Sport

Het Oranje Peloton: samen sporten, juichen en vieren

'Nederland trots maken met het Oranje Peloton'

Ook Leontien Zijlaard-Van Moorsel geniet in het Oranje Peloton. / Foto's: Nederlandse Loterij

In samenwerking met Nederlandse Loterij

25 JUL 2019

Aparte tribunevakken vol juichende Oranjesupporters. Samen sporten voor goede doelen. En nietsvermoedende wielerfanaten, topsporters en amateurs die een duwtje in de rug krijgen of voor wie een droom werkelijkheid wordt (zoals – dat zie je verderop in dit artikel – ex-wielrenner Bram Tankink die een man met blijvende hersenschade een Touretappe liet meemaken). Het valt allemaal onder de noemer: het Oranje Peloton van Nederlandse Loterij.

Gelukkig, gezond en sportief

Nederlandse Loterij is sinds begin dit jaar de nieuwe hoofdsponsor van wielerbond KNWU. De zeven loterijen, waaronder de Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot en Toto sportweddenschappen, hebben een missie bij te dragen aan een gezonder en gelukkiger Nederland. Het Oranje Peloton hoort daarbij en werd dit jaar geïntroduceerd bij de wielerklassieker Amstel Gold Race. Het Oranje Peloton biedt Nederlanders de kans om samen sport te beleven: samen bewegen, supporten en juichen bij succes. Zij komen samen bij toertochten en sportevents van goede doelen die door Nederlandse Loterij worden gesteund en zijn bij wedstrijden van Oranjeselecties (niet alleen wielrennen) aanwezig.

„Heel Nederland wint hiermee”, zegt Joost Zuure van Nederlandse Loterij. Het Oranje Peloton bouwen we steeds verder uit. Zuure: „Het is een mooie paraplu voor onze sponsoractiviteiten, met een oneindigheid aan mogelijkheden.”

Het Oranje Peloton: samen sporten, juichen en vieren

Bram Tankink ontmoet de zieke man waarvoor hij het meemaken van een Touretappe regelde.

Focus op Nederlandse sporters

Dat de Nederlandse Loterij en het Nederlandse wielrennen een goed stel vormen, ‘daar zit een stuk historie achter’ meldt Zuure. „We hadden lange tijd een band met het in de Tour de France nu zo succesvolle Team JumboVisma. Die ploeg kreeg een steeds internationaler karakter, terwijl wij er als Nederlandse Loterij echt voor de Nederlandse sporters willen zijn. Met Jumbo die graag groter wilde instappen, konden we de ploeg met een stabiele basis achter ons laten. Daarom zijn wij nu partner van KNWU en van TeamNL van het NOC*NSF. Wij focussen ons op het verder helpen van de Nederlandse wielersport. Die sport is voor ons als loterij interessant. Wielrennen is populair en heel zichtbaar in Nederland.”

Hollandse trots

„Het Oranje Peloton is een beweging, waarbij we samen sporten, juichen en Nederlandse successen vieren. Met het Oranje Peloton willen we Nederland een stukje trotser maken en juichen en vieren faciliteren. Hollandse trots ligt heel dicht bij ons DNA en tegelijkertijd zijn wij een oer-Hollands bedrijf. Een groot deel van ons resultaat stroomt terug naar meer dan 70 sportbonden binnen het NOC*NSF en naar 18 goede doelen (161, 2 miljoen euro vorig jaar, red.) en de Staat. We zijn op die manier verankerd in de Nederlandse maatschappij. Nederlandse Loterij heeft geen winstoogmerk, wat betekent dat we jaarlijks het meeste prijzengeld uitkeren en een groot deel van ons resultaat teruggeven aan de maatschappij. Kortom, Oranje is een van de sterkste merken van ons land en die kracht omarmen wij als bedrijf graag. Met het Oranje Peloton.”

Het Oranje Peloton: samen sporten, juichen en vieren

Niet alleen juichen, maar ook actief zijn.

Oranje juichvakken

Het Oranje Peloton betekent niet alleen zelf sporten, maar ook aanmoedigen. Zuure: „Daar waar het kan organiseren we een Nederlands juichvak waar onze helden kunnen worden aangemoedigd.” Het Oranje Peloton is dit sportseizoen met een videoserie actief bij het BMX WK in Zolder, België (23-27 juli), het EK wielrennen in Alkmaar (7-11 augustus), het WK handbiken (12-15 september), het EK baanwielrennen in Apeldoorn (16-20 oktober) én het WK wielrennen in het Engelse Yorkshire. Zuure: „Eén van de andere initiatieven naast de juichvakken is dat we met een grote ploeg wielerhelden, relaties en wielerenthousiastelingen die via verschillende kanalen tickets kunnen winnen, naar Yorkshire gaan fietsen. Het Oranje Peloton wordt ook gekoppeld aan toertocht de Zuiderzeeklassieker van één van onze goede doelen, de Maag Lever Darm Stichting. Daar zien we zó’n mooie band tussen een goed doel en sport, dat wij met 1250 mensen in Oranje Peloton-tenue gaan meedoen. Ook bij de Ride for the Roses van KWF Kankerbestrijding, één van onze goede doelen, kijken we naar de mogelijkheden.”

