Blackberry komt terug zonder toetsenbord

11 oktober 2017 om 10:00 door Kasper Hermans
Blackberry komt terug zonder toetsenbord
Het kenmerkende toetsenbord is straks niet op de BlackBerry terug te vinden/ANP

Een jaar of vijf geleden was de Blackberry razendpopulair en waren er wereldwijd miljoenen gebruikers. Maar sinds 2013 liep de verkoop razendsnel terug en in september 2016 werd er zelfs bekend gemaakt dat er geen toestellen meer zouden worden ontwikkeld, maar dat het bedrijf zich louter op software zou richten.

 

Fabrikant TCL nam het stokje over en presenteert nu haar eerste model, want de BlackBerry Motion-smartphone komt er aan. En in tegenstelling tot wat zo kenmerkend was voor BlackBerry KeyOne en andere modellen zal de telefoon geen toetsenbord bevatten.

Grote accu

Wat de Motion wel heeft is een grote accu met een capaciteit van 4.000mAh. Dat betekent dat de batterij bijna anderhalf keer groot is als die in de iPhone X, waarvan de specificaties zeggen dat de accu 2.716 mAh bevat. Daarmee is overigens niet gezegd dat de BlackBerry per se anderhalf keer zolang meegaat.

Verder is het in alle opzichten gewoon een oerdegelijke smartphone. Het touchscreen is 5,5 inch groot en heeft een Full HD-resolutie. Hij werkt op een Snapdragon 625-chipset. De telefoon heeft een werkgeheugen van 4 GB en een opslagruimte van 32 GB. Verder zou de telefoon ook waterafwerend zijn.

In Nederland?

Het is overigens nog maar de vraag of de telefoon ook in Nederland te verkrijgen zal zijn, daarover is vooralsnog niets gemeld. De verkoop start in het Midden-Oosten waar hij zal worden verkocht voor ongeveer de 450 dollar, omgerekend ruim 380 euro.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!