Redactie Metro
Redactie Metro Sport 17 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Is de UEFA-speler van het jaar stiekem al bekend?

Het lijkt een grote blunder van de Europese Voetbalbond. Er is namelijk een briefje ‘uitgelekt’ waar de uitslag van de UEFA-speler van het jaar op staat.

Deze blunder komt slechts een paar dagen na de bekendmaking van de genomineerden voor de prijs. Na de bekendmaking werd nog geroepen dat Virgil van Dijk, die zowel voor het Nederlands Elftal als voor Liverpool speelt, een grote kans maakt om als eerste Nederlander ooit deze prijs in de wacht te slepen.

Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.
Virgil van Dijk zou tweede worden. Foto: ANP.

Mogelijk neppe lijst

Als we het gelekte briefje mogen geloven, gaat deze kans echter in rook op. Toch kun je je er beter niet op vastpinnen dat dit zogenoemde lek ‘echt’ is. Het kan namelijk zo zijn dat een of andere grapjas een neppe lijst heeft gemaakt en zogenaamd heeft gelekt. Ook kan het zo zijn dat deze lijst gebruikt is om het totaal aantal genomineerde spelers terug te brengen tot een top drie.

Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.
Het briefje dat de UEFA heeft laten rondslingeren.

Of Lionel Messi dus echt Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo gaat verslaan is nog maar de vraag. We weten pas wie de winnaar is op donderdag 29 augustus. Tot dan nog even nagelbijten dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.