Redactie Metro Sport 30 jul 2019

PSV nu al klaar in Champions League

PSV ontbreekt dit seizoen in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Eindhovenaren verloren dinsdag in Zwitserland in de tweede kwalificatieronde met 2-1 van FC Basel.

PSV was een week eerder in eigen stadion nog met 3-2 te sterk voor die club, maar Basel gaat een ronde verder omdat zij meer doelpunten hebben gemaakt in de uitwedstrijd.

De Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel maakte halverwege de tweede helft het beslissende doelpunt (2-1). Basel was vroeg in de eerste helft al voor een eerste keer op voorsprong gekomen, via een vrije trap van Eray Cömert. De Portugees Bruma maakte in de 23e minuut met een doelpunt met zijn hoofd gelijk.