Likeability of 5

Technologie kan raden of jij gay of hetero bent

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Metro'

13 SEP 2017

Wat de bedenkers hiermee willen bereiken, daar zijn wij bij Metro ook nog niet echt achter. Maar kunstmatige intelligentie maakt het tegenwoordig mogelijk dat aan de hand van een foto van een gezicht gekeken kan worden of de persoon op de foto homo- of heteroseksueel is. Dit meldt The Guardian naar aanleiding van onderzoek van Stanford University.

Het blijkt zelfs dat machines een significant betere ‘gaydar’ hebben dan mensen. Computers kunnen op dit moment bij 81 procent van de mannen onderscheiden of zij homo- of heteroseksueel zijn en bij 74 procent van de vrouwen.

Analyseren

De test is gebaseerd op meer dan 35.000 afbeeldingen van gezichten die mannen en vrouwen publiekelijk op Amerikaanse datingsites plaatsten. De onderzoekers, Michal Kosinski en Yulin Wang, hebben bepaalde aspecten uit de afbeeldingen gehaald en laten bestuderen door deep neural networks te gebruiken. Daarbij gaat het om een verfijnd wiskundig systeem dat leert om afbeeldingen te analyseren op basis van een grote database.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Uit het onderzoek bleek dat homoseksuele mannen en vrouwen geneigd waren om atypische genderkenmerken, expressies en verzorgingsstijl te hebben. Het betekent in wezen dat homoseksuele mannen vrouwelijker oogden en lesbische vrouwen mannelijker oogden. De test constateerde ook bepaalde uiterlijke kenmerken waar geen invloed op kan worden uitgeoefend, bijvoorbeeld dat homoseksuele mannen over het algemeen kleinere kaken, langere neuzen en grotere voorhoofden hadden dan heteroseksuele mannen. Lesbische vrouwen hadden dan weer grotere kaken en kleinere voorhoofden dan heteroseksuele vrouwen.

Menselijke ‘gaydar’

Ook de menselijke ‘gaydar’ werd getest, waarbij bleek dat daar veel slechter gepresteerd werd dan door de computer/robot die raadde of mensen gay of hetero zijn. Bij 61 procent van de mannen en 54 procent van de vrouwen hadden mensen het bij het juiste eind. Hierbij wint de kunstmatige intelligentie.

Het onderzoek lijkt dus de theorie te steunen dat seksuele geaardheid iets is waarmee je wordt geboren en geen keuze of aangeleerd gedrag is. De lagere succesfactor bij vrouwen ondersteunt eveneens de opvatting dat seksuele geaardheid bij vrouwen minder ‘vast’ ligt dan bij mannen.

Ophef

Het onderzoek zorgt voor ophef. Zo vragen mensen zich af of je seksuele voorkeur dan toch een biologische oorsprong heeft, wordt de ethiek van gezichtdetectietechnologie in twijfel getrokken en is zijn sommigen bang dat dit soort software in de toekomst gebruikt wordt om de privacy van mensen te schenden of om er misbruik van te maken voor anti-LGBT-doeleinden.

Zorgelijk is volgens critici het feit dat voor het onderzoek foto's van Amerikanen zijn gebruikt die gewoon op het wereldwijde web te vinden zijn, zonder dat daar veel moeite voor moet worden gedaan. Hiermee wordt gesuggereerd dat publieke data kan worden gebruikt om de seksuele geaardheid van mensen vast te stellen zonder hun toestemming. Zo kun je dus met de onderzoekstechnologie met gemak ‘testen’ als je bijvoorbeeld vermoedt dat je partner homoseksueel is, of als je als tiener twijfelt of jij of een van je vrienden homoseksueel is.

Dat op zich is al een gek idee, maar nog zorgelijker vindt men het idee dat regeringen van landen die tegen homoseksualiteit zijn de technologie zouden kunnen gebruiken om mensen te vervolgen als uit de test blijkt dat iemand homoseksueel is. Het bouwen en beschikbaar stellen van de technologie kan dus zeer schadelijke gevolgen hebben, al menen Kosinski en Wang dat de technologie al veel langer bestaat, en het in het belang van de regering en bedrijven is om naar buiten te brengen wat hiermee gedaan kan worden. Dit om privacyrisico's aan te tonen en ervoor te zorgen dat er regels omtrent dit soort technologie worden opgesteld.


likedislike
user_a660ff2d8100a0e3a75c2985cdf92e7c29907f85_avataruser_243ee1814f165849aaa626573a2d0789cc468a37_avatar

Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Snapchat krabbelt terug en komt met nieuwe update
Likeability of 6

Snapchat krabbelt terug en komt met nieuwe update

Na alle boze reacties gaat Snapchat opnieuw een update uitbrengen. / Pixabay

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 20:49

Snapchat gaat na de controverse rond de nieuwe interface een nieuwe update uitbrengen. Dat heeft het team achter de app bekendgemaakt op Change.org, waar men een petitie online had gezet om het 'oude' Snapchat terug te krijgen.

