START

Likeability of5

Wat als vacatureteksten omgekeerd zouden zijn?

Ben jij het vastgeroeste stuk chagrijn dat we zoeken? ©Colourbox

Foto van 'Jelmer Visser'

15 NOV 2018

Vacatureteksten staan meestal niet bekend om hun orginaliteit en variatie. Voor die ene superuitdagende droomfunctie wordt altijd gezocht naar een enthousiaste kandidaat die voldoet aan een lang eisenlijstje. De bedrijven profileren zich als een moderne flexibele organisatie waarin zelfontwikkeling en ambitie de toverwoorden zijn. Vaak hebben ze om alles gezellig te houden ook een pingpong- of tafelvoetbal.

Toch zijn de meeste van dit soort functie-eisen en omschrijvingen vaak behoorlijk vanzelfsprekend. Dit komt pas echt goed tot uiting als je de woorden van een huis-tuin-en-keuken vacaturetekst omdraait. Hiermee wordt er dus als het ware een anti-vacaturetekst gecreëerd.

De functietitel

Vaak krijgt een openstaande functie een wollige titel toegewezen om zo de topkandidaten direct nieuwsgierig te maken. Een goede titel bestaat uit minimaal twee Engelse termen en een positief bijvoeglijk naamwoord. Het is het allerbelangrijkste om hier zo vaag mogelijk in te zijn waardoor mensen op verjaardagen nooit precies weten wat je doet zodat je hier zo interessant mogelijk over kunt doen met vage jargontermen en Angelsaksische buzzwords.

Laten we voor deze vacature zoeken naar een 'enthousiaste innovative commercial B2C-experience consultant'. Een tegenstelling hiervan is 'vastgeroest stuk chagrijn achter een bureau'. Deze 'uitdagende' en 'veelzijdige' functies vormen de basis van de anti-vacaturetekst.

Bedrijfsomschrijving

Een vacaturetekst begint vaak met een introductie van het bedrijf. Wat is het precies voor werkgever? Dat kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien.

Wij zijn een leuke succesvolle frisse start-up die op zoek zijn naar een ambitieuze versterking van ons innovatieve team. Ons hippe kantoor in het hartje van 020 is het thuis van onze moderne organisatie waar je samenwerkt met een groep enthousiaste en jonge collega’s die zich elke dag verder willen ontwikkelen. Drie woorden die ons team omschrijven zijn: informeel, ambitieus en gedreven. Geen werkdag is binnen onze dynamische werkomgeving hetzelfde. Er is altijd ruimte voor eigen inbreng en wij staan altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. Pak nu je kans om mee te groeien binnen een snelgroeiend bedrijf.

Ofwel; wij zijn een muf bedrijf dat in zwaar weer verkeert, om er toch nog wat van proberen te maken zijn we op zoek naar een lui stuk onkruid die elke dag exact hetzelfde werk wil doen. Ons kantoor is gevestigd in een blokkendoos aan een snelweg in Flevoland en heeft al sinds 1984 hetzelfde interieur met van die vergeelde lamellen en computermonitors. Binnen deze gedateerde geestdodende kantoortuin, die wordt verlicht door TL-buizen in een treurig systeemplafond, werk je samen met een groep extreem lakse collega’s die continu zeuren over hun fysieke pijntjes en niet kunnen wachten tot ze met pensioen gaan. Zaken als daglicht, felle kleuren of hoop komen bij ons niet naar binnen.

Drie woorden die ons team omschrijven zijn: hiërarchisch, misantropisch en ongemotiveerd. Als je bij ons aan de bak gaat, weet je gegarandeerd dat elke dag vermoeiend, frustrerend en voorspelbaar is. Wij doen zaken al veertig jaar op exact dezelfde manier en waag het niet om hier verandering in te willen brengen. Pak nu je kans om jarenlang, week in week uit, exact hetzelfde te doen binnen een ongelofelijk bureaucratische en rigide organisatie. Hou jij van sleur? Dan ben je bij het juiste adres.

