Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Supporters voorkomen zondagavondduels in Eredivisie

Er komen vooralsnog geen Eredivisie-wedstrijden op de zondagavond. Hoewel dat oorspronkelijk het plan was, heeft een collectief van supportersverenigingen en de lokale autoriteiten daar tijdens een vergadering met de KNVB een stokje voor gestoken.

Meer ruimte

Volgens manager competitiezaken Jan Bluyssen was het geen commercieel plan van de KNVB om op zondag pas wedstrijden om 20.00 te laten beginnen. „Het was de insteek om de clubs die Europees voetbal spelen meer ruimte te geven."

„Nu blijkt dat dit een te grote impact heeft op het merendeel van de lokale autoriteiten en de supporters, hebben we besloten dit af te blazen." Toch zal er mogelijk wel af en toe een wedstrijd op zondagavond worden gespeeld. „Indien op sportieve gronden gewenst, zullen we per keer kijken of er wel een zondagavondwedstrijd om 20.00 uur kan worden ingepland.”

Na de tumult van afgelopen jaar rondom het verzetten van wedstrijden van Ajax, dat lang in drie competities actief was, laat de KNVB al vooraf weten dat het competitieschema regelmatig geëvalueerd gaat worden. „In de eerste week van september, als we weten hoeveel clubs de groepsfase van de Europese toernooien halen, en in de laatste week van december, als we weten hoeveel clubs doorgaan naar de knock-outfase, zullen we eventueel meerdere verschuivingen doorvoeren in het competitieprogramma.”

PEC Zwolle – Willem II

De Eredivisie begint op vrijdag 2 augustus met een wedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II. De eerste topper van het seizoen is PSV – Ajax en die staat gepland voor 22 september.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.