Tech&Gadgets

Likeability of 5

3x zo ga jij beter om met Technostress

Foto van 'Anke Horstman'

14 NOV 2017

Kijk eens rond: hoeveel mensen in jouw omgeving hebben inmiddels een burn-out opgelopen? Niet zo verwonderlijk als we de experts mogen geloven. Vooral het continue schakelen tussen werk en privé is tricky (lees: appen op het werk). Een appje hier, een appje daar. “Schat, neem jij nog een pizza mee na het werk?” Et cetera. Om gek van te worden! Daarom hier 3 tips om beter om te gaan met Technostress. Natuurlijk extra relevant nu het de Week van de Werkstress is.

Installeer Mattie

Afgelopen week interviewde ik Gül Akcaova voor de reeks ‘TechGirl van de Maand’. Ze bedacht de app Mattie: je zou er beter, slimmer en productiever door gaan werken. Hij houdt push-meldingen tegen en maakt gebruik van timemanagement tools, zodat je niet telkens wordt afgeleid (en verleid) door je telefoon.

Geïnteresseerd? Meer informatie over app Mattie vind je op hun website.

Volg een cursus ‘Digitale balans’

Er is steeds meer cursusaanbod op het gebied van digitale balans. Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Het bedrijf 1 dag offline bijvoorbeeld heeft een heel leuk aanbod, zowel voor individuen als voor groepen. “Creëer ruimte voor nieuwe inzichten, focus, persoonlijk leiderschap en concrete vervolgstappen”, zo is te lezen op hun website.

Misschien leuk om zo’n sessie als Kerstcadeau weg te geven?

Een ijzeren wil

Al met al komt het toch allemaal neer op jouw eigen ijzeren wil! Je zult zelf stappen moeten ondernemen om iets tegen de situatie te doen. Het is net als stoppen met roken eigenlijk. Aan de ene kant hunker je naar een gezonder leven, aan de andere kant is stoppen zo moeilijk.

TechGirl Amanda schreef eerder al een artikel wat je tegen Technostress kunt doen. Het zijn kleine, simpele stappen waarmee je kunt proberen jouw Social Media stress in te dammen. Waar een wil is, is een weg… Succes!

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


love
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

100+

Dit kan je verwachten van de game Hogwarts Mystery

Foto van 'Kasper Hermans'

1 UUR

Het grote wachten voor vele Harry Potter-fans is de release van de smartphonegame Wizards Unite. Niantic neemt na Pokémon ook de populaire tovenaarsserie onder handen. Echter is Warner Bros (samen met Jam City) Niantic gameontwikkelaar te snel af en presenteert het vandaag (woensdag 25 april) Hogwarts Mystery.

Geen Augmented Reality

Dat Warner Bros het zelf ontwikkeld heeft, zorgt direct voor een groot verschil met het spel dat we later dit jaar gaan verwachten. De game bevat namelijk geen Augmented Reality, zoals we dat kennen van Pokémon GO. Iets waar Ninantic wel weer mee bezig is en wat - waarschijnlijk - ook de reden is dat Wizards Unite zolang op zich laat wachten.

Geen Harry, Ron en Hermelien

Tot nu toe klinkt het vooral als een negatieve opsomming van wat Hogwarts Mystery te bieden heeft, maar ergens is dit juist wel tof. Je gaat Zweinstein namelijk verkennen in de jaren '80, toen de drie grote helden uit de Harry Potter-franchise nog niet eens geboren waren. Er zitten wel zat van bekende karakters in de game verwerkt, zoals Perkamentus, Hagrid, professoren Sneep en Anderling en diverse andere Zweinstein-coryfeeën. Cool feitje: hierbij zijn de stemmen van zes de acteurs uit de filmserie ingezet. Als het goed is lopen verder ook studenten Bill Wemel (de oudste broer van Ron) en Nymphadora Tops door de gangen.

Maak jezelf

Je kiest dus geen personage, maar je kan 'als jezelf' door Zweinstein slenteren. Je bepaalt of je toebehoort aan Zwadderich, Huffelpuf, Ravenklauw of Griffoendor en dan begint het spel pas echt. Je volgt lessen, leert spreuken, creëert toverdranken, maakt vrienden en vijanden en op basis daarvan beleef je avonturen. Als het goed is, beleef je andere dingen dan een vriend die compleet andere keuzes maakt dan jij. Het kan dus lonen om als je het spel een keer hebt uitgespeeld, een restart te doen op zoek naar andere avonturen.