Functie

Als Innovative commercial customer experience consultant ga je samen met je multi-disciplinaire team, Data Driven Decisions maken. Je weet als geen ander hoe je onze bestaande klanten en prospects telefonisch op de hoogte brengt van onze vernieuwende producten en diensten. Zo bouw je aan duurzame relaties en krijg je bij ons alle ruimte om je ambities en talenten verder te ontwikkelen Hierbij verlies je de doelstellingen van stakeholders geen moment uit het oog en anticipeer je op nieuwe ontwikkelingen. Je maakt deel uit van een enthousiaste groep collega’s die jou ondersteunen in je dagelijkse zoektocht naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Dagelijks staat er een gezonde lunch voor je klaar waar we met z'n allen van genieten. 

Ofwel; als vastgeroest stuk chagrijn die achter een bureau zit, ga je elke dag met een flinke portie tegenzin naar je werk. Wanneer bij ons de telefoon gaat dan klinkt er over de hele afdeling een diepe zucht. Oh nee, een klant. Wat moet hij nou weer? Verongelijkt neem je de telefoon op om erachter te komen wat die rotklant wil. Probeer hem hierbij zo snel mogelijk af te kappen en uit te kafferen.

Zo zorg je ervoor dat klanten ons met rust laten, bij ons krijg je alle ruimte om je ambitie te verliezen en talent de nek om te draaien. Jong talent is sowieso uit den boze want vroeger was alles beter. Moet je onverhoopt toch een klant helpen? Ughl... praat dan voornamelijk over jezelf of stuur hem van het kastje naar de muur volgens een van onze interne klantje-pest-procedures. Nieuwerwets gedoe op het gebied van onze producten en diensten - geen idee wat die zijn, boeit ook niet - zijn een absolute afknapper, wij doen al sinds 1984 hetzelfde en dat werkt niet. Niks aan veranderen dus.

Je wordt opgenomen in ons groepje gefrustreerde eenlingen die allemaal op hun eigen eilandje werken en elkaar het licht in de ogen niet gunnen, ook proberen ze je op allerlei valse manieren het werk onmogelijk te maken. Laat geen lunch in de koelkast staan want dat vreten ze op, vooral als je jouw naam erop zet. Als we een avocado, speltbrood, walnoten, kwark of vage zaadjes in je lunchtrommeltje vinden, lachen we keihard je uit. Daarna word je op staande voet ontslagen. Je eet maar gewoon een bruine boterham met kaas van thuis, mafkees.

Eisenlijstje

Jij:

- bent flexibel en hebt geen 9-tot-5-mentaliteit;

- werkt zelfstandig en houdt van aanpakken;

- bent enthousiast, communicatief en gedreven;

- bent een echte teamplayer;

- bent een stressbestendige doorzetter;

- bent een creatieve out of the box denker;

- bent klant- en resultaatgericht;

- bent een proactieve doorpakker;

- hebt minimaal hbo denk- en werkniveau;

- hebt 5 jaar relevante werkervaring;

- hebt affiniteit met onze diensten en producten;

- beschikt over een gezonde dosis humor;

- hebt een commerciële mindset;

- kan werken met Microsoft office;

- woont in Amsterdam en omgeving.

Jij:

- werkt volgens een strikt schema waar geen minuut van mag worden afgeweken, te laat komen is een pré;

- werkt geen minuut langer dan nodig en maakt er een sport van om zo min mogelijk werk te verzetten door te webwinkelen of een half uur op de wc te blijven voor een grote boodschap. Roken is een pré;

- hebt constant aansturing nodig en houdt van spullen op de grond te mieteren;

- haat werken en menselijk contact en bent bovendien lui;

- zit tegen een burnout en geeft direct op bij een tegenslag;

- denkt volgens onze interne procedures waar nooit (IK HERHAAL NOOIT) van mag worden afgeweken;

- vindt klanten vervelend en focust zich liever op irrelevante details zoals de kleuren van punaises ofzo (verzin maar wat);

- raakt in paniek als er onverhoopt iets moet gebeuren;

- hebt een diploma dat nul raakvlakken heeft met wat wij doen; (liefst iets met expressionistische dans of creatieve therapie, whatever)

- minimaal 5 jaar irrelevante werkervaring; (een folderwijkje van vroeger is prima)

- hebt compleet geen interesse in onze producten of diensten;

- vindt Freek de Jonge nog steeds grappig;

- denkt vooral na over hoe je ons meer geld kan kosten;

- hebt nog nooit gebruik gemaakt van het internet of een tekstverwerker;

- woont op een Waddeneiland of ergens in Zuid-Limburg. Woonachtig zijn in Tadzjikistan is een pré.

