FPS van oud CoD-devs exclusief voor Microsoft?

30 april 2013 om 14:55 door Metro redactie
FPS van oud CoD-devs exclusief voor Microsoft?

Met de nieuwe consoles voor de deur is het tijd om zieltjes te winnen. Geen marketingmannetjes die als een ware Jehova getuige op je stoep staan als jij nog lang in je nest ligt te meuren, nee het gaan om exclusieve games vergaren! Zo pakt Sony een uurtje content van Watch Dogs dat alleen op de PS3 en PS4 te vinden is, maar Microsoft zou het volgens bronnen van Kotaku groter aanpakken. De studio Respawn is is opgericht door de makers van de originele Call of Duty en ze zouden aan een futuristische shooter werken. Deze shooter blijft volgens de anonieme bronnen weg van Nintendo en Sony. De game komt alleen op de 360 en de next-gen Xbox, de ontwikkelaar heeft nu dus officieel verkering met Microsoft! Awwww!!!! Kijk die Xbox ook blij zijn!

Een tijdje geleden legde Respawn het merk Titan vast, waardoor een futuristische setting eigenlijk al wel duidelijk was. Volgens Kotaku zou het een strijd tussen 'Davidjes en Goliathen' zijn, waarbij de soldaten ieder een David voorstellen en Goliath hier bestaat uit een gigantisch exoskelet dat je aars naar de volgende wereld komt schoppen. We kennen echter het klassieke verhaal; ook in deze game zou David zomaar kunnen winnen!

De bronnen claimen bovendien ook dat deze game altijd online zal zijn. Wat wordt hier nu precies mee bedoeld? We kunnen de game dus niet spelen zonder internetverbinding? Maar als dat met de Xbox 720 sowieso al het geval is, heeft dit geen vermelding nodig toch? Betekent dat dat de Xbox 720 de ontwikkelaar de keuze geeft voor online DRM? Laat het maar snel 21 mei worden, hopelijk worden een stel brandende vragen dan eindelijk beantwoord!

Wat verwachten jullie van de nieuwe game van Respawn? Wordt het een CoD-kloon of denk je dat de mannen wel wat baanbrekends kunnen presenteren op 21 mei?

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d