Redactie Metro
Redactie Metro Sport 12 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Matthijs de Ligt naar Juventus

Matthijs de Ligt verruilt komend seizoen landskampioen Ajax in voor Juventus. De Italiaanse topclub legde rond de 70 miljoen euro neer voor de komst van de Ajacied. In Turijn ligt een contract voor de duur van vijf jaar voor hem klaar.

Veel belangstelling

Hoewel het gerucht al enige tijd in de lucht hing, bleef het gissen naar waar De Ligt uiteindelijk terecht zou komen. Mede door de grote belangstelling van verschillende Europese topclubs. Zo was er een heuse driestrijd gaande tussen FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Juventus.

De Spanjaarden moesten uiteindelijk als eerste opgeven, omdat zij niet tegemoet konden komen aan de persoonlijke eisen van De Ligt.

Grootste talent van Europa

Nadat de keuze van De Ligt uiteindelijk viel op Juventus, liepen de onderhandelingen alsnog de nodige vertraging op. Waar Juventus vasthield aan een bedrag van 65 miljoen euro, bestaande uit 15 miljoen aan bonussen en 50 miljoen euro als vast bedrag, hanteerde Ajax een ondergrens van 75 miljoen euro voor de winnaar van de Golden Boy-Award, de prijs voor het grootste talent van Europa.

Vrijdag kwam het uiteindelijk toch tot een akkoord. Het AD meldt dat De Ligt daarmee na Frenkie de Jong die naar FC Barcelona vertrekt, de tweede speler is die het succesvolle Ajax van afgelopen seizoen verlaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.