Aanbod

De vacature wordt afgesloten met een aanbod, hierin staat wat je allemaal terugkrijgt van je eventuele toekomstige werkgever. Ook dit is vaak puntsgewijs opgesteld.

Wat bieden wij?

- Een jong team met leuke collega's

- Dagelijks overheerlijke koffie en vers fruit

- Een afwisselende en uitdagende functie

- Vele doorgroei- en interne opleidingsmogelijkheden bij een snelgroeiend bedrijf

- Uitstekende secondaire arbeidsvoorwaarden

- Een gezellige vrijdagmiddagborrel en een tafelvoetbal

- Een marktconform salaris

Wat bieden wij? 

- Kuchende en gefrustreerde oude horken als collega’s

- Vieze oploskoffie die soms een maand oud kan zijn en rozijnen die vorig jaar nog druiven waren

- Een veel te simpele kantoorbaan waarbij verveling en frustratie elke werkdag overheerst

- Een kantoorbaan waarbij je elke dag hetzelfde doet tot we besluiten de stekker er eindelijk uit te trekken (kan nooit lang meer duren, goddank)

- HAHAHAHAHA nee.

- Van die geforceerde teamuitjes waar niemand zin in heeft met naambordjes

- Een vorstelijk salaris van 632.772,- per vier weken. Maar pas op; mocht je teveel ambitie tonen of een of andere vervelende streber zijn die hier dingen wil veranderen dan ontslaan we je direct.

Enthousiast geworden? Jammer, jij valt af. Heb je totaal geen zin in deze functie? Reageer dan per fax. Heb je geen fax? Wat jammer nou, helaas hebben we een kandidaat gevonden die beter paste bij het door ons gewenste profiel. We zouden liegen als we zouden zeggen dat we je écht succes wensen met verdere sollicitaties. Maar het staat zo onbeleefd als we dit niet in het geautmomatiseerde afwijsmailtje zetten dat we met een druk op de knop naar jou en de andere losers - waaronder Priscilla van der Beek uit Schagen - sturen die door ons HR-algoritme zijn afgewezen. Doei.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature zijn we overigens gek op! Wij komen graag in contact met jouw meest ongemotiveerde en gefrustreerde kandidaten, hier betalen we je superveel geld voor. Neem contact met ons op via de Teletekstchat of via het omschrijvingsvak van een incassokaart. 


lol
user_f7c8a82ff04df850188bca330f8bc58159b6b03e_avatar

‘Goede manager geeft millennials ruggensteun’

‘Goede manager geeft millennials ruggensteun’

Thijs Launspach geeft in zijn nieuwe boek tips aan leidinggevenden die willen voorkomen dat ze millennials kwijtraken aan een andere baan of aan een burn-out. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Leidinggeven aan millennials vergt een andere aanpak dan aan oudere generaties, zegt psycholoog Thijs Launspach.

Thijs Launspach (31) merkte dat veel leidinggevenden met de handen in het haar zitten. „Ze zien een generatie die hard werkt en ambitieus is, maar tegelijkertijd ook kwetsbaarder is voor stress en burn-outs”, zegt de psycholoog en schrijver. Regelmatig vroegen managers hem hoe ze eraan kunnen bijdragen dat millennials, geboren tussen 1980 en 2000, eerder aan de bel trekken. En hoe ze ervoor kunnen zorgen dat millennials hun werk leuk blijven vinden en niet na een half jaar plotseling besluiten geiten te gaan hoeden in Guatemala.

Launspach besloot het boek Werken met millennials te schrijven, dat dient als een soort ‘handleiding’ voor werkgevers en managers. Want hoewel stress vooral je eigen verantwoordelijkheid is, zegt hij, zijn er wel degelijk dingen die leidinggevenden en managers kunnen doen om ervoor te zorgen dat millennials niet opbranden.


Praat op 't werk liever niet over psychisch probleem

Praat op 't werk liever niet over psychisch probleem

Praat op het werk liever niet over psychisch probleem. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

3 SEP 2019

Vertel je over je psychische klachten op de werkvloer, dan werkt dat meestal niet in je voordeel.

