor de adapter ben je minstens 25 euro kwijt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een adapter van een andere uitgever te kopen. Dat kan echter behoorlijk gevaarlijk zijn.

Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Apple en het Britse Electrical Safety First. Zij onderzochten de veiligheid van namaakopladers voor Apple-producten, zoals iPhones en iPads.

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

De dienstregeling is aangepast wegens het winterse weer Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 09:28

Misschien merkte je zondagavond al dat routeplanner 9292 het moeilijk had, maandagochtend liggen de app en de site helemaal op hun gat.

Veel mensen hebben last van de storing, getuige het aantal meldingen op allestoringen.nl. Als je je reis via de app probeert te plannen, blijft deze maar laden. Ga je naar de site, dan krijg je direct een foutmelding te zien. Ze zijn bij 9292 zelf ook op de hoogte van de storing en doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen.

Wondermiddel grafeen laadt mobiel in 12 minuten op

12 minuten geduld. Meer is er straks niet nodig. / Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

9 DEC 2017

​Je telefoon opladen duurt soms wel erg lang, maar bij Samsung zijn ze nu bezig om een wel heel snel vollopende batterij te ontwikkelen. Dat meldt de electronicagigant. Slechts twaalf minuten zouden er nodig zijn om je mobiel op honderd procent te krijgen.

Nieuw materiaal

Dit zijn de meest gedownloade apps van 2017

Een fotobewerkingsapp gaat er dit jaar vandoor met de prijs van 'App van het jaar voor de iPad'. / SHTTEFAN, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

7 DEC 2017

Met het einde van het jaar in zicht komen ook de lijstjes steeds meer aan bod. Donderdag werd dan ook bekend welke apps er via Apple het meest gedownload zijn dit jaar. En daar staat nog best een verrassende app op de eerste plaats...

De eerste plaats is wereldwijd namelijk weggelegd voor Bitmoji, een app waarmee je speciaal voor Snapchat een figuurtje kan maken die op jou (of op totaal iemand anders) lijkt, en die je kunt meezenden in je snaps. Het is de meest gedownloade gratis app van 2017, gevolgd door Snapchat.

Binnenkort ziet je baas alles wat jij ziet

Straks kan alles wat je ziet gevolgd worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

7 DEC 2017

Dat werkgevers op computers van het kantoor je zoekgeschiedenis kunnen monitoren, zal niemand onbekend in de oren klinken. Het lijkt echter niet lang te duren voor ze daar een stap verder in gaan. Sterker nog, sommige bedrijven werken al met de zogenaamde eye-tracking glasses.

De technologie die bij eye-tracking komt kijken bestaat al jaren. Tot dusver wordt deze vooral gebruikt in laboratoria bij bijvoorbeeld psychologische studies en marketinganalyses.

Websites zorginstellingen en scholen amper beveiligd

Heeft jouw school wel zijn zaakjes op orde? /ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

6 DEC 2017

Het overgrote deel van de scholen en zorginstellingen beveiligt haar websites nauwelijks, zo blijkt uit een onderzoek van Open State. In de zorg is slechts 39 procent van de websites voorzien van een HTTPS-verbinding en bij de scholen ligt dat percentage nog lager: op 32 procent.

Patiëntgegevens