Vivendi en Activision Blizzard in hoger beroep

24 september 2013 om 10:39 door Metro redactie
Vivendi en Activision Blizzard in hoger beroep

De advocaten van Activision Blizzard en Vivendi zijn druk bezig met het bevechten van de kwestie. Deze zomer kwamen de twee bedrijven tot een overeenkomst, nadat Vivendi de uitgever tevergeefs in de verkoop had gedaan. Uiteindelijk besloot Activision Blizzard een meerderheid van de aandelen zelf terug te kopen, in samenwerking met een investeerdersgroep geleid door eigen CEO Bobby Kotick.

Vorige week liet de rechter weten dat dit niet zomaar door kon gaan, omdat aandeelhouders hierover eerst zouden moeten stemmen. Dit besluit wordt echter aangevochten door de besturen van beide organisaties. Diezelfde rechter moet nu dus gaan bepalen of er sprake is van terugkoop, zoals Vivendi en Activision Blizzard zeggen, of dat er sprake is van bedrijfscombinatie. Wanneer dat laatste gebeurt zullen aandeelhouders moeten stemmen.

Jammer genoeg voor Activision Blizzard hebben al twee aandeelhouders laten weten tegen de beslissingen te zijn. De investeringsgroepen van Vivendi en die van Bobby Kotick zouden er volgens hun te veel aan overhouden ten koste van andere aandeelhouders. 

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d