Nostalgie: de Tamagotchi is terug

Camera videoNostalgie: de Tamagotchi is terug

Een Tamagotchi. / Wikimedia

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

11 OKT 2017

Het was een van dé hits van de jaren 90 en nu komt hij terug: uitgever Bandai heeft aangekondigd dat het de Tamagotchi in navolging van Japan ook in Europa opnieuw uit gaat brengen. De voorbestelling is dinsdag begonnen en naar verwachting begint de Europese uitrol van het speeltje nog in oktober.

Rage

Voor iedereen die na de jaren 90 is geboren, zal de naam Tamagotchi misschien geen belletjes doen rinkelen. De Tamagotchi was een klein, elektronisch speeltje, waarbij het doel was om een virtueel huisdier te verzorgen. Hoewel het eivormige speelgoed maar drie knoppen had, waren er toch genoeg opties om je huisdier te verzorgen. Je kon je Tamagotchi uiteraard voeden en ermee spelen, maar hij had soms bijvoorbeeld ook medicijnen of straf nodig.

Het klinkt gek, maar het kleine eitje startte een ware rage. De apparaten zelf werden verboden op scholen, omdat ze kinderen te veel zouden afleiden. Het succes van Tamagotchi was een van de redenen voor Nintendo om Pokémon door te ontwikkelen en later kwam het Japanse bedrijf ook met het spelletje Nintendogs, waarin je net als bij Tamagotchi een virtueel huisdier moet verzorgen. Bovendien kwamen er veel websites die vergelijkbaar waren met Tamagotchi, zoals Neopets en Digidier.

Ander uiterlijk, zelfde gameplay

Nu komt er dus, lange tijd na de rage van het digitale dier, opnieuw een Tamagotchi uit. Het nieuwe speelgoed is een stuk kleiner dan het origineel, maar de gameplay is grotendeels hetzelfde. Hier en daar is hij alleen wat versimpeld.

Zoals gezegd is de voorbestelling van de nieuwe Tamagotchi dinsdag begonnen en wordt hij waarschijnlijk nog in oktober uitgerold in Europa. Om een exemplaar te bemachtigen moet je vijftien dollar, omgerekend iets minder dan 13 euro, betalen. De voorraad is beperkt, dus vermoedelijk moet je er snel bij zijn als je er eentje wilt hebben.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

92

Stem op jouw favoriete selfie!

Foto van 'Metro'

Metro

3 UUR

In samenwerking met Asus

Jaap, Floor, Meike, Vivian, Lotte, Tamar, Marjolein, Shandre, Chinouk, Luna, Karen en Kim doen mee aan de ASUS Selfie Battle! Stem op jouw favoriete selfie en zij maken kans op de ASUS ZenFone 4 Selfie! Wie vrijdag 15 december om 17 uur de meeste stemmen heeft wint! In de Metro GiveAway Show op vrijdagavond om 19:30 uur maken wij via Facebook Live de winnaar bekend.

Consumentenbond: koop geen Samsung S7

Consumentenbond: koop geen Samsung S7

Een consument probeert de Samsung Galaxy S7

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 07:00

Van plan om een nieuwe Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge of Galaxy J3 2016 te kopen? Niet doen, zegt de Consumentenbond.

Volgens de bond is uit onderzoek gebleken dat de fabrikant de drie modellen vanaf maart 2018 niet meer technisch ondersteunt. Hierdoor veroudert de software, wat maakt dat de toestellen minder veilig zijn.

Moeten robots rechten krijgen?
Likeability of 5

Moeten robots rechten krijgen?

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

VANDAAG, 04:59

Sophia… we hebben het vorige week al even over haar gehad. Ze verkreeg als allereerste robot ooit staatsburgerrechten van een land. Tegelijkertijd wil ze ons (de mensheid) allemaal vernietigen, wil ze een gezinnetje stichten en vindt ze dat robots net zoveel rechten moeten hebben als mensen. Ho eens even… waar gaat dit allemaal heen?

Emoties van een robot

Franse scholen verbannen mobieltjes compleet

Met zijn allen op de smartphone in de pauze kan in Frankrijk straks niet meer/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Op Franse scholen zijn de mobiele telefoons al verbannen uit de klaslokalen, maar vanaf het komende schooljaar worden de maatregelen verder opgeschroefd, zo laat de onderwijsminister van Frankrijk weten.

In een gesprek met The Local vertelt Jean-Michel Blanquer over het plan om de smartphones en andere toestellen ook tijdens de tussenuren en de pauzes niet meer in en om het schoolgebouw te willen zien.

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Pas goed op waar je je iPhone mee oplaadt. Je loopt veel risico op een elektrische schok als je een namaakoplader gebruikt. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Apple-opladers zijn relatief duur. Niet alleen de kabel kost je minstens 25 euro, ook voor de adapter ben je minstens 25 euro kwijt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een adapter van een andere uitgever te kopen. Dat kan echter behoorlijk gevaarlijk zijn.

Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Apple en het Britse Electrical Safety First. Zij onderzochten de veiligheid van namaakopladers voor Apple-producten, zoals iPhones en iPads.

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

De dienstregeling is aangepast wegens het winterse weer Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Misschien merkte je zondagavond al dat routeplanner 9292 het moeilijk had, maandagochtend liggen de app en de site helemaal op hun gat.

Veel mensen hebben last van de storing, getuige het aantal meldingen op allestoringen.nl. Als je je reis via de app probeert te plannen, blijft deze maar laden. Ga je naar de site, dan krijg je direct een foutmelding te zien. Ze zijn bij 9292 zelf ook op de hoogte van de storing en doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen.

Wondermiddel grafeen laadt mobiel in 12 minuten op

12 minuten geduld. Meer is er straks niet nodig. / Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

9 DEC 2017

​Je telefoon opladen duurt soms wel erg lang, maar bij Samsung zijn ze nu bezig om een wel heel snel vollopende batterij te ontwikkelen. Dat meldt de electronicagigant. Slechts twaalf minuten zouden er nodig zijn om je mobiel op honderd procent te krijgen.

Nieuw materiaal