Hitachi Data Glass: honderd miljoen jaar data bewaren

27 september 2012 om 16:02 door Carmen Dorlo
Hitachi Data Glass: honderd miljoen jaar data bewaren

Hitachi heeft backups tot een nieuw niveau verheven: wil jij je foto's honderd miljoen jaar bewaren? Dat is nu mogelijk. Dit meldt Huffington Post donderdag. Waar vroeger onze angst bleef steken bij krassen op onze cd's, kunnen we ons nu druk maken over waarom we honderd miljoen jaar onze bestanden zouden willen bewaren.

Het Japanse bedrijf Hitachi heeft een nieuw opslagsysteem uitgevonden waarbij data honderd miljoen jaar onbeschadigd bewaard kan worden. Het opslagsysteem zit in een stukje glas dat bestaat uit vier lagen. Op die vier laagjes glas wordt met een laser door middel van puntjes data geplaatst. Dit kan gezien worden met een microscoop.

Natuurlijk is het stukje glas vuur- en waterdicht, ongevoelig voor vele chemicaliën en niet beïnvloedbaar door radiogolven. Engadget meldt zelfs dat Hitachi het data-opslagsysteem twee uur in een oven van 3500 graden heeft gehouden en dat er geen data verloren is gegaan. Een inch van het glas kan 40 MB opslaan.

De prijs voor het geweldige, doorzichtige stukje glas is nog niet bekend. Maar het zal wel duur zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d