Tech&Gadgets

Likeability of 5

3x zo ga jij beter om met Technostress

Foto van 'Anke Horstman'

14 NOV 2017

Kijk eens rond: hoeveel mensen in jouw omgeving hebben inmiddels een burn-out opgelopen? Niet zo verwonderlijk als we de experts mogen geloven. Vooral het continue schakelen tussen werk en privé is tricky (lees: appen op het werk). Een appje hier, een appje daar. “Schat, neem jij nog een pizza mee na het werk?” Et cetera. Om gek van te worden! Daarom hier 3 tips om beter om te gaan met Technostress. Natuurlijk extra relevant nu het de Week van de Werkstress is.

Installeer Mattie

Afgelopen week interviewde ik Gül Akcaova voor de reeks ‘TechGirl van de Maand’. Ze bedacht de app Mattie: je zou er beter, slimmer en productiever door gaan werken. Hij houdt push-meldingen tegen en maakt gebruik van timemanagement tools, zodat je niet telkens wordt afgeleid (en verleid) door je telefoon.

Geïnteresseerd? Meer informatie over app Mattie vind je op hun website.

Volg een cursus ‘Digitale balans’

Er is steeds meer cursusaanbod op het gebied van digitale balans. Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Het bedrijf 1 dag offline bijvoorbeeld heeft een heel leuk aanbod, zowel voor individuen als voor groepen. “Creëer ruimte voor nieuwe inzichten, focus, persoonlijk leiderschap en concrete vervolgstappen”, zo is te lezen op hun website.

Misschien leuk om zo’n sessie als Kerstcadeau weg te geven?

Een ijzeren wil

Al met al komt het toch allemaal neer op jouw eigen ijzeren wil! Je zult zelf stappen moeten ondernemen om iets tegen de situatie te doen. Het is net als stoppen met roken eigenlijk. Aan de ene kant hunker je naar een gezonder leven, aan de andere kant is stoppen zo moeilijk.

TechGirl Amanda schreef eerder al een artikel wat je tegen Technostress kunt doen. Het zijn kleine, simpele stappen waarmee je kunt proberen jouw Social Media stress in te dammen. Waar een wil is, is een weg… Succes!

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


love
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

200+

Waarom de ene webwinkel duurder is dan de ander

Waarom de ene webwinkel duurder is dan de ander

We shoppen bijna allemaal online. Maar hoe komt het toch dat de ene webwinkel goedkoper is dan de ander? / Negative Space

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 15:59

Stel: je bent toe aan een nieuwe smartphone en besluit daarom een nieuwe te kopen. Als je dan online kijkt op prijsvergelijkingssites, zie je behoorlijk wat verschillen: waar de ene winkel je nieuwe telefoon voor 380 euro van de hand doet, verkoopt de andere website hem voor bijna 425 euro. Waar komt dat grote verschil vandaan?

„Dit is wat we prijsspreiding noemen”, vertelt Ting Li. Zij is professor Data Analytics aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. „Dat is dus wanneer aanbieders verschillende prijzen vragen voor hetzelfde product. Dat bestaat al heel lang, maar nu zie je het door dit soort sites een stuk beter. In één oogopslag zie je dat er een groot verschil in prijzen zit.”

Extra service


Views

300+

10 dingen die je met Instagram kan, maar niet wist

Illustratieve afbeelding van de app. Bron: ANP foto. Gifjes: Giphy.

Foto van 'Cerise van Vliet'

13 DEC 2015

Instagram wint steeds meer terrein als het gaat om populaire apps, maar haal je alles eruit wat erin zit? Spoiler: waarschijnlijk niet. Je kan namelijk veel meer met de app dan je denkt. Hier tien dingen die de moeite waard zijn, maar je waarschijnlijk niet kende.

1. Orden je filters

Iedereen die foto's plaatst met de hashtag nofilter is natuurlijk super tof, maar voor iedereen die wel filters gebruikt: je kan ze in jouw favoriete volgorde zetten. Super handig, hoef je niet meer helemaal te scrollen naar die ene filter die je ogen altijd zo lekker laat uitkomen. Dit doe je door bij de filters helemaal naar het eind te scrollen en daar op 'beheren' te drukken. Nu kan je de filters ordenen, it's magic.


Views

12k+

Het rietje van de toekomst zuivert zelf vies water

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

20 JUL 2018

Als rietjes dezer dagen in het nieuws komen, dan is het vaak niet positief. Veel mensen zien graag dat de plastieken buisjes uit productie worden genomen. Maar een herbruikbare rietje van de toekomst kan levens redden.

Zuiveringssysteem

Het gaat om de zogenaamde Lifestraw. Deze uitvinding is een rietje met een ingebouwd zuiveringssysteem. Hierdoor kan je water uit riviertjes drinken, zonder dat je kans loopt op rare ziektes.


Views

1k+

Video: zo kom je zonder code een iPhone in

Foto: ANP

Foto van 'Sophie Moerman'

5 APR 2016

Nu de iPhone niet alleen een cijfercode heeft, maar ook gebruik maakt van vingerafdrukherkenning zou je denken dat je telefoon optimaal beveiligd is. Het is echter kinderspel om dit te omzeilen en alles wat je nodig hebt is Siri.

Siri, de functie die jou door middel van spraakherkenning helpt op dingen op te zoeken, kan namelijk ook gebruikt worden als je telefoon vergrendeld is. In een video laat YouTubegebruiker Videosdebarraquito zien hoe makkelijk je hiermee een telefoon in komt.


Views

5k+