Drone

Yes! Google test officieel ‘delivery drones’

Foto: Unsplash

Foto van 'Sanne van Rij'

Waarschijnlijk zal het nog wel even duren voor je portie comfort food door een drone in je tuin wordt gedropt, maar een nieuw project van ontwikkelingsinstelling ‘X’ stemt hoopvol: zij zullen het komende maandag burrito’s laten regenen, mits je in het Australisch Hoofdstedelijk Territorium woont.

Smakelijk 'moonshot'

Ontwikkelingsinstelling X is opgericht door Google, en sinds oktober 2015 een dochteronderneming van Alphabet Inc. Projecten worden vaak aangeduid als zogenaamde ‘moonshots’: een ambitieus project binnen de techwereld, waarvan er bij de uitvoering nog geen verwachting is van winstgevendheid of voordelen op de korte termijn. Eerder kwamen ze met de zelfrijdende auto en Project Loon (het creëren van een WiFi-netwerk met vliegende ballonnen door de stratosfeer).

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Vliegende burrito's

‘X’ is al langer bezig met ‘Project Wing’, zoals het project genoemd wordt, maar er lijken nu dan écht vorderingen te komen. James Ryan, die onder andere het project uitvoert voor X, vertelt op zijn blog dat de Mexicaanse lekkernijen zullen worden bezorgd bij testers die de Project Wing app op hun smartphone hebben geïnstalleerd en in het Australisch Hoofdstedelijk Territorium wonen. De locatie ligt nogal afgelegen (moet ook wel, bij zo’n test) maar toch waren er genoeg lokale bewoners die graag wilden meewerken. Vanwege het burrito-aspect snappen wij dat maar al te goed, maar de drones zouden júist in de toekomst ook voor mensen moeten werken die afgelegen wonen: zij moeten immers vaak lang in de auto zitten voor een simpel pak merk, laat staan voor medicatie.

Of de drones snel dichter bij huis zullen bezorgen is nog niet bekend: dat moeten de tests uitwijzen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar!


Views

44

'Nederland het meest klaar voor zelfrijdende auto's'

Een zelfrijdende auto van de TU Delft/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Als zelfrijdende auto's het straatbeeld in Nederland gaan overnemen, dan zijn we er (onbewust) goed op voorbereid. Dat blijkt uit een rapport van adviesbureau KPMG, dat twintig landen bekeek.

Gunstige voorwaarden

Zowel op het gebied van infrastructuur, overheidsbeleid en wetgeving heeft Nederland gunstige voorwaarden. Op geen van de genoemde onderdelen valt Nederland buiten de top vier en de verwachting is ook dat de bevolking ervoor openstaat. Toch denkt KPMG wel dat Nederlanders tevreden zijn met de vervoersmogelijkheden die er nu zijn en dat de 'urge' voor verandering daarom niet zo groot is.

KPMG is lyrisch over het wegennetwerk dat we hier hebben en wijst daarbij op het netwerk dat we al hebben met laadpalen voor elektrische auto's. Verder zijn er veel plekken waar er onderzoek en ontwikkeling kan plaatsvinden.

Ook de Nederlandse overheid wordt geprezen door KPMG. Zo werd er afgelopen februari nog een wet aangenomen waardoor het testen van autonoom rijden op de openbare weg sindsdien is toegestaan.

Bovenaan

Op de lijst van KPMG stond Nederland bovenaan, boven Singapore, de Verenigde Staten, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

19

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

100+

Bitcoin verliest helft van waarde in maand tijd

Bitcoin/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Richting de 20.000 dollar ging de waarde van de bitcoin vlak voor de jaarwisseling. Inmiddels is de koers enorm gedaald tot zelfs onder de 10.000 dollar, vooral de laatste twee dagen ging het hard.

Alle cryptovaluta

In twee dagen tijd verloor bijna een derde van zijn waarde. Overigens is bitcoin lang niet de enige cryptovaluta waarmee dit gebeurt. De voorbije dagen gingen ook ethereum, ripple en litecoin hard onderuit.

Bitcoin heeft wel vaker een korte explosieve daling gehad, waarna de koers dubbel zo hard weer omhoog ging. De vraag is echter of dat dit keer weer gaat gebeuren, want de zakkende koers heeft dit keer ook duidelijk aanwijsbare oorzaken.

Aan banden

Geruchten rondom de verdere regulering van onder andere bitcoin en het mogelijk ingrijpen van verschillende overheden hebben de waarde bepaald geen goed gedaan.

In Zuid-Korea gaan er verhalen rond dat cryptovaluta of aan banden moeten worden gelegd of dat ze volledig verboden moeten worden. Ook in China en enkele andere landen zou dit het geval zijn.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

62

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

48

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Ze zijn vrij eenvoudig te hacken/ANP

'Beveiligingscamera's zijn eenvoudig te hacken'

Foto van 'Kasper Hermans'

Beveiligingscamera's van Alecto, Foscam en Eminent zijn allemaal onvoldoende beveiligd. Dat zegt Computer Idee. Van de drie fabrikanten werden in totaal zes toestellen getest van om en nabij de 100 euro, maar in alle gevallen bleken ze eenvoudig te hacken.

Dit komt omdat zij stuk voor stuk een verouderde versie van het besturingssysteem Linux gebruiken en die bevat - zoals bekend - vele zwakke plekken. De experts van Computer Idee hadden dan ook niet heel veel moeite om bij de webcams te komen.

