theme logoWerk & Inkomen

Likeability of5

Wat als vacatureteksten omgekeerd zouden zijn?

Ben jij het vastgeroeste stuk chagrijn dat we zoeken? ©Colourbox

Foto van 'Jelmer Visser'

15 NOV 2018

Vacatureteksten staan meestal niet bekend om hun orginaliteit en variatie. Voor die ene superuitdagende droomfunctie wordt altijd gezocht naar een enthousiaste kandidaat die voldoet aan een lang eisenlijstje. De bedrijven profileren zich als een moderne flexibele organisatie waarin zelfontwikkeling en ambitie de toverwoorden zijn. Vaak hebben ze om alles gezellig te houden ook een pingpong- of tafelvoetbal.

Toch zijn de meeste van dit soort functie-eisen en omschrijvingen vaak behoorlijk vanzelfsprekend. Dit komt pas echt goed tot uiting als je de woorden van een huis-tuin-en-keuken vacaturetekst omdraait. Hiermee wordt er dus als het ware een anti-vacaturetekst gecreëerd.

De functietitel

Vaak krijgt een openstaande functie een wollige titel toegewezen om zo de topkandidaten direct nieuwsgierig te maken. Een goede titel bestaat uit minimaal twee Engelse termen en een positief bijvoeglijk naamwoord. Het is het allerbelangrijkste om hier zo vaag mogelijk in te zijn waardoor mensen op verjaardagen nooit precies weten wat je doet zodat je hier zo interessant mogelijk over kunt doen met vage jargontermen en Angelsaksische buzzwords.

Laten we voor deze vacature zoeken naar een 'enthousiaste innovative commercial B2C-experience consultant'. Een tegenstelling hiervan is 'vastgeroest stuk chagrijn achter een bureau'. Deze 'uitdagende' en 'veelzijdige' functies vormen de basis van de anti-vacaturetekst.

Bedrijfsomschrijving

Een vacaturetekst begint vaak met een introductie van het bedrijf. Wat is het precies voor werkgever? Dat kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien.

Wij zijn een leuke succesvolle frisse start-up die op zoek zijn naar een ambitieuze versterking van ons innovatieve team. Ons hippe kantoor in het hartje van 020 is het thuis van onze moderne organisatie waar je samenwerkt met een groep enthousiaste en jonge collega’s die zich elke dag verder willen ontwikkelen. Drie woorden die ons team omschrijven zijn: informeel, ambitieus en gedreven. Geen werkdag is binnen onze dynamische werkomgeving hetzelfde. Er is altijd ruimte voor eigen inbreng en wij staan altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. Pak nu je kans om mee te groeien binnen een snelgroeiend bedrijf.

Ofwel; wij zijn een muf bedrijf dat in zwaar weer verkeert, om er toch nog wat van proberen te maken zijn we op zoek naar een lui stuk onkruid die elke dag exact hetzelfde werk wil doen. Ons kantoor is gevestigd in een blokkendoos aan een snelweg in Flevoland en heeft al sinds 1984 hetzelfde interieur met van die vergeelde lamellen en computermonitors. Binnen deze gedateerde geestdodende kantoortuin, die wordt verlicht door TL-buizen in een treurig systeemplafond, werk je samen met een groep extreem lakse collega’s die continu zeuren over hun fysieke pijntjes en niet kunnen wachten tot ze met pensioen gaan. Zaken als daglicht, felle kleuren of hoop komen bij ons niet naar binnen.

Drie woorden die ons team omschrijven zijn: hiërarchisch, misantropisch en ongemotiveerd. Als je bij ons aan de bak gaat, weet je gegarandeerd dat elke dag vermoeiend, frustrerend en voorspelbaar is. Wij doen zaken al veertig jaar op exact dezelfde manier en waag het niet om hier verandering in te willen brengen. Pak nu je kans om jarenlang, week in week uit, exact hetzelfde te doen binnen een ongelofelijk bureaucratische en rigide organisatie. Hou jij van sleur? Dan ben je bij het juiste adres.

