Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 24 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Nederland gaat voor recordoogst medailles in Tokio’

De Olympische Zomerspelen vinden over een jaar plaats in Tokio. Voor Nederland zouden het wel eens historisch goede Spelen kunnen worden.

Dat is tenminste de verwachting van het grote sportdatabureau Gracenote. Volgens hun berekeningen pakken we liefst 34 medailles. Dertien keer mag er een olympische titel gevierd worden en ook krijgen we nog zeven zilveren en veertien bronzen plakken om te vieren.

Veel beter dan Rio

Mocht dit uitkomen, dan is het een flinke verbetering vergeleken met de Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Destijds bleven we steken op negentien podiumplaatsen. Ook is het beter dan ons record van 2000 met 25 medailles.

Vooral in het wielrennen (zowel de baan, het mountainbiken als de weg) en zeilen zouden we een stuk meer succes hebben dan voorheen. Daarnaast zegt Gracenote in de toelichting dat we vergeleken met 2000 een stuk minder afhankelijk zijn van een paar sterke krachten. Destijds wonnen onder meer Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Leontien van Moorsel meerdere plakken.

America great again

De Verenigde Staten zullen met een voorspelde 124 medailles andermaal de veelvraat zijn in Tokio. Ruim voor China (81) en het gastland Japan (67).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.