Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Tech 5 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Wat?! Super Mario is geen loodgieter meer

Wie is er niet groot mee geworden: de spellen van Mario. Al vuurballen gooiend op de Wii of juist nog bijna pixel voor pixel op de oude Nintendo. We weten allemaal wat het beroep is van de avontuurlijke Italiaan: loodgieter natuurlijk.

Maar dat is niet meer zo, volgens Nintendo. De website Kotaku checkte het officiele profiel van de computerheld op de Japanse Nintendo-website, wordt Mario niet langer aangeduid als loodgieter. Een grote verrassing kan het haast niet zijn: Mario doet in de spellen weinig aan het repareren van leidingen. Je ziet ze wel vaak in de spellen, de pijpen zijn de enige aanwijzing dat het karakter ook echt iets met leidingen doet.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

De website heeft profielen van een hoop prominente karakters uit de Super Mario Bros-serie. Daarop kun je alle nodige informatie over de karakters vinden. Waaronder dus het feit dat Mario tegenwoordig werkloos is. Wat het nieuwe beroep van Mario gaat worden, is nog even onbekend. Hij heeft in elk geval een aardig cv opgebouwd.

Mario kwam het eerste voor in het spel Donkey Kong. Daar werd hij nog Jumpman genoemd. Volgens videospelontwerper Shigeru Miyamoto was hij in eerste instantie een timmerman, het spel speelt zich ook af op een bouwplaats. Mario heeft ook nog beroepen als piloot, racecoureur, speelgoedmaker en kok uitgeoefend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.