Functie

Als Innovative commercial customer experience consultant ga je samen met je multi-disciplinaire team, Data Driven Decisions maken. Je weet als geen ander hoe je onze bestaande klanten en prospects telefonisch op de hoogte brengt van onze vernieuwende producten en diensten. Zo bouw je aan duurzame relaties en krijg je bij ons alle ruimte om je ambities en talenten verder te ontwikkelen Hierbij verlies je de doelstellingen van stakeholders geen moment uit het oog en anticipeer je op nieuwe ontwikkelingen. Je maakt deel uit van een enthousiaste groep collega’s die jou ondersteunen in je dagelijkse zoektocht naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Dagelijks staat er een gezonde lunch voor je klaar waar we met z'n allen van genieten. 

Ofwel; als vastgeroest stuk chagrijn die achter een bureau zit, ga je elke dag met een flinke portie tegenzin naar je werk. Wanneer bij ons de telefoon gaat dan klinkt er over de hele afdeling een diepe zucht. Oh nee, een klant. Wat moet hij nou weer? Verongelijkt neem je de telefoon op om erachter te komen wat die rotklant wil. Probeer hem hierbij zo snel mogelijk af te kappen en uit te kafferen.

Zo zorg je ervoor dat klanten ons met rust laten, bij ons krijg je alle ruimte om je ambitie te verliezen en talent de nek om te draaien. Jong talent is sowieso uit den boze want vroeger was alles beter. Moet je onverhoopt toch een klant helpen? Ughl... praat dan voornamelijk over jezelf of stuur hem van het kastje naar de muur volgens een van onze interne klantje-pest-procedures. Nieuwerwets gedoe op het gebied van onze producten en diensten - geen idee wat die zijn, boeit ook niet - zijn een absolute afknapper, wij doen al sinds 1984 hetzelfde en dat werkt niet. Niks aan veranderen dus.

Je wordt opgenomen in ons groepje gefrustreerde eenlingen die allemaal op hun eigen eilandje werken en elkaar het licht in de ogen niet gunnen, ook proberen ze je op allerlei valse manieren het werk onmogelijk te maken. Laat geen lunch in de koelkast staan want dat vreten ze op, vooral als je jouw naam erop zet. Als we een avocado, speltbrood, walnoten, kwark of vage zaadjes in je lunchtrommeltje vinden, lachen we keihard je uit. Daarna word je op staande voet ontslagen. Je eet maar gewoon een bruine boterham met kaas van thuis, mafkees.

Eisenlijstje

Jij:

- bent flexibel en hebt geen 9-tot-5-mentaliteit;

- werkt zelfstandig en houdt van aanpakken;

- bent enthousiast, communicatief en gedreven;

- bent een echte teamplayer;

- bent een stressbestendige doorzetter;

- bent een creatieve out of the box denker;

- bent klant- en resultaatgericht;

- bent een proactieve doorpakker;

- hebt minimaal hbo denk- en werkniveau;

- hebt 5 jaar relevante werkervaring;

- hebt affiniteit met onze diensten en producten;

- beschikt over een gezonde dosis humor;

- hebt een commerciële mindset;

- kan werken met Microsoft office;

- woont in Amsterdam en omgeving.

Jij:

- werkt volgens een strikt schema waar geen minuut van mag worden afgeweken, te laat komen is een pré;

- werkt geen minuut langer dan nodig en maakt er een sport van om zo min mogelijk werk te verzetten door te webwinkelen of een half uur op de wc te blijven voor een grote boodschap. Roken is een pré;

- hebt constant aansturing nodig en houdt van spullen op de grond te mieteren;

- haat werken en menselijk contact en bent bovendien lui;

- zit tegen een burnout en geeft direct op bij een tegenslag;

- denkt volgens onze interne procedures waar nooit (IK HERHAAL NOOIT) van mag worden afgeweken;

- vindt klanten vervelend en focust zich liever op irrelevante details zoals de kleuren van punaises ofzo (verzin maar wat);

- raakt in paniek als er onverhoopt iets moet gebeuren;

- hebt een diploma dat nul raakvlakken heeft met wat wij doen; (liefst iets met expressionistische dans of creatieve therapie, whatever)

- minimaal 5 jaar irrelevante werkervaring; (een folderwijkje van vroeger is prima)

- hebt compleet geen interesse in onze producten of diensten;

- vindt Freek de Jonge nog steeds grappig;

- denkt vooral na over hoe je ons meer geld kan kosten;

- hebt nog nooit gebruik gemaakt van het internet of een tekstverwerker;

- woont op een Waddeneiland of ergens in Zuid-Limburg. Woonachtig zijn in Tadzjikistan is een pré.

