Angry Birds Space mooi en buitengewoon leuk

4 april 2012 om 09:39 door Peter Viering
Angry Birds Space mooi en buitengewoon leuk

Game-ontwikkelaar Rovio heeft met Angry Birds Space een fonkelend gouden ei gelegd, barstensvol nieuwe vechtvogels en vette varkens in een vederlicht universum.

Pig Bang, Cold Cuts, Danger Zone en Eggsteroids. Zo heten de vier planetoïden waar deel 1 van Angry Birds Space zich ontrolt.

De Finse makers hebben met deze app maar liefst zestig verslavend leuke levels aan hun prachtreeks (Rio en Seasons) toegevoegd.

De eerste tien extraterrestial missies, verklappen we alvast, zijn bedoeld om je rustig te laten wennen aan de betoverende graphics en de bizarre wetten van de zwaartekracht. Ook leer je stapsgewijs hoe je je katapult met levende munitie kunt scherpstellen. Daarna begint het echte werk.

In de game is de good-old Yellow Bird veranderd in een paarskleurig projectiel dat - mits puntscherp gelanceerd - verwoestend inslaat op de plek waar jij je vinger legt. En zo is de Mighty Eagle gemuteerd in een vraatzuchige look-alike: de Space Eagle. Zodra het beest ergens neerstort, ontstaat er een zwart gat dat alle omringende materie opslokt.

Big Brother Bird Terence kreeg een groene kleurspoeling en raast als een sloopkogel door de kosmos.
Nieuwe strijdmakkers uit de Rovio-volière zijn de op afstand te bedienen Ice Cubevogel en Bomvogel. Erg handig om lastig te raken varkenskoppen te bevriezen of (bonus-)items te openen.

Al die geüpdate skills heb je hard nodig, omdat zo’n beetje alles in het met planeten en kometen bezaaide spel op z’n kop staat of draait. De vogels zijn echte precisie-instrumenten. Gebruik je ze nonchalant dan maken de biggen gehakt van ze, of ze donderen uit hun baan, het heelal in. Zonde van je munitie en je kans op negentien Golden Eggs.

Naast een ode aan de NASA - partner bij de merchandising - bevat de game ook een knipoog aan Mario Galaxy. Tik maar eens op YouTube de naam in van beide spellen. Je gelooft je ogen niet...

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d