Anita Hubner (45) was 21 toen ze haar eerste psychose kreeg. Tijdens een bezoek aan de psychiater kreeg ze te horen dat ze maar beter kon stoppen met haar studie Psychologie. Onzin, vond Hubner. Ze zette alles op alles en maakte de opleiding af.

Hubner heeft een bipolaire stoornis; een stemmingsstoornis waarbij je je de ene keer heel vrolijk voelt en een andere keer juist down. Toen ze op zoek ging naar haar eerste baan, speelde ze bewust open kaart. „Ik wilde aan de slag bij een tbs-kliniek en heb aangegeven dat ik een bijzondere levenservaring had. Ik vertelde dat omdat ik dacht dat het weleens in mijn voordeel zou kunnen werken. Ik ben toch een ervaringsdeskundige.”


Welk mkb-bedrijf wint de KVK Innovatie Top 100?

Welk mkb-bedrijf wint de KVK Innovatie Top 100?

Groasis, de winnaar van vorig jaar. / Dennis Dekker | Mediamagneet

In samenwerking met de Kamer van Koophandel

29 AUG 2019

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) strijden voor de veertiende keer om een felbegeerde bovenste plek in de KVK Innovatie Top 100. Met die mooie lijst wil initiatiefnemer Kamer van Koophandel laten zien waar we in ons land goed in zijn: innoveren!

Op woensdag 25 september worden in de Amsterdome in Amsterdam twee winnaars bekendgemaakt. Deze jurywinnaar en publiekswinnaar zullen de opvolgers zijn van de ondernemingen Groasis (met de Growboxx, een intelligente emmer voor arme boeren) en weMaron (met de slimme chatbot Bob de Bot).

‘Mkb verdient podium’


We verdenken collega's regelmatig van spijbelen

Spijbelende collega's vinden we maar niks / Pexels

Foto van 'Metro'

23 JUL 2019

Erg collegiaal is het misschien niet, maar we verdenken onze collega's er regelmatig van dat ze spijbelen. Van alle werkende Nederlanders verdenkt 41 procent collega's ervan dat ze wel eens een dagje zonder geldige reden afwezig zijn.

Achterdochtige mannen

Vooral mannen zijn flink achterdochtig, 46 procent van hen denkt dat collega's af en toe er tussenuit knijpen. Onder vrouwen is dat slechts 34 procent, blijkt uit onderzoek van Acties.nl. Er werden 1108 Nederlanders in loondienst gevraagd.


'We moeten met z'n allen efficiënter gaan werken'

Volgens hoogleraar Paul de Beer moeten we met z'n allen efficiënter gaan werken. / Pexels

Foto van 'Merel Driessen'

17 JUL 2019

Door alle verhalen over burnouts en een hoge werkdruk, lijkt het misschien alsof we af en toe bijna té productief op ons werk zijn. Maar de cijfers zeggen iets anders: onze arbeidsproductiviteit groeit al jaren niet meer zo hard als voor de eeuwwisseling. Werken we dan toch niet hard genoeg?

In 2016 was er voor het eerst sinds vijftig jaar sprake van een daling van de arbeidsproductiviteit in Nederland. Een historische doorbraak, meldt De Volkskrant woensdagochtend. Dat we minder productief zijn met z’n allen, is niets nieuws voor economen. De groei van de arbeidsproductiviteit neemt al sinds de eeuwwisseling af. „Maar dat het daadwerkelijk omlaag ging, vind ik een verrassing”, vertelt Paul de Beer, bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Minder arbeidsproductief, betekent dat ook dat Nederlanders minder hard zijn gaan werken en lui zijn geworden? Nee, vertelt De Beer. „Het gaat vooral om hoe efficiënt we werken.” Hij legt uit dat als hij een hele dag vergadert heeft, hij daarna het gevoel heeft een hele zware dag te hebben gehad. „Maar ik heb dan geen artikel kunnen schrijven en geen onderzoek kunnen doen.”


‘Werkvakantie helpt je groeien’

FOTO: C. LOVEUR

Foto van 'Claartje Vogel'

15 JUL 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: workation.

Werken op vakantie, wie wil dat nou? „Steeds meer mensen, vooral drukke ondernemers”, vertelt de Bredase Claimy Anthonissen (26). Met haar bedrijf The Souk Department organiseert zij sinds februari 2018 workations. En die zijn populair.