Aanbod

De vacature wordt afgesloten met een aanbod, hierin staat wat je allemaal terugkrijgt van je eventuele toekomstige werkgever. Ook dit is vaak puntsgewijs opgesteld.

Wat bieden wij?

- Een jong team met leuke collega's

- Dagelijks overheerlijke koffie en vers fruit

- Een afwisselende en uitdagende functie

- Vele doorgroei- en interne opleidingsmogelijkheden bij een snelgroeiend bedrijf

- Uitstekende secondaire arbeidsvoorwaarden

- Een gezellige vrijdagmiddagborrel en een tafelvoetbal

- Een marktconform salaris

Wat bieden wij? 

- Kuchende en gefrustreerde oude horken als collega’s

- Vieze oploskoffie die soms een maand oud kan zijn en rozijnen die vorig jaar nog druiven waren

- Een veel te simpele kantoorbaan waarbij verveling en frustratie elke werkdag overheerst

- Een kantoorbaan waarbij je elke dag hetzelfde doet tot we besluiten de stekker er eindelijk uit te trekken (kan nooit lang meer duren, goddank)

- HAHAHAHAHA nee.

- Van die geforceerde teamuitjes waar niemand zin in heeft met naambordjes

- Een vorstelijk salaris van 632.772,- per vier weken. Maar pas op; mocht je teveel ambitie tonen of een of andere vervelende streber zijn die hier dingen wil veranderen dan ontslaan we je direct.

Enthousiast geworden? Jammer, jij valt af. Heb je totaal geen zin in deze functie? Reageer dan per fax. Heb je geen fax? Wat jammer nou, helaas hebben we een kandidaat gevonden die beter paste bij het door ons gewenste profiel. We zouden liegen als we zouden zeggen dat we je écht succes wensen met verdere sollicitaties. Maar het staat zo onbeleefd als we dit niet in het geautmomatiseerde afwijsmailtje zetten dat we met een druk op de knop naar jou en de andere losers - waaronder Priscilla van der Beek uit Schagen - sturen die door ons HR-algoritme zijn afgewezen. Doei.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature zijn we overigens gek op! Wij komen graag in contact met jouw meest ongemotiveerde en gefrustreerde kandidaten, hier betalen we je superveel geld voor. Neem contact met ons op via de Teletekstchat of via het omschrijvingsvak van een incassokaart. 

Bekijk Alles Pijltje

lol
user_f7c8a82ff04df850188bca330f8bc58159b6b03e_avatar

Een derde Nederlanders vindt zich slimmer dan baas

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

19 MRT 2019

Bijna een derde (31 procent) van werkend Nederland denkt intelligenter te zijn dan zijn of haar leidinggevende. Dit blijkt uit een onderzoek van Acties.nl onder 1.119 Nederlanders in loondienst. Van alle ondervraagden zegt meer dan de helft dat zij op dit moment te weinig betaald krijgen.

Vooral mannen

Opvallend genoeg - of misschien juist niet - zijn het voornamelijk mannen die zichzelf slimmer inschatten dan hun leidinggevende. Zo zegt maar liefst 35 procent van hen intelligenter te zijn dan de baas, tegenover slechts 24 procent van de ondervraagde vrouwen.


Zo gebruik je emoties op de werkvloer

Foto van 'Claartje Vogel'

18 MRT 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: zo gebruik je je emoties om vooruit te komen in je carrière.