„We hebben jullie gehoord en waarderen het dat jullie laten weten wat jullie vinden. We snappen helemaal dat velen van jullie het nieuwe Snapchat niet fijn vinden", aldus Team Snapchat.

Stories

Vooral de zogenaamde 'Stories' waren in de nieuwe interface van de populaire applicatie moeilijk te vinden. Het leidde tot veel boze reacties en satire op andere sociale media als Twitter.

Dat probleem wordt met de update aangepakt, zo beweren de ontwikkelaars: „Als je de update eenmaal hebt, kun je dingen als je Stories, groepschats en abonnementen sorteren. Zo kun je je ervaring op de app nog meer aan jouw wensen aanpassen."

De update staat de komende weken voor zowel iOS als Android gepland.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelol
user_2c8bb8477b49b6cb215b19ada0b7dec6480510a7_avataruser_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

'Samsung dupe van slechte verkoopcijfers iPhone X'
Likeability of 5

'Samsung dupe van slechte verkoopcijfers iPhone X'

De iPhone X verkoopt niet zo goed als verwacht en daar lijkt Samsung de dupe van te worden. / EPA

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 13:59

De verkoop van de iPhone X gaat niet zo goed als Apple gehoopt had. Dat is natuurlijk vervelend voor Apple, maar zij lijken niet met het grootste probleem opgezadeld te zitten. Vooral de grote concurrent Samsung zou last gaan krijgen van de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X.

Een van de redenen dat de iPhone X zo duur is (in Nederland 1159 euro), is naar verluidt dat Samsung de beeldschermen maakt voor de topsmartphone van Apple. De Zuid-Koreaanse fabrikant is namelijk de enige die op een grote schaal zogenaamde OLED-panelen, waar de iPhone X gebruik van maakt, kan produceren. Daarom kan zij een exorbitant hoge prijs vragen.

Terugschroeven

Maar nu heeft Apple door de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X besloten de productie terug te draaien. En omdat Samsung daar niet op gerekend zou hebben, blijft het bedrijf volgens Nikkei met een enorm overschot aan OLED-beeldschermen zitten.

Samsung is daarom op zoek naar andere klanten, maar daarbij zou het zijn prijs weleens moeten kunnen verlagen. De concurrentiestrijd op de OLED-markt wordt namelijk een stuk heviger. Het tevens Zuid-Koreaanse LG zou inmiddels meer productie kunnen draaien en ook vanuit China is volgens het eerdergenoemde medium de nodige concurrentie ontstaan.

Ook Japan Display, dat in het verleden veel samenwerkte met Apple, richt zich sinds augustus van vorig jaar op de productie van OLED-schermen. Het bedrijf uit Japan wil naar eigen zeggen in 2019 de massaproductie van OLED-displays beginnen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Bril-jant! Alle info op je neus

Foto van 'Anke Horstman'

20 FEB 2018

Weet je nog? In 2012 waren we super enthousiast over de introductie van Google Glasses. Een slimme bril waarmee je interactief met je omgeving omgaat. Voorbeeld: lopend langs een gebouw, zie je in het brillenglas wat de openingstijden zijn. Of je gaat naar zee en Glasses toont wat de weersvoorspelling is. Ideaal toch? Alleen... niemand die met het ding rondloopt... Hoe kan dat?

Google Glasses

Super zonde, maar Google Glasses is nooit officieel voor consumenten uitgebracht. Er zijn wel wat bedrijven die gebruik maken van het slimme brilletje en voor demonstraties wordt het als gimmick ingezet. Maar verder dan dat... nope. Komt het door de relatief hoge verkoopprijs, de korte batterijduur of waren wij er als gebruiker gewoon nog niet klaar voor? In 2012 zag ons tech leventje er wel iets anders uit dan nu en was het misschien lastig te bevatten wat voor meerwaarde Google Glasses voor ons zou hebben.

Alternatieve smart glasses

Inmiddels zijn we 6 jaar later en is er veel verbeterd in tech-land. VR en AR zijn nu dagelijkse kost en Mixed Reality komt steeds dichterbij. Dus geef de slimme bril nog niet op.

Inmiddels zijn er steeds meer opties waar ook consumenten blij van worden:

Intel Vaunt

Een behoorlijk stijlvolle en slimme bril is de Intel Vaunt. Deze bril ziet er normaal uit, maar werkt futuristischer dan Google Glasses, namelijk: Vaunt projecteert de beelden op je netvlies. In je oog dus! Als je de bril op hebt, lijken de beelden op het glas te worden geprojecteerd, maar zo zit het dus niet. Optisch bedrog in een mooi design dus ;-) Eind dit jaar zouden de eerste gebruikers ermee aan de slag kunnen gaan.

