Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 6 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

EK in twaalf landen wordt gespeeld met bal Uniforia

De bal voor het Europees kampioenschap 2020 – waarvan een aantal wedstrijden in Amsterdam gespeeld worden – is officieel gepresenteerd door Adidas.

Het speeltuig gaat de Uniforia heten, wat een combinatie is van de woorden eenheid (Unity) en euforie (Euforia). Het is voor het eerst dat het EK in twaalf verschillende landen wordt gehouden.

GPS-coördinaten

De fel gekleurde lijnen op de bal staan dan ook voor alle verschillende landen en culturen dit tijdens dit toernooi samenkomen. Op de bal staan bovendien de gps-coördinaten van alle twaalf de speelstadions vermeld.

Het EK vindt komend jaar plaats in Londen, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, Sint Petersburg, München, Boedapest, Rome, Boekarest en Baku. Als Oranje zich plaatst speelt het minimaal twee groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena.

Italië

Aan de laatste EK-wedstrijd in dat stadion bewaart het Nederlands elftal overigens geen al te beste herinnering. In 2000 betekende het de uitschakeling in de halve finale tegen Italië na strafschoppen. Oranje had tijdens de reguliere speeltijd ook al twee penalty’s gemist.

Destijds werd er gespeeld met de Adidas Terrestra Silverstream. Hopelijk is de Uniforia het Nederlandse lot beter gezind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.