De term workation of werkvakantie heeft eigenlijk twee betekenissen. De eerste is een reis waarbij je gewoon doorwerkt. Je gaat naar een ander land en doet overdag (af en toe) je normale werk.


Topinkomens stijgen rap, cao-lonen bijven achter

Paul Polman van Unilever verdiende met 11,7 miljoen 283 (!) keer zoveel als de gemiddelde werknemer. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

13 JUL 2019

In 2018 zagen bestuursvoorzitters zo’n 7,2 procent meer geld op hun loonstrookjes dan in het jaar daarvoor. In totaal verdienden deze topinkomens 1,83 miljoen euro meer.

De cao-lonen stegen in dezelfde periode daarentegen slechts met 2,1 procent. Dit grote verschil blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar 117 Nederlandse bedrijven en instellingen. Vooral multinationals gingen er qua inkomens flink op vooruit.

Salaris en bonussen


Likeability of5

Zoek je vakantiewerk? Word sprookjesprins(es)!

Foto: Althreya Photography and Art

Foto van 'Claartje Vogel'

8 JUL 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: sprookjesachtig vakantiewerk.

Wie op zoek is naar een echt bijzondere vakantiebaan, kan misschien wel terecht bij Chayenne de Theije (22) en Kayleigh Tofield (26). Met hun bedrijf Er was eens een feestje organiseren de Zeeuwse ondernemers kinderfeestjes, meet-and-greets en fotoshoots met sprookjesfiguren. Bij hen word je dus prinses.

De Theije en Tofield hebben beiden een theateropleiding gevolgd en gingen wel eens verkleed naar fantasy-conventies. Hun bedrijf begon in 2015 als bijbaan, toen kennissen vroegen of ze ook verkleed naar kinderfeestjes konden komen. Er kwamen steeds meer boekingen bij en binnen een paar jaar groeide het uit tot een serieuze business. „Het is een sport om de mooiste kostuums te regelen en de perfecte karakters neer te zetten”, vertelt De Theije. „Er zijn snel meer sprookjesfiguren bij gekomen, zoals Doornroosje en Sneeuwwitje.”


love
user_6087bd47a3541f39dcd346cf7ffa39d9b29fcb6f_avatar

Begroet jij collega's met een hand, kus of een boks?

Foto van 'Claartje Vogel'

1 JUL 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: ongemakkelijke begroetingen op het werk.

„Ik ben al een paar keer expres te laat gekomen voor de gemeenteraad, omdat ik geen zin heb om 73 gemeenteraadsleden te kussen.” Dit vertelde de Franse burgemeester Aude Picard Wolff van Morette aan de krant Le Dauphiné Libéré. Nee, die vergadering vond niet toevallig altijd plaats op 1 januari. Terwijl we in Nederland op het werk meestal ‘goedemorgen’ roepen, kussen collega’s in bepaalde delen van Frankrijk en Wallonië elkaar dagelijks.

In veel culturen is elke dag zoenen en handen schudden met collega’s heel normaal, vertelt auteur Frank van Marwijk van het boek Lichaamstaal. „In delen van Zwitserland, Frankrijk of Italië is het collegiaal om elkaar ’s ochtends te zoenen”, vertelt hij. „Dat vinden wij gek, want in Nederland benadrukt het juist afstand. Bij ons geef je iemand een hand als je hem nog niet kent en een zoen als je elkaar wel kent maar lang niet gezien hebt of feliciteert. Je partner geef je waarschijnlijk wel een kus als hij of zij thuiskomt, maar met collega’s doe je dat niet.”


Horecabanen waarbij je het zelf voor het zeggen hebt

Horecabanen waarbij je het zelf voor het zeggen hebt

In samenwerking met Hospitality Heroes

26 JUN 2019

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het bestaat. Werken in de horeca waarbij je zelf het aantal uren bepaalt; waarbij je ook nog van locatie naar locatie kunt hoppen en saaiheid dus ver weg is. En kwaliteit wordt beloond…

Opleiden tot horecaheld

Hospitality Heroes biedt al dat moois. Dit uitzendbureau staat al langere tijd voor kwaliteitshorecapersoneel en dat betekent dat er wel iets van je wordt verwacht als je eenmaal ‘binnen’ bent. Hospitality Heroes leidt je namelijk eerst op. Tot horecaheld, vandaar de naam. „Het horecavak is nu eenmaal een prachtig vak dat helden nodig heeft”, zo vindt de organisatie.