Samsung Gear Glasses

Volgens SamMobile.com brengt Samsung de Gear Glasses uit. Het is niet duidelijk op wat voor termijn dit zal zijn, maar het nieuwe icoon en de tig patenten die zijn aangevraagd, lijken op de komst van een nieuw soort Samsung device te wijzen. Een introductie tijdens ’s werelds grootste mobile congress lijkt nog iets te vroeg, maar wie weet wat we dit jaar nog mogen verwachten...

Apple Glasses

Er gaan zelfs geruchten op de Apple haar eigen slimme bril op de markt zal brengen. Een aantal patenten die zijn ingediend, blijken aanleiding voor het rumoer. Heel gek zou het in ieder geval niet zijn, want CEO Tim Cook heeft zich al eerder positief uitgelaten over Augmented Reality en de mogelijkheden ervan. Er zit een redelijke kans in dat we ook van Apple een leuk brilletje mogen verwachten!

Over TechGirl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


like
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

100+

Likeability of 3

Je iPhone crasht als je deze letter typt

Foto van 'Ingelise de Vries'

16 FEB 2018

Het gaat niet zo soepel op de burelen van Apple Inc. Mensen met iOS 11.2.5 zijn alweer getroffen door een bug. Een flinke ook: als je een bepaald karakter uit de Indiase taal Telugu toegestuurd krijgt, worden al je berichten geblokkeerd. Ook heb je geen toegang meer tot apps als Messenger, Facebook, Whatsapp, Gmail en Outlook for iOS.

Het Italiaanse blog Mobile World ontdekte de bug. In een filmpje laten ze een goed werkende iPhone zien. Wanneer ze het teken naar de iPhone sturen, sluit de berichten-app af en herstart de telefoon zichzelf.

Eigen test

The Verge besloot de ontdekking te verifiëren en testte een aantal apparaten van Apple. Ook zij kwamen op dezelfde resultaten uit. Ook Safari en Messages op MacOS hebben last van de bug. Het techblog laat weten dat Apple probeert de bug op te lossen voordat iOS 11.3 wordt gereleased. Dat staat op de planning voor de lente van dit jaar.

Wanneer het Indiase karakter wordt ontvangen door de telefoon, crast het Springboard van iOS. Berichten kunnen dan niet langer openen omdat de app steeds probeert om het karakter te laden, wat niet lukt.

Meerdere apps geïnfecteerd

De website heeft ook getest of meer apps last hebben van de bug. Facebook Messenger, Whatsapp, Gmail en Outlook for iOS worden ook geblokkeerd als het karakter wordt ontvangen. Voor Whatsapp is er een oplossing. Wanneer je via je desktop bent verbonden met Whatsapp, kun je het bericht via je browser verwijderen.

Het is niet de eerste keer dat de software van Apple niet goed werkt bij bepaalde karakters. iOS 11.2.5 kwam uit om een zelfde soort probleem op te lossen. Eerder was er namelijk een bug waarbij een enkele link je hele scherm kon laten bevriezen. Die bug is gelukkig opgelost.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

FBI en CIA: Koop geen Huawei-telefoon
Likeability of 5

FBI en CIA: Koop geen Huawei-telefoon

De Huawei Mate 10, het huidige topmodel van Huawei. / Pixabay

Foto van 'Imre Himmelbauer'

15 FEB 2018

De topmannen van zes Amerikaanse inlichtingendiensten, waaronder de NSA, de CIA en de FBI, raden consumenten af om telefoons van de Chinese bedrijven Huawei en ZTE te gebruiken. Volgens hen kunnen de Chinese bedrijven daardoor te veel macht krijgen binnen de Verenigde Staten.

Chris Wray van de FBI zegt het riskant te vinden dat een bedrijf uit een land „dat niet dezelfde waarden deelt" macht krijgt binnen het telecommunicatienetwerk van de Amerikanen. „Dat zorgt ervoor dat het bedrijf de mogelijkheid heeft om het netwerk onder druk te zetten en er controle over uit te oefenen", wordt Wray geciteerd door CNBC.

Huawei wil voet aan de grond in VS

Huawei wil al langer een voet aan de grond krijgen in de VS, maar door dergelijke waarschuwingen heeft het Chinese bedrijf daar moeite mee. Het bedrijf zegt zelf dat een Huawei-apparaat niet riskanter is dan dat van elke andere ICT-verkoper.

