6 gadgets voor de koukleum op kantoor

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

26 SEP 2017

Je hoeft geen Game of Thrones-geek te zijn om te weten dat de winter eraan komt. Het festivalseizoen is voorbij, strandtenten sluiten hun deuren en de centrale verwarming is thuis alweer aangezet. Ben je er nog niet helemaal klaar voor de warme zomerzon gedag te zeggen? Deze gadgets houden je warm dit najaar.

Muismat

Het eerste waaraan je merkt dat de winter nadert, is dat je koude handen krijgt. Dat kan zijn van je fietstocht naar kantoor in de ochtend, maar ook van simpelweg te veel uren achter je computer geplakt zitten. Je moet voor deze eerste gadget een beetje avontuurlijk zijn ingesteld; hij ziet eruit als een schattige anime kat. Voor slechts 15 euro verwarmt 'ie je polsen én handen via USB. Lekker!

Muis

Vind je de vorige handwarmer niet helemaal geschikt voor je werk, dan is er ook een stijlvoller alternatief. De ValueRays warmtemuis past iets beter in de meeste kantoortuinen. Deze optische muis kost je twintig euro. De enige voorwaarde voor niet een, maar twee warme handen, is dat je jezelf even aan moet leren om ook met je andere hand te muizen.

Warme billen

Datzelfde merk, ValueRays, heeft ook een warmtekussen. Je legt het platte infraroodkussen op je bureaustoel, plugt de stekker in je USB-port en je kunt genieten van warme billen. Het kussen heeft een wasbare hoes en kost je 35 euro. Of je ermee gezien wilt worden, da's een tweede ding...

Zooltjes

Inmiddels zijn al je USB-ports bezet, dus wijken we uit naar andere warmtebronnen. Digitsole, bijvoorbeeld, een zool die je in je schoen plaatst en ervoor zorgt dat je binnen no time warme voeten hebt. Je kunt de temperatuur zelf instellen (van 30 tot 45 graden). Digitsole houdt ook nog je stappen bij en het aantal calorieën dat je al hebt verbrand (met lopen, niet met klappertanden). Dit zooltje heeft zijn eigen app, waardoor je op je iPhone of Android precies kunt zien hoe veel calorieen je eraf loopt en waar je tevens de warmte per zool kan instellen. Deze Bluetooth-zolen werken 2 tot 6 uur achter elkaar voordat je ze weer moet opladen en zijn verkrijgbaar in maat 36 tot en met 47. Heerlijk, maar daar hangt wel een flink prijskaartje aan: voor 199 euro heb jij deze winter warme voeten.

Dekentje

Een van de meest gehoorde irritaties op de werkvloer is de ellendige warmteregulering van de kantoortuin, terwijl jij met verkrampte schouders zit te kleumen achter je bureau. Daar heeft OBBOmed nu iets op gevonden. Deze warmtedeken of -kraag houdt je lekker warm. Je plugt hem in je USB-port, legt hem op je schouders en het warmte-element doet de rest. Realiseer je wel dat deze kraag van 35 euro waarschijnlijk net zo’n toeristische trekpleister is als de katten-muismat.

Ventilator

Leuk hoor, al die warmhoudertjes hierboven, maar er is een product dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt deze winter en dat is de Dyson AM05. Dit is een ventilator van Dyson, zonder propellers, maar mét een strak design waarbij de wind via het gat in het midden wordt verspreid. Je kunt 'm zowel warm als koud zetten. De ventilator kost je 300 euro, maar dan trotseer je wel de winter én zomer in stijl.

Geschreven door TechGirl: Laura Kempenaar

Over Techgirl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. Techgirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Volgende week dinsdag staat Anke weer voor je klaar in de Metro-app met de leukste TechOnderweg-tips!