Je gevoel laten blijken op het werk wordt snel gezien als onprofessioneel of zwak. Maar je emoties uitschakelen zodra je de werkvloer oploopt, dat gaat nu eenmaal niet. En dat moet je ook niet willen, vindt Elisabeth Fosslien. Ze is mede-auteur van No Hard Feelings, een handleiding waarin ze beschrijft hoe je emotie kunt gebruiken om vooruit te komen in je carrière. „Omgaan met emoties is niet hetzelfde als ze eindeloos bespreken en analyseren”, zegt ze. „Het gaat erom dat je je eigen reacties herkent en ze in je voordeel gebruikt. Soms betekent dat juist even slikken.”

Onder controle


Wel of niet flexwerken in cafés

Foto van 'Claartje Vogel'

11 MRT 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: haat of liefde voor flexwerkers? Sommige café-uitbaters proberen juist flexwerkers aan te trekken met goede wifi en stopcontacten. Tegelijkertijd zijn er caféhouders die helemaal niet blij zijn met al die laptops in hun zaak. We laten een voor- en tegenstander van flexwerken aan het woord.

Twee jaar geleden besloot ondernemer Dirk-Jan Stip laptops te verbieden in de zaak. „Het was de moeilijkste beslissing die ik ooit nam, maar ook de beste’’, zegt hij. „We zijn één van de populairste plekken in Amersfoort. Het zit altijd vol.’’

Stip begon Coffee Corazon twaalf jaar geleden met een doel: een gezellige zaak waar het draait om lekkere koffie en echte interesse. Personeel vraagt hier bijvoorbeeld niet ’heeft het gesmaakt?’, want zo zou je dat ook niet vragen aan een vriend die bij je thuis eet. „We willen echt weten wat je ervan vond’’, zegt Stip. ,,Geen slap gelul, maar een echt gesprek.’’


Likeability of3

Vrouwen vinden geld het belangrijkst bij nieuwe baan

Kom maar op met die cash. /Unsplash

Foto van 'Elselotte Smink'

11 MRT 2019

Het echt leuk vinden, iets goeds doen voor de wereld, je talenten ontwikkelen, cash… Waar let jij op als je een nieuwe baan zoekt?

Money, money money - waarschijnlijk. Geld is het belangrijkste criterium voor Nederlandse jongeren als zij op banenjacht gaan. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction onder ruim 1000 jongeren in opdracht van YoungCapital.

Geef (en vraag) ruim


dislike
user_b813bdc1492e6438db65972a8444f71a0ece22af_avatar

Droombaan-alert! Disneyland zoekt nieuwe prinsessen

Droombaan-alert! Disneyland zoekt nieuwe prinsessen

Disney. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

4 MRT 2019

Dames opgelet! Laat nu je langgekoesterde meisjesdroom uitkomen: Disneyland Parijs is op zoek naar nieuwe prinsessen.

Audities

Als een ware prinses door Disneyland Parijs paraderen? Meld je dan aan voor de audities op 6 april in Amsterdam. Er zijn in totaal vijftig fulltime- en seizoenscontracten te vergeven. Je maakt alleen kans als je 18 jaar of ouder bent en Frans of Engels spreekt. Daarbij moet je ook een beetje soepel in de heupen zijn: 'basisniveau dansen' is een vereiste.


Zo ga je om met ontslag

Foto van 'Claartje Vogel'

4 MRT 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: help, ik ben ontslagen.

Soms voel je het aankomen. Het gaat niet goed met het bedrijf, je manager is ontevreden of je weet dat er een reorganisatie aankomt waarbij jouw baan waarschijnlijk verdwijnt. Voor Gertrud de Witte kwam haar ontslag juist heel onverwacht. Ze had een jaarcontract als marketeer en volgens haar manager ging alles goed. „Ik hoefde me geen zorgen te maken over contractverlenging’’, vertelt ze.

Tot er een nieuwe interim-directeur bij het bedrijf kwam. Hij wilde het team anders organiseren en vond dat er geen plek was voor De Witte. Zij was er het laatst bij gekomen, dus haar contract werd niet verlengd.


Net-afgestudeerden niet aannemen is 'onderstandig'

Net-afgestudeerden niet aannemen is 'onverstandig'

Hoe jonger de HR-beslisser, hoe groter het percentage dat negatief staat tegenover het aannemen van pas-afgestudeerden. Foto: Pexels.

