Nostalgie: de Tamagotchi is terug

11 oktober 2017 om 14:29 door Imre Himmelbauer
Nostalgie: de Tamagotchi is terug
Een Tamagotchi. / Wikimedia

Het was een van dé hits van de jaren 90 en nu komt hij terug: uitgever Bandai heeft aangekondigd dat het de Tamagotchi in navolging van Japan ook in Europa opnieuw uit gaat brengen. De voorbestelling is dinsdag begonnen en naar verwachting begint de Europese uitrol van het speeltje nog in oktober.

Rage

Voor iedereen die na de jaren 90 is geboren, zal de naam Tamagotchi misschien geen belletjes doen rinkelen. De Tamagotchi was een klein, elektronisch speeltje, waarbij het doel was om een virtueel huisdier te verzorgen. Hoewel het eivormige speelgoed maar drie knoppen had, waren er toch genoeg opties om je huisdier te verzorgen. Je kon je Tamagotchi uiteraard voeden en ermee spelen, maar hij had soms bijvoorbeeld ook medicijnen of straf nodig.

Het klinkt gek, maar het kleine eitje startte een ware rage. De apparaten zelf werden verboden op scholen, omdat ze kinderen te veel zouden afleiden. Het succes van Tamagotchi was een van de redenen voor Nintendo om Pokémon door te ontwikkelen en later kwam het Japanse bedrijf ook met het spelletje Nintendogs, waarin je net als bij Tamagotchi een virtueel huisdier moet verzorgen. Bovendien kwamen er veel websites die vergelijkbaar waren met Tamagotchi, zoals Neopets en Digidier.

Ander uiterlijk, zelfde gameplay

Nu komt er dus, lange tijd na de rage van het digitale dier, opnieuw een Tamagotchi uit. Het nieuwe speelgoed is een stuk kleiner dan het origineel, maar de gameplay is grotendeels hetzelfde. Hier en daar is hij alleen wat versimpeld.

Zoals gezegd is de voorbestelling van de nieuwe Tamagotchi dinsdag begonnen en wordt hij waarschijnlijk nog in oktober uitgerold in Europa. Om een exemplaar te bemachtigen moet je vijftien dollar, omgerekend iets minder dan 13 euro, betalen. De voorraad is beperkt, dus vermoedelijk moet je er snel bij zijn als je er eentje wilt hebben.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!