Ambassadeur Tankink

Aanvoerder van het Oranje Peloton en ambassadeur van de Nederlandse Loterij is Bram Tankink. De sympathieke ex-profrenner richt zich op wielrennen, terwijl het Oranje Peloton veel breder is. Joost Zuure: „Zo hebben we Tess Wester bij het handbal als ambassadrice en is er – met hordeloopster Nadine Visser – ook een juichvak bij de Fanny Blankers Koen Games. En gingen we met twee bussen vol Oranje Peloton-supporters de Leeuwinnen steunen bij het WK vrouwenvoetbal. Wielrennen heeft wel een speciale attentie. Maar over de gehele sport hebben we niet alleen aandacht voor de top, maar voor elk niveau en ook voor de paralympische sport.”

Het Oranje Peloton: samen sporten, juichen en vieren

Bram Tankink (3e van rechts) met de hele familie waarvoor een grote wens uitkwam.

Bram Tankink dus, de man die in de Tour de France nooit won maar met zijn mooie commentaren jarenlang de harten van de wielerfans stal. Zuure: „Ja, Bram heeft een natuurlijk aanstekelijk enthousiasme. Zijn onbevangenheid en passie voor de sport, dat kan je gewoon niet acteren. Dat steekt andere mensen aan. Vanuit die hoedanigheid is Bram de perfecte aanvoerder. Hij is de ideale man om mensen te helpen bij hun wensen.”

Alles voor elkaar krijgen

Tankink en Nederlandse Loterij maken van het vervullen van wensen en het helpen van sporters een videoserie. Zuure: „Bram krijgt alles voor elkaar als er voor een wens iets geregeld moet worden. Hij steekt er veel energie in en is een vrolijk type. Als je met hem content maakt, komt ie zelf ook altijd met plannen en ideeën. Dat is heerlijk en harstikke leuk werken. Nu hij met wielrennen gestopt is kan hij zijn ambassadeurs- en aanvoerdersrol goed vervullen.”

De goedlachse Tukker hielp onder meer een vriendengroep tijdens de Amstel Gold Race. Een van de vrienden lukte het nooit de zware Keutenberg te beklimmen. Tankink riep de hulp van baanwielrenner en wereldkampioen Jeffrey Hoogland in en die kreeg de jongeman wel aan de top. Voor de 19-jarige Yonna van Dam regelde Tankink de eerdergenoemde Tess Wester en Nadine Visser om haar op weg naar haar debuut bij het NK wielrennen mentaal te ondersteunen. Van Dam fietste (helemaal kapot, dat wel) in een veld van 155 deelneemsters in Ede naar een verdienstelijke 60e plaats.

Bijzonder moment in de Tour

Een van de hoogtepunten volgde deze week in de Tour de France. Door hulp van Bram Tankink, de Nederlandse Loterij en het Oranje Peloton kon Jacco, een man met permanente hersenschade - een extreme wielerfan - als VIP een etappe meemaken in een gastenauto van Team JumboVisma. Zuure: „Het was een hele operatie met allerlei apparatuur. De droom van deze meneer is door de inzet van Bram waargemaakt.” De video van dit avontuur zie je hier:

De verraste Jacco heeft zoals gemeld hersenschade en de Hersenstichting is een van de achttien goede doelen die gesteund worden via de afdracht van Nederlandse Loterij. Maar niet alleen dat. Zuure: „Wij hebben een ‘speel bewust 18+-beleid’ als verantwoorde aanbieder van kansspelen. Daarom willen wij niet als sponsor op de shirts van nationale jeugdselecties staan (op shirts van ‘onder 23’ en de elite-categorieën is de Nederlandse Loterij wel naamgever, red.). De ruimte op de shirts voor renners en rensters onder de 18 jaar hebben we geschonken aan de Hersenstichting. Zo weten we een mooie driehoek te slaan tussen de aan ons gekoppelde goede doelen en de sport.”

Het Oranje Peloton: samen sporten, juichen en vieren

Missie geslaagd: Bram Tankink maakt een droom van een zieke man werkelijkheid.