Foto van 'Amarins de Boer'

28 FEB 2019

Meer dan twintig procent van de HR-professionals in Nederland neemt liever geen pas-afgestudeerden aan, omdat dit te veel tijd en moeite zou kosten. Dat blijkt uit onderzoek van Tentoo. Een onverstandige keuze, zeggen critici.

Werkgevers zitten te springen om personeel, maar toch staat van de 30-minners bijna dertig procent negatief tegenover het aannemen van pas-afgestudeerden. Volgens HR-professionals kost het te veel tijd en moeite om hen op niveau te brengen.

Al doende leert men


Top 10 beste steden om een baan te vinden

Top 11 beste steden om een baan te vinden

München is volgens HousingAnywhere de onbetwiste nummer één.

Foto van 'Erik Jonk'

26 FEB 2019

Zin in een avontuur en de wijde wereld in te trekken om tijdelijk te werken in een ander land? Om je carrière te starten of een push te geven in – pak ‘m beet - een hippe start-up in een buitenlandse stad? Die mensen worden nu een handje geholpen met de onlangs samengestelde Top 100 Beste Steden om een Baan te Vinden. Internationaal boekingsplatform HousingAnywhere zette de steden en redenen op een rij met München op nummer 1. Als het om Nederland gaat, vinden we Amsterdam op 11 (zie kader), Rotterdam op 33, Den Haag op nummer 58 en Eindhoven op 59. Maar dit is de Top 10 die je kunt overwegen bij een banenjacht in den verre.

Criteria

HousingAnywhere heeft de lijst Beste Steden om een Baan te Vinden samengesteld aan de hand van zes criteria (en verbond daar scores aan).


Iemand inwerken? Wees een vriend!

Foto van 'Claartje Vogel'

18 FEB 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: do's en don'ts van inwerken.

De eerste werkweek van marketeer Anne Smink verliep niet soepel. „Pas na vier dagen kreeg ik een computer", vertelt ze. „Dan voel je je verloren." Ze zag dat bij elke nieuwe medewerker hetzelfde gebeurde. De HR-afdeling besteedde veel tijd aan mensen werven, maar zodra ze kwamen werken stond er niets voor ze klaar. Heel frustrerend, vond ze.

Inmiddels werkt ze voor Appical, een bedrijf dat software bouwt om het inwerkproces van bedrijven te regelen. Volgens expert en medeoprichter van Appical, Roy Terenstra, heeft bijna iedereen wel te maken gehad met een inwerktraject dat niet lekker liep, bij zichzelf of een collega. „Om allerlei redenen heeft inwerken geen prioriteit. Zonde, want zo voelen nieuwe medewerkers zich niet op hun gemak. Bovendien kunnen ze niet goed aan de slag."


Productiever op je werk worden? Ga samen gamen!

Foto van 'Claartje Vogel'

11 FEB 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: sport en spel op je werk.

„Bedrijven besteden duizenden euro's aan teambuildingactiviteiten, terwijl ze beter gewoon een Xbox kunnen kopen." Dat zegt professor Greg Anderson van de Amerikaanse Brigham Young University. Samen met drie andere wetenschappers onderzocht hij welk effect gamen heeft op teambuilding.

De onderzoekers verdeelden 352 mensen, die elkaar nog niet kenden, in 80 teams. De teams moesten samenwerken aan een opdracht. In de pauze werden de teams in drie groepen verdeeld. Teams in groep één moesten voor zichzelf werken tijdens de pauze. Groep twee moest overleggen over de beste strategie. En de teams in de laatste groep mochten samen gamen. Wat blijkt? De teams die samen gegamed hadden, haalden daarna een veel hogere score. Hun productiviteit steeg met liefst 20 procent na slechts 45 minuten computerspelletjes spelen.


Beter presteren? Dan is timing héél belangrijk

Beter presteren? Dan is timing héél belangrijk

Beter presteren? Dan is timing héél belangrijk. Foto: Unsplash.