Gratis

Voor zover bekend zal de game gratis speelbaar zijn, al is het niet uit te sluiten dat er advertenties inzitten of dat je credits kan kopen, die het spelen van de game net wat makkelijker maken. Hij verschijnt zowel op iPhone als Android.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

28

Spotify maakt gratis dienst aantrekkelijker

Spotify/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Maak je gratis gebruik van Spotify, dan krijg je iets meer mogelijkheden tot je beschikking. De streamingdienst heeft daartoe besloten, om zo de concurrentiestrijd met Apple Music beter aan te kunnen gaan.

Afspeellijsten

Het gaat vooral om de opties rondom de verschillende afspeellijsten. Tot dusver konden gratis gebruikers daar niet gebruik van maken. Nu krijgen ze de beschikking over maximaal vijftien gepersonifieerde afspeellijsten.

Bovendien kunnen de gratis gebruikers ook zelf afspeellijsten gaan maken, wat ze de optie geeft om 'georganiseerd' verschillende artiesten achter elkaar te luisteren. Op dit moment kunnen mensen alleen één artiest afspelen of via shuffle modus zoeken.

Daarnaast krijgen nieuwe gebruikers van de app Spotify de kans om direct aan te geven welke artiesten ze wel en niet leuk vinden. Hierdoor zal de shuffle modus sneller en beter afgesteld worden.

Beursgang

Het is de eerste wijziging van Spotify in vier jaar, sinds het bedrijf naar de beurs ging. Naar verluidt heeft Spotify 70 miljoen betalende en daarnaast nog 90 miljoen gratis gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

800+

Ontploffen er na Samsungs nu ook iPhones?

De iPhone X/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Ontploffende Samsung Galaxy Note 7's waren al een probleem in de zomer van 2016, maar krijgen we nu datzelfde met de iPhone X? Die van Ron Barten explodeerde in ieder geval.

Gesis en rook

,,Ik had mijn iPhone toen net drie dagen. Ik hoorde gesis en zag rook onder de tafel vandaan komen", vertelt Ron tegenover RTL Nieuws. ,,Toen ben ik opgesprongen en heb ik mijn telefoon op de grond gegooid. De telefoon lag te roken en er zaten gaten in mijn jas trui en broek. Best heftig."

Zelf bleef de Brabander gelukkig ongeschonden. ,,Ik vermoed dat door mijn kleren erger is voorkomen. Anders had ik misschien wel brandwonden opgelopen."

Barten heeft de situatie al bij Apple gemeld, maar is niet blij met de reactie van de maatschappij. ,,Apple wil nu dat ik van Eindhoven naar een officiële Apple Store in Amsterdam reis. Dat vind ik raar, het is toch niet mijn fout? En ik vind het ook goed om mensen op de hoogte te brengen dat zoiets kan gebeuren met de iPhone X."

Geen andere ontploffingen

Hoewel er voor zover bekend nog geen gelijkaardige incidenten zijn geweest, neemt Barten geen risico meer. ,,Ik denk er nog wel over na als mijn telefoon in mijn jas zit. En als ik in de kantine zit waar het is gebeurd, denk ik er ook aan. Dan leg ik mijn huidige telefoon, de iPhone 7, ook op tafel."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

300+

'Ze vertrouwen je pas als ze je naakt hebben gezien'

Robin de Goede (links) en Mark Poysden (rechts)/Pim Geerts

Foto van 'Kasper Hermans'

23 APR 2018

Bij het woord maffia gaan de gedachten van de meesten ongetwijfeld direct richting Italië. Maar dat betekent niet dat landen zoals Japan geen maffia hebben. Daar kent men Yakuza. In het kader van de vorige week uitgekomen game Yakuza 6 ging Metro naar de in Japanse whisky's gespecialiseerde cocktailbar Behind Bars, waar schrijver Mike Poysden en fotograaf Robin de Goede vertelden over hun ontmoetingen met Yakuza. Metro schreef een paar van de leukste anekdotes op.

In de sauna

Dat De Goede met Yakuza in aanraking kwam, gebeurde eigenlijk per toeval. „Ik liep gewoon in mijn eentje een beetje door Tokyo en vroeg op een gegeven moment of ik even ergens naar binnen mocht. Vervolgens kwam ik in een soort sauna terecht.” Het bleek een sauna van waar de leden van de maffia zich ophielden. Voordat hij het wist zat hij thee met ze te drinken. Naakt uiteraard, want „ze vertrouwen je pas als ze je naakt hebben gezien.” Dus zat hij al snel thee te drinken in een sauna met maffialeden. Later ging hij weer terug naar het hotel, waar hij zijn collega en tolk tegenkwam. „Die keek mij echt vol ongeloof en geloofde niet dat ik daar zomaar naar binnen was gelopen.”

