Interieurveilen.nl brengt koopjesjagers en meubelfabrikanten samen

30 november 2011 om 14:05 door José Schellekens
Een meubel koop je doorgaans in een interieurzaak of op de woonafdeling van een groot warenhuis. De meeste kopers doen dat goed voorbereid, zo blijkt uit recent onderzoek. 56 procent informeert zich eerst uitgebreid via internet over zaken als ontwerp, prijs, kwaliteit en de meningen van anderen.
Interieurveilen.nl speelt hierop in door koopjesjagers samen te brengen met fabrikanten en interieur­zaken. Het mes snijdt aan twee kanten; ondernemers in de woon- en interieurbranche zien hun omzet teruglopen en showroommodellen langer staan. Nu kunnen ze die modellen, oplopende voorraad of restpartijen online laten veilen. En wie geluk heeft kan voor een fractie van de prijs een gloednieuwe designbank op de kop tikken.

Initiatiefnemer Jet Donkers van interieurveilen.nl legt uit hoe het werkt: “Je schrijft je gratis in en snuffelt net als in een echte winkel rond op de website. Als je jouw item hebt gespot kun je het bekijken in de showroom. Maar je kunt ook direct bieden. Je bepaalt zelf wat de beste deal is. Als je bod wordt geaccepteerd is het product voor jou.”

Er zijn ook fabrikanten die voor een actie met Interieurveilen.nl samenwerken, zoals een keukenfabrikant die van 2 december tot 7 januari via landelijke dealers zeventig nieuwe showroomkeukens met apparatuur laat veilen. Jet Donkers: “Met een beetje mazzel betaal je minder dan de helft van de prijs.” 
 
 
 
 
  

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d