Foto van 'Claartje Vogel'

5 FEB 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: alles draait om timing.

Geef geen presentaties net na de lunch en plan examens en operaties het liefst 's ochtends. Op welk tijdstip je iets doet heeft namelijk effect op je kans van slagen, schrijft de Amerikaanse auteur en managementexpert Daniel Pink. Samen met zijn team analyseerde hij meer dan 700 internationale onderzoeken over allerlei vakgebieden. De onderzoekers probeerden vooral te achterhalen of er een verband was tussen het moment waarop iemand iets doet en het eindresultaat. Uit het onderzoek blijkt dat je vermogen om te presteren voor 20 procent afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Drie fases


Wat zijn de voor- en nadelen van promoveren?

Foto van 'Claartje Vogel'

21 JAN 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: wat zijn de voor- en nadelen van promoveren?

Tijdens haar studie rechten aan de Universiteit van Tilburg kon Anne de Vries niet wachten om aan de slag te gaan in de praktijk. ,,Ik riep eigenlijk altijd dat ik het verschil wilde maken: mensen helpen", vertelt ze. Het liep anders dan ze had gedacht. Ze schreef haar scriptie over wie aansprakelijk is voor tussenpersonen, zoals reisbureaus of makelaars. Dat bleek een ingewikkelde kwestie en tijdens haar scriptie had ze niet genoeg tijd om het hele onderwerp uit te zoeken. Dus vroeg haar professor of ze verder wilde met het onderzoek tijdens een PhD. Omdat ze het onderwerp zo interessant vond, zei ze ja.

PhD staat voor het Latijnse woord philosophiæ doctor: ‘doctor in de filosofie’. Je haalt een PhD door promotieonderzoek te doen, een proefschrift te schrijven en dat proefschrift te verdedigen voor een commissie. Als je dat hebt gedaan, mag je je gepromoveerd noemen en de titel 'doctor' (dr.) voor je naam zetten.


Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Meer netwerken in 2019? Zo lukt het écht

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'Metro'

16 JAN 2019

Geen mooier moment dan 't nieuwe jaar om je carrière eens flink onder de loep te leggen, toch? Het kan heerlijk zijn om ergens een nieuwe start te maken, maar da's vaak makkelijker gezegd dan gedaan, omdat het meestal één belangrijk ding vereist: netwerken! Metro zet tips voor je op een rijtje om het nét wat makkelijker te maken.

Het heeft wél zin

Mocht je nou denken dat netwerken voor jou 'toch geen zin heeft' - dat is niet helemaal waar. LinkedIn deed er recentelijk nog onderzoek naar en wat bleek: 60% van de professionals staat er voor open om mensen uit hun netwerk te helpen bij het vinden van een baan. Da's flink wat, en daar kan jij er dus makkelijk één van zijn.


Een op de drie vindt loonstrook checken ingewikkeld

Werknemers vinden loonstrookje ingewikkeld

Het loonstrookje is lang niet altijd duidelijk, blijkt uit onderzoek. Foto: Pexels.

Foto van 'Amarins de Boer'

14 JAN 2019

Bij een nieuw jaar hoort een nieuw loonstrookje. Met daarop voor velen een aantal veranderingen, want de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte eind vorig jaar bekend dat Nederlanders er in 2019 netto op vooruitgaan.

Goed nieuws natuurlijk, maar voor mensen blijft het loonstrookje vaak iets moeilijks. Uit onderzoek van Nmbrs blijkt dat ruim een op de drie Nederlanders het ingewikkeld vindt om zijn of haar loonstrookje te controleren.

Erop vooruit


Voorbeeldfunctie? Let goed op je imago!

Foto van 'Claartje Vogel'

14 JAN 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: beroepen waar fraude extra zwaar telt.

Frauderen met je belastingaangifte mag natuurlijk nooit, maar als je werkt bij de fiscus krijg je niet alleen een boete, maar verlies je ook nog eens je baan. De Telegraaf meldde onlangs dat de Belastingdienst vijftien mensen heeft ontslagen omdat zij 'hun fiscale verplichtingen' niet nakwamen. Volgens het ministerie van Financiën wordt er streng opgetreden als blijkt dat eigen medewerkers hun aangifte onjuist of te laat invullen. Als er sprake is van opzet, leidt dat meestal tot ontslag. Een woordvoerder zei tegen de krant: ,,Geloofwaardigheid en integriteit zijn belangrijk. Daarom verwachten wij extra zorgvuldigheid van onze eigen mensen."