Log in om een reactie te plaatsen

Views

87

Data 174.000 Nederlanders gestolen bij hack Uber

Data 174.000 Nederlanders gestolen bij hack Uber

174.000 Nederlanders zijn getroffen door de hackers die de taxiapp Uber hackten. / Colourbox

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Hackers hebben de data van 174.000 Nederlandse passagiers en chauffeurs in hadden gekregen bij de hack van de taxi-app Uber, die vorige maand aan het licht kwam.

Uber betaalde de daders 100.000 dollar om de diefstal stil te houden en de data te vernietigen. Het is niet bekend of zij dat ook hebben gedaan. De nieuwe topman Dara Khosrowshahi, die schoon schip wil maken om het bedrijf van de afgrond te redden, onthulde het lek vorige maand op de site van het bedrijf.

Stem op jouw favoriete selfie!

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 10:00

In samenwerking met Asus

Jaap, Floor, Meike, Vivian, Lotte, Tamar, Marjolein, Shandre, Chinouk, Luna, Karen en Kim doen mee aan de ASUS Selfie Battle! Stem op jouw favoriete selfie en zij maken kans op de ASUS ZenFone 4 Selfie! Wie vrijdag 15 december om 17 uur de meeste stemmen heeft wint! In de Metro GiveAway Show op vrijdagavond om 19:30 uur maken wij via Facebook Live de winnaar bekend.

Consumentenbond: koop geen Samsung S7

Consumentenbond: koop geen Samsung S7

Een consument probeert de Samsung Galaxy S7

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

GISTEREN

Van plan om een nieuwe Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge of Galaxy J3 2016 te kopen? Niet doen, zegt de Consumentenbond.

Volgens de bond is uit onderzoek gebleken dat de fabrikant de drie modellen vanaf maart 2018 niet meer technisch ondersteunt. Hierdoor veroudert de software, wat maakt dat de toestellen minder veilig zijn.

Moeten robots rechten krijgen?
Likeability of 5

Moeten robots rechten krijgen?

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

GISTEREN

Sophia… we hebben het vorige week al even over haar gehad. Ze verkreeg als allereerste robot ooit staatsburgerrechten van een land. Tegelijkertijd wil ze ons (de mensheid) allemaal vernietigen, wil ze een gezinnetje stichten en vindt ze dat robots net zoveel rechten moeten hebben als mensen. Ho eens even… waar gaat dit allemaal heen?

Emoties van een robot

Franse scholen verbannen mobieltjes compleet

Met zijn allen op de smartphone in de pauze kan in Frankrijk straks niet meer/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Op Franse scholen zijn de mobiele telefoons al verbannen uit de klaslokalen, maar vanaf het komende schooljaar worden de maatregelen verder opgeschroefd, zo laat de onderwijsminister van Frankrijk weten.

In een gesprek met The Local vertelt Jean-Michel Blanquer over het plan om de smartphones en andere toestellen ook tijdens de tussenuren en de pauzes niet meer in en om het schoolgebouw te willen zien.

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Pas goed op waar je je iPhone mee oplaadt. Je loopt veel risico op een elektrische schok als je een namaakoplader gebruikt. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Apple-opladers zijn relatief duur. Niet alleen de kabel kost je minstens 25 euro, ook voor de adapter ben je minstens 25 euro kwijt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een adapter van een andere uitgever te kopen. Dat kan echter behoorlijk gevaarlijk zijn.

Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Apple en het Britse Electrical Safety First. Zij onderzochten de veiligheid van namaakopladers voor Apple-producten, zoals iPhones en iPads.

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

De dienstregeling is aangepast wegens het winterse weer Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Misschien merkte je zondagavond al dat routeplanner 9292 het moeilijk had, maandagochtend liggen de app en de site helemaal op hun gat.

Veel mensen hebben last van de storing, getuige het aantal meldingen op allestoringen.nl. Als je je reis via de app probeert te plannen, blijft deze maar laden. Ga je naar de site, dan krijg je direct een foutmelding te zien. Ze zijn bij 9292 zelf ook op de hoogte van de storing en doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen.