Blackberry komt terug zonder toetsenbord

Het kenmerkende toetsenbord is straks niet op de BlackBerry terug te vinden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

11 OKT 2017

Een jaar of vijf geleden was de Blackberry razendpopulair en waren er wereldwijd miljoenen gebruikers. Maar sinds 2013 liep de verkoop razendsnel terug en in september 2016 werd er zelfs bekend gemaakt dat er geen toestellen meer zouden worden ontwikkeld, maar dat het bedrijf zich louter op software zou richten.

Fabrikant TCL nam het stokje over en presenteert nu haar eerste model, want de BlackBerry Motion-smartphone komt er aan. En in tegenstelling tot wat zo kenmerkend was voor BlackBerry KeyOne en andere modellen zal de telefoon geen toetsenbord bevatten.

Grote accu

Wat de Motion wel heeft is een grote accu met een capaciteit van 4.000mAh. Dat betekent dat de batterij bijna anderhalf keer groot is als die in de iPhone X, waarvan de specificaties zeggen dat de accu 2.716 mAh bevat. Daarmee is overigens niet gezegd dat de BlackBerry per se anderhalf keer zolang meegaat.

Verder is het in alle opzichten gewoon een oerdegelijke smartphone. Het touchscreen is 5,5 inch groot en heeft een Full HD-resolutie. Hij werkt op een Snapdragon 625-chipset. De telefoon heeft een werkgeheugen van 4 GB en een opslagruimte van 32 GB. Verder zou de telefoon ook waterafwerend zijn.

In Nederland?

Het is overigens nog maar de vraag of de telefoon ook in Nederland te verkrijgen zal zijn, daarover is vooralsnog niets gemeld. De verkoop start in het Midden-Oosten waar hij zal worden verkocht voor ongeveer de 450 dollar, omgerekend ruim 380 euro.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

85

Consumentenbond: koop geen Samsung S7

Consumentenbond: koop geen Samsung S7

Een consument probeert de Samsung Galaxy S7

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

25 MIN

Van plan om een nieuwe Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge of Galaxy J3 2016 te kopen? Niet doen, zegt de Consumentenbond.

Volgens de bond is uit onderzoek gebleken dat de fabrikant de drie modellen vanaf maart 2018 niet meer technisch ondersteunt. Hierdoor veroudert de software, wat maakt dat de toestellen minder veilig zijn.

Moeten robots rechten krijgen?

Moeten robots rechten krijgen?

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

2 UUR

Sophia… we hebben het vorige week al even over haar gehad. Ze verkreeg als allereerste robot ooit staatsburgerrechten van een land. Tegelijkertijd wil ze ons (de mensheid) allemaal vernietigen, wil ze een gezinnetje stichten en vindt ze dat robots net zoveel rechten moeten hebben als mensen. Ho eens even… waar gaat dit allemaal heen?

Emoties van een robot

Franse scholen verbannen mobieltjes compleet

Met zijn allen op de smartphone in de pauze kan in Frankrijk straks niet meer/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Op Franse scholen zijn de mobiele telefoons al verbannen uit de klaslokalen, maar vanaf het komende schooljaar worden de maatregelen verder opgeschroefd, zo laat de onderwijsminister van Frankrijk weten.

In een gesprek met The Local vertelt Jean-Michel Blanquer over het plan om de smartphones en andere toestellen ook tijdens de tussenuren en de pauzes niet meer in en om het schoolgebouw te willen zien.

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Pas goed op waar je je iPhone mee oplaadt. Je loopt veel risico op een elektrische schok als je een namaakoplader gebruikt. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Apple-opladers zijn relatief duur. Niet alleen de kabel kost je minstens 25 euro, ook voor de adapter ben je minstens 25 euro kwijt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een adapter van een andere uitgever te kopen. Dat kan echter behoorlijk gevaarlijk zijn.

Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Apple en het Britse Electrical Safety First. Zij onderzochten de veiligheid van namaakopladers voor Apple-producten, zoals iPhones en iPads.

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

De dienstregeling is aangepast wegens het winterse weer Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Misschien merkte je zondagavond al dat routeplanner 9292 het moeilijk had, maandagochtend liggen de app en de site helemaal op hun gat.

Veel mensen hebben last van de storing, getuige het aantal meldingen op allestoringen.nl. Als je je reis via de app probeert te plannen, blijft deze maar laden. Ga je naar de site, dan krijg je direct een foutmelding te zien. Ze zijn bij 9292 zelf ook op de hoogte van de storing en doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen.

Wondermiddel grafeen laadt mobiel in 12 minuten op

12 minuten geduld. Meer is er straks niet nodig. / Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

9 DEC 2017

​Je telefoon opladen duurt soms wel erg lang, maar bij Samsung zijn ze nu bezig om een wel heel snel vollopende batterij te ontwikkelen. Dat meldt de electronicagigant. Slechts twaalf minuten zouden er nodig zijn om je mobiel op honderd procent te krijgen.

Nieuw materiaal

Dit zijn de meest gedownloade apps van 2017

Een fotobewerkingsapp gaat er dit jaar vandoor met de prijs van 'App van het jaar voor de iPad'. / SHTTEFAN, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

7 DEC 2017

Met het einde van het jaar in zicht komen ook de lijstjes steeds meer aan bod. Donderdag werd dan ook bekend welke apps er via Apple het meest gedownload zijn dit jaar. En daar staat nog best een verrassende app op de eerste plaats...

De eerste plaats is wereldwijd namelijk weggelegd voor Bitmoji, een app waarmee je speciaal voor Snapchat een figuurtje kan maken die op jou (of op totaal iemand anders) lijkt, en die je kunt meezenden in je snaps. Het is de meest gedownloade gratis app van 2017, gevolgd door Snapchat.