Desondanks besluiten veel Amerikaanse providers, die het leeuwendeel van de smartphones verkopen, om toch niet in zee te gaan met Huawei. Eerder leek de fabrikant een deal te hebben met AT&T, maar de Amerikaanse provider zag later toch af van de deal. Volgens geruchten kwam dat door druk van de overheid.

Het leidt tot veel ergernis bij de directeur van Huawei, Richard Yu. Tijdens de techbeurs CES van afgelopen maand uitte hij nog zijn ongenoegen over de situatie: „Het is een groot verlies voor ons en voor de providers, maar vooral voor de consumenten, want die hebben niet de beste keuze."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

800+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Is je Apple HomePod kapot? Koop maar een nieuwe...
Likeability of 5

Is je Apple HomePod kapot? Koop maar een nieuwe...

Een Apple HomePod kost van zichzelf al wat, maar ook de reparatiekosten blijken niet mals. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

14 FEB 2018

De nieuwe Apple HomePod is sinds 9 februari uit in de Verenigde Staten en zoals we gewend zijn van Apple is de speaker niet bepaald goedkoop. Voor een van de AI-speakers van Apple leg je in Amerika 349 dollar neer. En ook als de speaker kapot gaat en je hem wilt laten repareren, ben je niet bepaald goedkoop uit.

Apple heeft bekendgemaakt dat de kosten voor het repareren van een mankement dat niet onder de garantie valt 279 dollar bedragen: maar 20 procent minder dan de prijs van een nieuwe speaker. Bovendien moet je nog 20 dollar betalen voor het opsturen van de kapotte HomePod. 299 dollar in totaal, dus.

Verschillende reparaties

Overigens verschillen de kosten per reparatie wel. Voor een kapotte kabel betaal je bijvoorbeeld 29 dollar. Dat is nog steeds flink aan de prijs voor een kabel, maar beter te rechtvaardigen als je kat in een gekke bui de kabel heeft kapotgeknaagd.

Natuurlijk gebeuren er in het ene huishouden meer ongelukken dan in het andere. Bovendien is een speaker een object dat op een vaste plaats staat, waardoor een val bij de HomePod een stuk minder waarschijnlijk is dan bij een iPhone. Toch lijkt het aanschaffen van AppleCare in dit geval het overwegen waard: met de extra garantie van Apple kost de reparatie nog maximaal 78 dollar.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_4054f63920a2e3ddd3368e49fc83b437e4cfa71c_avatar

Views

500+

Likeability of 6

Stop met rozen, kom met passie

Foto van 'Anke Horstman'

13 FEB 2018

Wat doe jij met Valentijnsdag? Je kunt een standaard bosje rozen geven of samen uit eten gaan… Maar wil je juist met wat extra passie komen? Check dan of onderstaande gadgets iets voor jullie zijn!

Spanning in de slaapkamer

Het gebeurt in de beste relaties: de sleur komt er geleidelijk een beetje in. Wil je de spanning herintroduceren in de slaapkamer? Denk dan eens aan de Electro Shock Luv Gloves. Op het moment dat je partner wat tam reageert, kun je met een lichte aanraking van deze handschoenen de energie terug toveren. Op willekeurige plekken op het lichaam te gebruiken: bedenk jij maar wat je daar allemaal mee kunt.  Prijs? Vanaf 29,50 dollar heb je jullie eigen setje.

Geef eens een beetje extra

Voor als het even is weggezakt: sinds september kun je Crescendo aanschaffen. Het ergonomisch ontworpen speeltje is flexibel naar het lichaam van de gebruiker te vormen. Met de bijbehorende app zijn talloze vibratiepatronen te downloaden voor een gepersonaliseerde genotservaring. Voor Valentijn kies je vast voor een speciaal liefdesnummertje ;-)

100% met elkaar geconnect

Helaas is niet iedereen bij elkaar op Valentijnsdag, door ziekte, studeren of werk in het buitenland. Maar wat dan? Gelukkig bestaan er steeds meer slaapkamer gadgets die je door je partner of met je partner kunt gebruiken… op afstand. Hoe zit dat?

Hush Plug

De Hush Plug kan gebruikt worden door solisten, maar is nog veel interessanter voor lange afstandsrelaties. Wel even afspreken dat je dat ding in doet natuurlijk, maar laat je vervolgens lekker verrassen door het ritme van je partner!

Hush Plug

PornHub

PornHub doet tegenwoordig meer dan filmpjes alleen en zit nu ook in de hardware. Hun toys voor mannen en vrouwen kunnen romantisch met elkaar geconnect worden via de speciale Feel Connect app. En dat is fijn voor alle geliefdes die elkaar moeten missen met Valentijnsdag, want zo kunnen ze toch met elkaar spelen op afstand. Romantisch!

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


likelol
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avataruser_25c7e25f306fc31547370e43b2f15db4352c1d9e_avatar

Views

800+