Inspiratiebron

Wanneer is het Oranje Peloton voor Nederlandse Loterij geslaagd? Zuure: „Als we samen in staat zijn om de Oranjegekte aan te wakkeren en samen de successen te vieren. En als mensen worden aangemoedigd, iets wat kan op verschillende manieren. We hebben het heel vaak over winst, zo denk je natuurlijk automatisch vanuit de loterijkant, maar winst zit voor ons ook in hele kleine dingen. Iemand die tijdens een revalidatie voor het eerst op een fiets stapt en merkt dat hij weer iets kan, is ook een enorme winst. Dat is niet alleen maar juichend over de finishlijn komen. Dat is ook Jacco, die nog eens een Touretappe kon meemaken. De grootste winst is dat zo’n man een groter publiek inspireert voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland.”


Ajax strijdt op Cyprus om CL-ticket

Ajacieden trainen in aanloop naar de wedstrijd tegen APOEL Nicosia. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:52

Dinsdagavond begint Ajax op Cyprus aan het tweeluik met APOEL Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende in de derde voorronde moeizaam af met de Griekse kampioen PAOK (5-4 over twee wedstrijden) en treft nu de kampioen van Cyprus.

Twee voorrondes

Ajax bereikte afgelopen seizoen weliswaar de halve finales van de Champions League en miste maar net de eindstrijd, maar moet desondanks twee voorrondes zien door te komen om weer het hoofdtoernooi te halen.


Kogel door de kerk: Dumoulin weg bij Sunweb

Dumoulin van Sunweb naar Jumbo-Visma

Dumoulin nog in dienst van Sunweg. / Anne-Christine Poujoulat | AFP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Wielrenner Tom Dumoulin vertrekt aan het einde van het seizoen bij Team Sunweb. De 28-jarige Limburger is na acht jaar toe aan een nieuwe uitdaging, zo werd maandag bekend. Hij rijdt de komende drie jaar voor het Nederlandse topteam Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg heeft de komst van de 28-jarige Limburger met een filmpje bekendgemaakt.

Jumbo-Visma heeft met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic echter al twee kopmannen in dienst. Dylan Groenewegen is daar succesvol als topsprinter.


'Bouw van het AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk'
Likeability of3

'Bouw van het AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk'

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

18 AUG 2019

Jan de Roos, de voormalig eigenaar van het staalmontagebedrijf dat verantwoordelijk was voor de bouw van het AZ-stadion, heeft tegenover het AD een boekje open gedaan over de werkwijze van zijn voormalige bedrijf tijdens de bouw van het sportpark. Volgens De Roos werd er op veel onderdelen beknibbeld.

De Roos geeft aan dat er 'op het randje' werd gebouwd. „Het moest zo goedkoop mogelijk. Dirk Scheringa wilde het onderste uit de kan, een echte zakenman. Uiteindelijk kon het qua keuring en inspectie door de beugel, maar de marges waren dun."

'Sponsor'


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

17 AUG 2019

Frenkie de Jong keek teleurgesteld terug op zijn debuut in de Spaanse competitie. De Jong verloor met FC Barcelona met 1-0 van Athletic Bilbao door een fraaie treffer in de slotminuten.

„Dit was een slechte dag en een slecht begin", zei de middenvelder tegen ZiggoSport. „Ik ben teleurgesteld dat we hebben verloren."

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.


Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Is de UEFA-speler van het jaar stiekem al bekend?

Vorig jaar won Luca Modric (midden foto) de felbegeerde prijs. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

17 AUG 2019

Het lijkt een grote blunder van de Europese Voetbalbond. Er is namelijk een briefje 'uitgelekt' waar de uitslag van de UEFA-speler van het jaar op staat.

Deze blunder komt slechts een paar dagen na de bekendmaking van de genomineerden voor de prijs. Na de bekendmaking werd nog geroepen dat Virgil van Dijk, die zowel voor het Nederlands Elftal als voor Liverpool speelt, een grote kans maakt om als eerste Nederlander ooit deze prijs in de wacht te slepen.

Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Virgil van Dijk zou tweede worden. Foto: ANP.


Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona
Likeability of5

Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 AUG 2019

Frenkie de Jong speelt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijk in de basis van FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder is door trainer Ernesto Valverde opgenomen in het elftal. In de zomer is De Jong voor 75 miljoen euro overgekomen van Ajax. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot 86 miljoen.

