Jelmer Visser
Jelmer Visser Geld & Carrière 15 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Ongelukkig worden? Lees werkmail in je vrije tijd!

Slecht nieuws voor de workaholics. Onderzoek van de Amerikaanse Academy of Management heeft uitgewezen dat het lezen van mails na de werkuren desastreuze gevolgen heeft voor zowel de gezondheid als voor je persoonlijke relaties. Tijd voor wat qualitytime dus.

Mentale problemen

Je baas zal het misschien waarderen dat je de hele dag door je zakelijke mailtjes leest, maar het is niet goed voor je mentale gezondheid en de relatie met je partner. De Amerikaanse non-profitorganisatie Academy of Management deed onderzoek naar de gevolgen van werkgerelateerde mailtjes na de werkuren. Hun conclusie was allesbehalve positief.

Onthego_ongelukkig

Voor het onderzoek werden 142 mensen ondervraagd met een fulltime job en partner ondervraagd over hun gezondheid, relatie en baan. Daaruit bleek dat werknemers die zich verplicht voelden om ’s avonds mails te beantwoorden, aanzienlijk meer mentale problemen hadden en kampten met stress. Ook de partners deelden in de figuurlijke klappen. Zij werden geconfronteerd met problemen op het gebied van mentaal welzijn en algemene gezondheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.