‘Iedereen kan een mentor gebruiken’

Foto van 'Claartje Vogel'

24 JUN 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: eigenlijk kan iedereen wel een mentor gebruiken, want er is altijd iemand van wie je iets kunt leren. Of je net afgestudeerd bent of juist bijna met pensioen gaat. Een mentor is je gids, adviseur en soms zelfs een vriend. En vaak kun jij hem of haar ook nog iets leren, vertellen mentoren en hun protegés.

De vriendschap is echt een cadeautje’


Werkplezier heel anders voor werkgever en werknemer

Foto ter illustratie. Bron: Unsplash

Foto van 'Cerise van Vliet'

24 JUN 2019

Wil jij liever leuke collega’s, een lekker muziekje op de werkvloer en misschien wel een kantoorhond of juist een kekke smartphone, dikke leaseauto en meer salaris? Werkgevers denken het laatste, maar werknemers gaan voor optie één.

Dat blijkt uit het Grote Werkplezier Onderzoek, dat Tempo-Team deed. Werknemers vinden de verbinding met hun collega’s heel belangrijk. Ze willen samen lachen, samen succes vieren, samen lunchen, maar ook samen balen. Van hun leidinggevende willen ze waardering en betrokkenheid. Werkgevers denken juist conservatief. Zij denken dat werknemers staan te popelen voor de nieuwste telefoon en een dure auto.

Nu op de arbeidsmarkt een enorme krapte is, zouden werkgevers zich volgens het onderzoek dus om andere dingen druk moeten maken. Zo kunnen ze talent aantrekken en stress voorkomen.


Zzp'er? Dan moet je minstens 16 euro verdienen

Sommige zzp'ers verdienen minder dan 10 euro per uur. Afbeelding ter illustratie. /ANP

Foto van 'Metro'

21 JUN 2019

Het kabinet is al lang op zoek naar een manier om de grote groep schijnzelfstandigen bescherming te bieden. En daar is een nieuwe stap voor gezet.

Er komt namelijk een minimumtarief: zelfstandigen in Nederland mogen niet minder dan 16 euro per uur betaald krijgen.

Minder dan een tientje


Overgekwalificeerd? Zo los je dat op!

Foto van 'Claartje Vogel'

17 JUN 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: Overgekwalificeerd zijn, slappe smoes of een terecht punt van zorg?

Afgewezen worden omdat je te weinig ervaring hebt is vervelend, maar omgekeerd kan het ook: je wordt niet aangenomen, omdat je ’overgekwalificeerd’ bent. Een vage kritiek, vinden sollicitanten. Een veelgelezen stelling op social media: „Overgekwalificeerd is een mooi woord voor ’te duur’.”

Is dat zo? Overgekwalificeerd betekent dat je te veel ervaring hebt of hoger opgeleid dan nodig voor een baan. „Dat hoeft geen probleem te zijn”, vertelt Florentine de Beer, regional manager bij recruitmentbureau Hays. Een aantal jaar geleden zag ze juist dat veel pas afgestudeerden ’onder hun niveau’ begonnen. „Voor startersfuncties vroegen bedrijven al twee jaar ervaring. Daarom begonnen starters vaak een stap lager, om later door te groeien.”


Twittertopman: Elon Musk is een gevaarlijk rolmodel

We zijn toe aan een gezondere relatie met onze telefoon / Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

13 JUN 2019

Niet teveel werken, regelmatig pauzes nemen en heel veel lachen. Twittertopman Bruce Daisley geeft les over de werkvloer.

In een tijd waar we veel van ons op zoek zijn naar geluk, is het belangrijk om ook je baan eens onder de loep te nemen. Geluk op de werkvloer zit ‘m misschien wel in hele andere dingen dan je in eerste instantie denkt. Bruce Daisley is vicepresident van Twitter, een bestellende auteur en mag zich inmiddels wel expert op het gebied van werkgeluk noemen.

