Microtransacties in GTA Online?

24 september 2013 om 10:39 door Metro redactie

Een bestand wat is gevonden in de servers van Rockstar Games’ website doet vermoeden dat we virtueel geld kunnen kopen in GTA Online. Dit gaat uiteraard echt geld kosten, mocht je geen zin hebben om te wachten op je nieuwe privéjet. Er zouden namelijk “cash cards” in een bestand van de site gevonden zijn.

Het begon met een Reddit-gebruiker, die het bestand ontdekte. Hierin stond onder andere de zeppelin en het content van de Special en Collector’s edition, die waarschijnlijk allemaal later te koop zullen zijn. Hoewel dat vaker komt is het geval van de cash cards opvallender, die van $100.000 tot $1.250.000 lopen, hopelijk ingame en niet andersom.


Bij de plaatjes stond de volgende tekst geschreven:

"Cash is king in this town. Solve your money problems and help get what you want across Los Santos and Blaine County with the purchase of cash packs for Grand Theft Auto Online. All purchased cash is automatically deposited into your character's bank account. Spend wisely, cash therapy is fleeting."

Hoewel microtransacties vandaag de dag bijna de norm zijn geworden, hebben we dit niet eerder in een spel van Rockstar gezien. Tegelijkertijd moet GTA Online zowat een spel op zich gaan worden, en is het model hier dus niet geheel onverwacht. Aangezien het vooral gaat om customization kunnen we ervan uitgaan dat het niet echt Pay-To-Win gaat worden, maar het is natuurlijk wel lullig als jij voor je huis duizenden banken hebt moeten beroven, terwijl de eigenaar van een penthouse gewoon met zijn creditcard heeft lopen wuiven. Maar het is GTA, dus je kunt je wrok altijd nog uiten door een straaljager in zijn balkon te vliegen.

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d