Nederlandse robotvoetballers goed van start

22 juli 2014 om 10:59 door Dagblad Metro
Nederlandse robotvoetballers goed van start

Het Nederlandse robotvoetbalteam van de TU Eindhoven is goed begonnen aan het wereldkampioenschap in Brazilië. 'Onze robots' wisten Japan met 4-0 te verslaan en ook tegen een van de twee Chinese teams wist Nederland met 3-0 te winnen.

Een woordvoerder vertelt maandagavond: "We hebben de 0 gehouden, daar zijn we heel blij mee." Maandag was de eerste dag van het vierdaagse toernooi en hoewel deze goed van start is gegaan mag nog niet te hard worden gejuigd. De echt grote kanshebbers komt Nederland nog tegen.

Het Eindhovense team was vooral blij dat een nieuw ontwikkelde robot met extra goed verende wielen direct wist te scoren. Toch waren er ook wat problemen, door een fout in de communicatie tussen de robots gingen deze allenmaal tegelijk keepen tijdens de wedstrijd tegen China. Gelukkig kon de wedstrijd snel worden hervat, nadat de robotos waren gereset.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d