Lootje via het web niet altijd een feest

27 november 2014 om 16:46 door Job Halkes
Lootje via het web niet altijd een feest

Met Sinterklaas en Kerst voor de deur is het traditioneel weer de tijd om lootjes te trekken. Inmiddels barst het van de apps en websites die je dat werk uit handen neemt. Maar welke site werkt het makkelijkste? En wat zijn de mogelijkheden? Metro zette er een aantal op een rij:

Lootjestrekken.nl
Via een simpel formulier vul je de deelnemers in. Het hele bedrijf nodig? Dan importeer je simpel via een link contacten uit Outlook of Gmail . Vervolgens kun je je uitsluitingen simpel aangeven en kan de loterij beginnen, nadat je de datum hebt aangeklikt .

Ook handig, je kan kiezen voor het later nog toevoegen van namen, als je nog niet zeker weet of tante Truus of ome Joop ook van de partij is. Ook geef je een bedrag aan en kan je er een stuk tekst bijtikken . Mocht je geen inspiratie hebben voor je lijstje, dan krijg je hulp. En heb je een vraag aan degene die je hebt getrokken? Dan kan je die anoniem stellen via de site. Handig!

Beoordeling: 5/5

Lijstje.nl
In vijf stappen vul je het aantal deelnemers in en kan het feest beginnen. Op deze website is het niet mogelijk om bijvoorbeeld gezinsleden uit te sluiten en dat is jammer. Via een link in de mail kan je daarna een lijstje opzetten, maar het is niet verplicht. Wel moet je flink wat gegevens achterlaten waarvan je je kan afvragen of dat nodig is. Denk aan een geboortedatum en woonplaats. Leuk is wel dat je je lijst kan delen met de hele wereld.

Beoordeling: 3/5

Mijnverlanglijst.eu
Op een overzichtelijke pagina vul je je gegevens in. Inloggen is niet nodig. Wel moet je de Amerikaanse datum invoeren anders valt Sint op 12 mei. Na alles ingevuld te hebben kan je uitsluitingen instellen. Dat gaat vrij simpel. Via een link in de mail zie je wie je hebt getrokken en kan je je lijstje meteen aanmaken. Simpel vul je je lijstje in, waarna de ander direct ziet dat je wat hebt aangepast. Makkelijk en simpel.

Beoordeling: 4/5

Festisite.nl
Om te beginnen moet je je aanmelden met een Twitter -, Facebook - of Googleaccount . Heb je die niet, dan moet je een speciaal account op de site aanmaken. Eenmaal ingelogd kom je in een scherm terecht waar je onder meer een gedichtengenerator aantreft. Wel is het zoeken naar de link voor de lootjes.

Nadat je de deelnemers hebt ingevuld en je uitsluitingen hebt aangegeven worden de lootjes getrokken. Als we de link in onze mail aanklikken komen we ineens op een Engelstalige site terecht. Een een lijstje achterlaten hebben we niet kunnen vinden.

Beoordeling: 2/5

Sinterklaasje.nl
Alle rompslom rond accounts aanmaken is op de website Sinterklaasje.nl niet nodig. Vul het aantal deelnemers met e-mailadressen in, voeg een leuk bericht toe en hoppa, het verzenden kan beginnen. Verder bevat de website de mogelijkheid om niet het lootje van je partner of dezelfde als vorig jaar te trekken. Als extra wordt de mogelijkheid geboden een extra lootje te trekken; voor het geval je naast het hoofdcadeau nog een kleiner presentje aan een tweede persoon wil geven.

Tot zover het positieve gedeelte, want als de lootjes eenmaal zijn getrokken, kunnen ook cadeaulijstjes ingevuld worden. De navigatie laat hier te wensen over: de lijstjes zijn onoverzichtelijk en het lijkt er sterk op dat je kunt ‘raden’ wie jouw lootje heeft getrokken; die personen zullen namelijk ook een beroep doen op jouw wensenlijstje en dat is zichtbaar op de website.

Al met al is Sinterklaasje.nl prima voor personen die enkel lootjes willen trekken. Ga je een stapje verder en waag je je aan wensenlijstjes voor cadeau’s, kijk dan even verder.

Beoordeling: 3/5

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d