IP-adres

Vooral bij Alecto was het geen moeilijke opgave. „Door simpelweg het IP-adres van het apparaat in een browser in te tikken, gevolgd door de regel ‘/cgi-bin/get_tutk_account.cgi’. De gebruikersnaam en het wachtwoord van de camera verschijnen dan direct in beeld. Ook blijken back-ups niet te zijn versleuteld, waardoor de inloggegevens van wifi-netwerk en e-mail gewoon te lezen zijn.”

Alecto en Foscam hebben inmiddels gereageerd op het onderzoek en stellen met de uitkomsten aan de slag te willen gaan, al wordt er niets gezegd over de termijn waarop dat gebeurt. Eminent was niet beschikbaar voor een reactie.

Dat beveiligingscamera's een zorgenkindje zijn op het gebied van hun eigen beveiliging is al langer bekend. Afgelopen herfst kwam een vrouw uit Brummen in het nieuws, nadat haar webcam gehackt was en er een Franse stem tegen haar begon te praten.

Oorzaken

Dat de camera's zo slecht beveiligd zijn heeft meerdere oorzaken. De belangrijkste is dat de productiekosten in China zo laag mogelijk worden gehouden en dat gaat ten koste van de beveiliging. De tweede oorzaak ligt zowel bij de klant als bij de voorlichting, veel mensen wijzigen namelijk het standaard wachtwoord niet.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

95

Honda Accord uitgeroepen tot auto van het jaar

De Honda Accord/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

In Detroit is de Honda Accord uitgeroepen tot de auto van het jaar North American International Auto Show (NAIAS). Daarmee werden de Kia Stinger en Toyota Camry afgetroefd.

Magische truc

De keuze werd gemaakt door zestig journalisten uit de Verenigde Staten en Canada. „Honda lijkt een of andere magische truc te hebben toegepast", vertelt Chris Paukert, die namens CNET in de jury zat. „Deze uitvoering van Accord is veel slanker en mooie gestyled, maar tegelijkertijd is hij toch ruimer dan zijn voorganger."

Er waren meerdere prijzen die in Detroit - het centrum van de Amerikaanse auto-industrie - werden uitgereikt. Zo werd de Volvo XC60 tot vrijetijdsvoertuig van het jaar uitgeroepen. Terwijl volgens de jury de Lincoln Navigator de beste truck is.

Honda veelvraat

De voorbije twee jaar nam Honda ook al steeds een van de grote awards van NAIAS, dat bekend staat als de grootste autoshow van Noord-Amerika. Destijds waren de Civic en de Ridgeline de winnaars.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Likeability of 5

Waar blijft de opvouwbare smartphone?

Foto van 'Anke Horstman'

De smartphone kennen we inmiddels al een tijdje, maar de vorm is in zo'n acht jaar tijd wel hetzelfde gebleven. Is dat niet een beetje vreemd? Zijn we qua techniek/ideologie niet een stuk verder dan dit?

Van button naar touchscreen

Het was al een behoorlijke revolutie dat 'we' van vaste- naar mobiele telefonie overstapten. Je kent vast die oude filmpjes wel waarin men niet snapt waarom je zo'n draadloze telefoon zou nemen. Dan ben je opeens altijd bereikbaar!

Al snel veranderde de mobiele telefoon van een lomp bakbeest naar een verfijnder toestel. Smaller of zelfs een clamshell 'klaptelefoon'. Het scherm werd steeds groter tot uiteindelijk HTC en Apple het aandurfden om de eerste touchscreen smartphones op de markt te brengen. Een groot succes, want sinds hun komst in 2007 zijn er al miljarden touchscreens verkocht.

Maar nu..?

Tja, 2007 is inmiddels even geleden. Heel veel is er qua uiterlijk niet veranderd sinds die tijd. Ja, het ene jaar was een groot display 'in', het andere jaar juist weer een kleinere. Je hebt smartphones met een brede schermrand en sinds kort heb je ook het randloze design van de iPhone X... leuk allemaal, maar waar is de echte vernieuwing? Nu de technologie zich zo snel ontwikkelt, zou je denken dat een revolutionair nieuw design niet zo veel gevraagd is, toch?

Opvouwbare smartphone

Samsung heeft al meerdere keren aangegeven dat het aan een opvouwbare smartphone werkt. Waarom? Het bedrijf heeft er geen reden voor aangegeven, maar kijkend naar de patentafbeeldingen, lijkt het erop dat de smartphone hiermee een stuk langer wordt. Extra scherm om naar te kijken dus. En als je het dan weer zat bent, dan vouw je je smartphone op tot een handzamer model. Om makkelijk in je broekzak te stoppen bijvoorbeeld.

Mocht de opvouwbare telefoon er echt komen, dan is dat absoluut vernieuwend wat mij betreft. De eerste hint pikte ik zo'n drie jaar geleden op, de meest recente kwam op dezelfde dag dat de iPhone X gepresenteerd werd. Slim qua PR natuurlijk, maar kom dan ook maar eens over de brug, denk ik dan. Ik hou niet van wachten. Maar goed... zo'n debacle als de ontploffende Note 7 wil niemand meer natuurlijk. Een kwestie van goed testen en niet overhaasten.

Inmiddels geeft Samsung aan dat de opvouwbare telefoon in 2019 verkocht zal worden. We moeten het maar afwachten. Eerder leek de revolutionaire smartphone al in 2018 beschikbaar te komen namelijk...

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


like
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

200+