Er zijn meer beroepen waarbij fouten in je privéleven je je baan kunnen kosten, vertelt Muel Kaptein, hoogleraar bedrijfsethiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. ,,Het raakt eigenlijk elk beroep wel. Denk aan politici die moeten aftreden om liefdesaffaires of leraren die in de problemen komen vanwege omstreden hobby's."


Efteling zoekt machinist voor de stoomtrein

De entree van de Efteling. / ANP

Foto van 'Metro'

9 JAN 2019

Ga jij het liefst één keer per week naar de Efteling en vind je het leuk om met de trein te reizen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Het pretpark is namelijk op zoek naar een machinist voor de stoomtrein, die iedere dag de bezoekers door het park vervoert.

Deze trein is een belangrijk onderdeel van het pretpark, en als machinist ben jij een belangrijk aanspreekpunt voor de bezoekers. Het is dus deels aan jou om de bezoekers de magische ervaring te geven waarvoor ze gekomen zijn.

De gasten een gezellige treinreis bezorgen


Help je graag mensen? Word recruiter!

Foto van 'Claartje Vogel'

7 JAN 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: recruiters gezocht! 

„Ik had niet gedacht dat ik als recruiter aan de slag zou gaan”, vertelt Elisa Luijken. „Toch werk ik nu al anderhalf jaar met veel plezier in dit vak.”

Ze was nog bezig met afstuderen, toen IT-wervingsbureau Seven Stars haar benaderde. Zij hadden namelijk dringend recruiters nodig, want door de krappe arbeidsmarkt is er veel werk voor personeelswervers. Zoveel werk, dat er nu ook een tekort is aan recruiters.


Chauffeur afval Jorino trots op een schoon Amsterdam

Camera videoJorino: van boekhouder tot blije chauffeur afval

Jorino: Toeristen maken zelfs foto’s en genieten ervan alsof het een groot spektakel is.

In samenwerking met Olympia Nederland

7 JAN 2019

Jorino (25) is chauffeur afval via Olympia. Eerst was hij boekhouder. Nu geniet hij er dagelijks van om bij te dragen aan een schoon Amsterdam. Hoe kwam hij tot deze bewuste keuze? En wat heeft creativiteit en teamsport met vuilnis ophalen te maken?

„Eerst werkte ik op een kantoor als boekhouder aan de financiële administratie. Iedere dag hetzelfde doen is niks voor mij. Veel te eentonig. Ik merkte bovendien dat ik liever met mijn handen werk dan achter een computer zit.”

Verrast bij Olympia


Werkende Nederlander wil in 2019 een hoger salaris

Één op de vijf werkende Nederlanders heeft in 2019 het voornemen om zijn werkgever om salarisverhoging te vragen. Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

4 JAN 2019

Het begin van het nieuwe jaar is natuurlijk dé tijd van goede voornemens en nieuwe kansen en doelen. Ruim één op de vijf werkende Nederlanders heeft in 2019 het voornemen om zijn werkgever om salarisverhoging te vragen. Ook zijn het volgen van een cursus, training of opleiding populaire voornemens; een kleine 30 procent zegt dit van plan te zijn. Bijna een kwart van de Nederlanders wil het komende jaar een betere balans tussen werk en privé bereiken. Dat blijkt uit het grote nieuwjaarsonderzoek van online pensioenuitvoerder BeFrank.

Hoger loon

Opvallend is dat het vooral mannen zijn die hun zinnen op een hoger loon hebben gezet. Zo'n 30 procent van de mannen is van plan om hier dit jaar werk van te maken, tegenover slechts 13 procent van de vrouwen. Ook als het gaat om promotie, leggen mannen de lat een stuk hoger. Iets meer dan een op de tien vrouwen heeft het voornemen om in 2019 een stapje hogerop te komen. Bij mannen ligt dat percentage op 22 procent. Nog een aantal andere werkgerelateerde voornemens zijn minder overwerken, meer leuke dingen doen met collega's, gezonder leven op het werk en een nieuwe baan zoeken.