Fotomomentje

De bazen binnen Yakuza hebben hun macht niet altijd op basis van hun uiterlijk verdiend. Een van de bazen Miata (schuilnaam) is namelijk allesbehalve een imposante figuur. Toch wilde schrijver Poysden hem graag even op de foto hebben. De man zat net in zijn auto, maar kon er wel weer even uitkomen. „Dus kwam hij uit zijn auto en liep hij er omheen naar de stoep. Daar kon ik de foto maken. Vervolgens moest hij er terug in en wilde hij per se aan de rechterkant zitten.” Daar had de kleine grote baas wat op gevonden. „In plaats van weer om de auto heen te lopen, kroop Miata op handen en voeten over de achterbank naar zijn plek.” Dat zien we een Italiaanse maffioso nog niet doen, als een kind door de auto kruipen.

Gestolen armband

Hoewel een klein mannetje leider kan worden, is uiterlijk vertoon toch heel belangrijk. Zo doen ze enorm veel met tatoeages. Oorspronkelijk was dit vooral om de tatoeages die je als gevangene krijgt te bedekken, maar ook sieraden is iets waar ze van houden. Dat bleek wel toen de Japanners de grote zware armband van De Goede in het vizier kregen. Een van de grote piefen vroeg of hij de armband even om mocht. „Hij liep er al snel overal mee te pronken en op een gegeven moment had ik door: die krijg ik niet meer terug.” Toch ziet De Goede zijn armband nog dagelijks. Op veel van de foto’s is namelijk te zien hoe de Yakuza-voorman uitgebreid loopt te pronken met het ‘gekregen’ sieraad.

Gevangenisstraf

Als maffia ontkom je er niet aan dat er zo nu en dan een conflict met de politie is. Echter gaan de bazen van de gangs nooit zelf achter de tralies. ,,Ze sturen iemand anders van hun groep ervoor in de plaats. Die mag namens een van hen de gevangenisstraf uitzitten.” Binnen het broederschap, waar de banden onderling heviger zijn dan in mening familie, is dit een doodnormale constructie. ‘Gelukkig’ mag het naar de gevangenis gezonden Yakuza-lid er wel uit tijdens de grote festiviteiten, zoals het Shinto-festival. „Daar mogen ze naartoe en direct na afloop gaan ze netjes terug naar de gevangenis.”

Overigens zit de eerder genoemde Miata momenteel wel zelf in de gevangenis. Volgens Poysden was hij zelf aanwezig op een schip dat nagemaakte Amerikaanse dollars uit Korea vervoerde. „De Koreanen kunnen dollars bijna perfect namaken. Alleen met het watermerk hebben ze moeite. Maar het is natuurlijk oliedom om je dáár als maffiabaas te laten pakken."

Er zijn natuurlijk veel meer verhalen over Yakuza te vertellen. Poysden en De Goede bezochten samen tatoeëerder met Marco Bratt Yakuza. Aan de hand daarvan verscheen het boek A History of Japanese Body Suit Tattooing. Er staat een nieuw boek in de stijgers voor later dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+

Facebook-klokkenluider gaat getuigen voor Congres

Christopher Wylie/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

23 APR 2018

Nadat Mark Zuckerberg zich vorige week moest verantwoorden tegenover de Amerikaanse Senaat, gaat nu de klokkenluider in het Cambridge Analytica-schandaal tekst en uitleg geven voor het Amerikaanse Congres.

Informatieslagveld

Op Twitter laat Christopher Wylie weten de oproep hiervoor te hebben geaccepteerd. „Wereldwijd worden democratieën bedreigd door kwaadwillende actoren die sociale media gebruiken als een informatieslagveld. We moeten dit serieus nemen."

Wylie werkte voor Cambridge Analytica en klapte een paar maanden geleden uit de school tegenover The Guardian en The New York Times over het gegevensmisbruik van Facebook.

Europese verantwoording

Eerder getuigde hij al in het Verenigd Koninkrijk, waar hij stelde dat het 'fundamenteel onwaar' is dat Cambridge Analytica de gegevens niet heeft gebruikt voor politieke reclames rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en het Brexit-referendum. Verder heeft Wylie al aangegeven ook 'graag' het gesprek met het Europees Parlement te willen openen, waar Zuckerberg vooralsnog weigert in te gaan op een uitnodiging vanuit Brussel. „Er zijn meer actieve Facebook-gebruikers in de Europese Unie dan in de Verenigde Staten. Dat maakt Mark Zuckerbergs onwil om internationale wetgevers te spreken des te teleurstellender."

Vooralsnog is het niet duidelijk wanneer Wylie zijn verhaal gaat doen tegenover de Senaat en of dit net zoals bij Zuckerberg een open verhoor zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

47