De Jong vormt in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao het middenveld met Sergi Roberto en Carles Aleña. De middenvelder moest zich aanvankelijk bij Barcelona in de voorbereiding tevreden stellen met invalbeurten, maar mocht later in twee oefenduels starten.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Hersenaandoening bij Van Wolfswinkel ontdekt

Hersenaandoening bij Ricky van Wolfswinkel ontdekt

Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Ricky van Wolfswinkel kan een half jaar tot een jaar niet voetballen vanwege een aneurysma in zijn hersenen. De Nederlandse spits van FC Basel meldt dat donderdag via zijn club.

Van Wolfswinkel liep vorige week in de thuiswedstrijd tegen LASK Linz in de derde kwalificatieronde van de Champions League een hersenschudding op. Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam ook naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. Dat is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen.

Videoboodschap


Van Dijk in race voor UEFA speler van het jaar

Virgil van Dijk in actie voor Liverpool. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Er is sprake van stevige concurrentie, maar Virgil van Dijk neemt het op tegen Christiano Ronaldo en Lionel Messi, voor de titel van ‘speler van het jaar’ van de Europese Voetbalbond UEFA. De aanvoerder van het Nederlands elftal won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League en veroverde afgelopen woensdag de Europese Supercup.

Eerste Nederlander

Van Dijk werd in april al verkozen tot speler van het jaar in Engeland. Hij kan als eerste Nederlander de prestigieuze prijs van de UEFA in de wacht slepen. Arjen Robben eindigde in 2014 als derde.


'Tijd dat een vrouw Supercup-wedstrijd fluit'

Virgil van Dijk tijdens een eerdere wedstrijd van Liverpool / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 AUG 2019

De Française Stéphanie Frappart heeft woensdag de leiding over de wedstrijd over de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea. Virgil van Dijk laat weten dat hij het prima vindt dat een vrouw de wedstrijd fluit. „Als iemand kwaliteit heeft, en dat heeft ze, want anders zou ze niet voor deze wedstrijd zijn aangewezen, dan is het prima", zei Van Dijk een dag voor de wedstrijd in het stadion van de Turkse club Besiktas.

Geslacht niet relevant

Frappart leidde vorige maand in Lyon de finale van het WK voor vrouwen tussen Nederland en de Verenigde Staten (0-2). Als eerste vrouw mag ze nu de wedstrijd om de Europese Supercup fluiten. „Ik denk dat ze deze wedstrijd verdient", aldus Van Dijk, verdediger van Liverpool. „Kijk eens naar haar cv. Ze heeft al zoveel grote wedstrijden gefloten. Het geslacht van iemand is helemaal niet relevant."


Wesley Sneijder stopt definitief met profvoetbal

Wesley Sneijder tijdens de training van het Nederlands Elftal. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

De recordinternational stopt definitief met profvoetbal. Wesley Sneijder vertelde dat maandag voor de camera van FC Utrecht TV, de televisiezender van de club uit zijn geboortestad.

De 35-jarige Sneijder was in stadion Galgenwaard omdat hij besloten heeft om daar een skybox te huren. Terloops meldde de middenvelder dat zijn loopbaan erop zit. „Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", zei hij. Sneijder is van plan veel van zijn gewonnen prijzen in de skybox uit te stallen.

Recordinternational


Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Alexander Albon is de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

Het Formule 1-team van Red Bull heeft coureur Pierre Gasly voor de tweede helft van het seizoen vervangen door Alexander Albon. De Fransman Gasly moet een stapje terugdoen naar Toro Rosso, de opleidingsploeg van de renstal van Max Verstappen. De Thaise Brit Albon verschijnt op 1 september voor het eerst namens Red Bull aan de start, bij de Grote Prijs van België.

„Red Bull verkeert in de situatie dat het vier getalenteerde Formule 1-coureurs onder contract heeft staan die kunnen roteren", meldt het Oostenrijkse raceteam, waarbij Verstappen de kopman is. „Het team zal de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en aan de hand daarvan zal worden besloten wie er naast Max wordt opgesteld in 2020."


AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

AZ heeft de kaartverkoop voor de eerstvolgende wedstrijd in de Europa League, donderdag tegen FC Marioepol, tot nader order stilgelegd. Het duel met de club uit Oekraïne begint vooralsnog om 20.30 uur, maar de locatie is nog onbekend.

Jong AZ

De Alkmaarse club moet op zoek naar een ander onderkomen omdat een deel van het dak van het eigen AFAS Stadion zaterdag instortte. Jong AZ zou maandag het thuisduel met Telstar ook in het stadion in Alkmaar spelen. Die wedstrijd is inmiddels verplaatst naar het trainingscomplex van de club in Wijdewormer, waar Jong AZ de meeste thuisduels afwerkt.


