Vijf belangrijke do's tijdens het survivallen

14 september 2017 om 18:00 door Kasper Hermans
Vijf belangrijke do's tijdens het survivallen
Ter illustratie/Colourbox

Om te overleven tijdens een survivaltocht moet je vooral de basiselementen van het leven niet vergeten. Metro zet daarom vijf van de belangrijkste survivaltips voor je op een rijtje.

1. Maak vuur

Vuur is zonder twijfel een van de belangrijkste elementen tijdens een survivaltocht, dat komt doordat het multifunctioneel inzetbaar is. Het geeft licht, houdt je warm, je kan erop koken en het houdt bovendien wilde dieren en insecten weg.

2. Vul je water bij

Het is een van de belangrijkste voorwaarden om überhaupt te leven en geldt zeker in de wildernis: blijf drinken. En zorg dus altijd dat je je flessen vult als er water in de buurt is. Je weet nooit hoelang het duurt voordat je weer drinkbaar water tegenkomt.

3. Gooi niks weg

Aangezien je tijdens het survivallen niet zomaar even een winkel binnen kan lopen om nieuwe spullen te halen, is het belangrijk dat je niets weggooit. Je weet nooit of het ooit nog maar enigszins van pas kan komen tijdens het vervolg van je tocht. Juist dingen die op het eerste gezicht nutteloos lijken, zoals kleine stukjes draad, kunnen later nog goud waard zijn.

4. Bouw snel een slaapplek

Als je besluit om ergens te overnachten, is het handig om zo deze snel mogelijk in te richten. Je wil immers niet je hutje lopen bouwen in het pikkedonker.

5. Wees geen kritische eter

Tijdens het survivallen moet je het eten nemen zoals het opgediend wordt. Zeker tijdens de wat langere tochten moet je losse besjes onthalen als een feestmaal. Wees ook niet te gulzig als het eten eenmaal voor je ligt, want het kan zomaar een paar uur (of als je pech hebt langer) duren alvorens je opnieuw wat kan verorberen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!