Redactie Metro Sport 15 dec 2019

Feyenoord stort PSV in nog grotere crisis

Feyenoord heeft de crisis bij PSV zondag verder vergroot. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 3-1 van het elftal van trainer Mark van Bommel, die na deze nieuwe nederlaag moet vrezen voor zijn positie.

PSV won eind september voor het laatst een competitiewedstrijd buiten Eindhoven. Na zeventien speelronden heeft de club al 20 verliespunten.

Steven Berghuis scoorde in de 19e minuut. De aanvaller zorgde in de 34e minuut met een strafschop voor 2-0. PSV kreeg ook kansen, maar ging daar niet goed mee om.

Geblesseerd

De eerste kans voor Feyenoord na rust was ook direct raak. Berghuis benutte, na hands, in de 64e minuut opnieuw een strafschop. Even daarvoor was Donyell Malen bij PSV geblesseerd geraakt en uitgevallen.

Invaller Gastón Pereiro verkleinde in de 84e minuut de achterstand met een fraaie treffer.

PSV staat nu op de vierde plaats. Feyenoord heeft nog 3 punten minder.