PSV verzuimt ruime score neer te zetten tegen ADO

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 AUG 2019

PSV heeft de eerste overwinning van het seizoen in de eredivisie te pakken. Na het puntenverlies bij FC Twente (1-1) wist het elftal van trainer Mark van Bommel in eigen stadion wel van ADO Den Haag te winnen: 3-1. Tegenvaller voor PSV was het geblesseerd uitvallen van Hirving Lozano.

Magere score

De score in het Philips Stadion had veel hoger kunnen uitvallen. De gedachten bij veel supporters van PSV zullen de eerste helft terug zijn gegaan naar Luuk de Jong. De in de zomer naar Sevilla vertrokken kopsterke spits had vaak aan een kleine kans genoeg om een doelpunt te maken of een wedstrijd open te breken.


Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 AUG 2019

Een stuk van het dak van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar, het AFAS Stadion, is zaterdagmiddag ingestort. Er is niemand gewond geraakt. Het stuk dak, van ongeveer 20 meter breed, is op de tribune terecht gekomen. Harde wind is de oorzaak.

De club was op het moment dat het gebeurde niet aan het trainen in het stadion. Vanwege de wind werd elders binnen getraind.

AZ-directeur Robert Eenhoorn reageerde zaterdagavond: "Dit heeft ons allemaal verrast. We zijn enorm geschrokken maar vooral blij dat er geen menselijk leed heeft plaatsgevonden. De komende dagen gaan we een onderzoek doen met experts op dit gebied. Pas als dat onderzoek is gedaan, kunnen we dieper op de zaak ingaan. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg."


Dramatisch kwartier kost Ajax de zege in Griekenland

Hakim Ziyech en Dusan Tadic na de 0-1/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 AUG 2019

Ajax heeft op bezoek bij PAOK Thessaloniki met 2-2 gelijkgespeeld in de voorronde van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag ontvangt de Grieken volgende week thuis.

Ondanks alle geruchten begon Ajax gewoon met Donny van de Beek in de basis. Het duurde dik tien minuten voordat de ploeg voor het eerst mocht juichen. Een scherp aangesneden vrije trap van Hakim Ziyech viel via het hoofd van tegenstander Dimitris Giannoulis binnen. PAOK was in de counters niet ongevaarlijk, maar vaak ging het mis in de laatste fase, nog voordat André Onana getest kon worden.

Diego Biseswar


Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen is blij na zijn eerste pole position in de GP van Hongarije. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

3 AUG 2019

Max Verstappen start zondag in de Grote Prijs van Hongarije voor de eerste keer op poleposition. Op de Hungaroring kwam de rijder van Red Bull in de kwalificatie tot 1.14,572. Dat was sneller dan Valtteri Bottas (op 0,018) en Lewis Hamilton, de coureurs van Mercedes die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

In de Formule 1 startte niet eerder een Nederlander vanaf de eerste plek.

'Ongelooflijk'


Messi mag drie maanden niet voor Argentinië spelen

Lionel Messi in duel met Gary Medel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 AUG 2019

Vechtersbaas Lionel Messi mag voorlopig niet voor Argentinië spelen. De sterspeler heeft een interlandschorsing van drie maanden gekregen.

Rode kaart

Reden hiervoor is een incident tijdens de Copa America-wedstrijd tegen Chili. In de wedstrijd om de derde plaats kreeg hij het aan de stok met Gary Medel. Messi kreeg een rode kaart en een wedstrijd schorsing, maar daar bleef het niet bij.


Eredivisie opent met foutenfestijn, Willem II wint

Feest na de 1-1 van Willem II/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 AUG 2019

Willem II is de eerste koploper van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Op bezoek bij PEC Zwolle wonnen de Tilburgers de seizoensoverture met 1-3.

Haast typisch voor de Eredivisie was dat de eerste twee goals van de wedstrijd vielen na enorme blunders. Na veertig minuten kwam Timon Wellenreuter wel heel ver en onnodig uit, waarna Zwolle-spits Lennart Thy de eerste goal van het seizoen liet optekeken.

Snelle reactie


Verstappen vol vertrouwen: Zitten dicht bij Mercedes

Max Verstappen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 AUG 2019

Max Verstappen is na de trainingsdag voor de grand prix van Hongarije positief over zijn Formule 1-bolide en voelt dat Red Bull steeds dichter bij Mercedes komt.

„Het lijkt erop dat Mercedes net iets sneller is, maar we zitten er dichtbij", zegt de 21-jarige Nederlander op Verstappen.nl. Dat bewees hij vrijdag nog maar eens op de regenachtige trainingsdag. Maar liefst twee keer klokte hij de op een na snelste tijd.

Hamilton en Gasly