Redactie Metro
Redactie Metro Sport 11 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Verstappen als vierde van start in Grand Prix Spanje

Bij de kwalificatie op het Circuit de Catalunya in Spanje is Max Verstappen als vierde geëindigd. Dat betekent dat de Nederlander zondag vanaf de vierde plek zal starten in de Grand Prix van Spanje.

Tweede startrij

Verstappen moest de Mercedessen van Bottas en Hamilton, en de Ferrari van Vettel voor zich dulden. Bottas was tijdens de kwalificatie verreweg de snelste met 1.15,406. Teamgenoot Lewis Hamilton reed 1.16.040, wat goed was voor een tweede plek. De twee Mercedes-coureurs domineerden samen de voorgaande vier Grand Prix’ van het seizoen.

Vettel kwam tot 1.16.272 en staat daarmee naast Verstappen op de tweede startrij. Die laatste reed 1.16,357. De Ferrari van Charles Leclerc en de Red Bull van Pierre Gasly vormen de derde rij.

Niet tevreden

Verstappen zelf was overigens niet blij met zijn vierde plek. „Hoe vaak ben ik niet al vierde geweest in de kwalificatie”, mopperde de Nederlander bij Ziggo Sport. „We kwamen hiernaartoe met updates aan de Red Bull. Dan wil je dichter bij de andere topteams staan en dat is niet het geval. Dus ben ik over het algemeen niet tevreden.” Het enige positieve vindt de 21-jarige dat hij Leclerc voor is gebleven.

Eerder op de dag liet Formule 1 weten Rio de Janeiro aan te willen doen voor een GP, maar volgend jaar wordt de GP van Brazilië nog gewoon in São Paulo gereden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.