Vaker pauze nemen


Amsterdamse 50-plussers vol ambitie voor een baan

Amsterdamse 50-plussers vol ambitie voor een baan

Erkal (rechts) en Larry staan te popelen om te beginnen aan een nieuwe baan. / Henk Seppen | Orange Pictures

In samenwerking met gemeente Amsterdam en Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam

6 JUN 2019

50-plussers zijn aantrekkelijke werknemers voor Amsterdam, want 5.600 Amsterdammers met een schat aan werkervaring zijn vol energie en ambitie om aan de slag te gaan. Dat geldt zeker voor Erkal en Larry.

Van de 150.000 Amsterdammers tussen de 50 en 64 jaar, zijn er 5600 actief op zoek naar een baan. Dit cijfer, van eind vorig jaar, betekent zo’n 190.000 jaar aan werkervaring. Dat is eeuwig zonde, zo vinden de gemeente Amsterdam en Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam. Daarom is de campagne Ontdek de 50PLUS in het leven geroepen. Hierin worden de aangeboren talenten van de 50-plussers onder de aandacht gebracht en hun geboortejaar als kwaliteitsstempel aangemerkt.

Enthousiaste 'jonge ouderen'


Werk jij liever mét of zónder manager?

Foto van 'Claartje Vogel'

27 MEI 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: Nederlandse bedrijven experimenteren al jaren met zelfsturing. Werkt dat nou eigenlijk echt, werken zonder managers?

Supermarktmanagers zijn schaars, blijkt uit analyse van vacaturesite Indeed. Twee derde van de vacatures van Nederlandse supermarkten staat al meer dan twee maanden open.

Ook in Amerika heerst een personeelstekort. Mede daarom experimenteert supermarktketen Walmart met minder winkelmanagers in 75 vestigingen. Het bedrijf wil zo kosten besparen en tegelijkertijd aantrekkelijker worden als werkgever. De overgebleven leidinggevenden krijgen meer verantwoordelijkheid en meer salaris. Ook de rest van het personeel gaat erop vooruit. Zij krijgen meer training en waardering voor hun werk, belooft de supermarktketen.


Weinig ervaring? Zo pak je toch die droombaan!

Foto van 'Claartje Vogel'

20 MEI 2019

Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: werk vinden zonder werkervaring.

„Ik wil gewoon een kans om verder te groeien”, zegt Arie Alderliesten. Hij is al een tijdje aan het solliciteren, maar telkens krijgt hij hetzelfde bericht: afgewezen. Want hij heeft te weinig ervaring.

Alderliesten heeft het op zich naar zijn zin bij zijn huidige werkgever, maar hij wil nog meer uitdaging en verantwoordelijkheid. Dus solliciteert hij naar banen als beleids- en projectmedewerker bij grote organisaties, zoals gemeenten. Hij heeft wel de juiste diploma’s, maar nog nooit zo’n baan gehad. „Werkgevers vragen drie tot vijf jaar ervaring in eenzelfde soort functie”, vertelt hij. „Mijn vraag is dan: denk je echt dat iemand die al jaren zo’n functie vervult, op zoek is naar dezelfde baan? Die medewerkers willen volgens mij juist een functie die uitdagender is.”


‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

Camera video‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

Wiona gaat voor de beste hulp voor alle mensen in het aardbevingsgebied.

In samenwerking met Olympia Nederland

20 MEI 2019

Wiona is Managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen via Olympia. Zij vertelt over de voldoening die ze haalt uit het helpen van mensen in het aardbevingsgebied.

Werk van betekenis doen, dat geldt absoluut voor Wiona (38). „Mijn werk is geweldig. Ik kan het niet anders zeggen. Elke dag ga ik met een lach naar mijn werk en kom ik met een lach weer thuis.” Sinds een half jaar werkt de vrolijke Wiona via Olympia als managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen. „Iedereen heeft wel gehoord van de aardbevingen in Groningen en de schade die vele duizenden huizen hebben opgelopen. Wij doen elke dag weer ons uiterste best om mensen in het aardbevingsgebied die schade melden, op een juiste, nette en snelle manier van dienst te zijn. Het is al vervelend genoeg dat ze schade hebben aan hun huis. Wij kunnen ze helpen door zo snel mogelijk schade-experts naar de woning te sturen, zodat de schadevergoeding kan worden afgehandeld. Zo krijgen de bewoners waar ze recht op hebben.”

Spin in het web