Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 15 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Broer Nouri: Succes van Ajax zien blijft moeilijk

Voor Abdelhak Nouri wordt er keihard gewerkt aan een nieuwe woning, zodat hij straks dichter bij zijn familie kan verblijven. Dat laat zijn oudste broer Abderrahim weten in gesprek met de NOS.

„Ze zijn begonnen met slopen en rond augustus moet het klaar zijn", aldus de oudste van de Nouri-zonen. „Tot die tijd verblijft Abdelhak, mits zijn gezondheid het toelaat, in het huidige verzorgingstehuis."

‘Hij ontbreekt nog steeds’

De familie Nouri gaat en kijkt op dit moment met gemengde gevoelens naar de prestaties van Ajax. „Het blijft moeilijk om te zien dat zijn team, zijn club en zijn fans successen boeken, want hij ontbreekt nog steeds. Maar door alle steun van iedereen wordt het stukje gemis gecompenseerd."

Vorige week woensdag waren Adderrahim en zijn vader voor het eerst sinds lange tijd weer bij een wedstrijd, toen Ajax Tottenham Hotspur trof. „Dat waren mixed feelings. Leuk om zoiets mee te maken, maar elke wedstrijd blijft lastig. En nu ze kampioen gaan worden is het weer moeilijk, omdat het de 34ste titel is."

Vriend Van de Beek

In gesprek met De Telegraaf gaf zijn oud-teamgenoot Donny van de Beek woensdag ook al aan dat hij het nog altijd moeilijk heeft met de situatie rondom ‘Appie’. „Ik ga vaak naar zijn familie toe en straks in de vakantie misschien weer naar Appie zelf. Uit zelfbescherming ben ik al een tijdje niet bij hem geweest, want als ik hem zie, doet dat me gewoon te veel. Dan ben ik een aantal weken van slag en slaap ik slecht. Het doet intens pijn en het went ook niet. Het liefst zou ik elke dag bij hem zijn, want ik mis hem erg. Maar ik weet zeker dat ik dan niet zo zou kunnen functioneren als nu. Als ik wel bij hem ben, klets ik tegen hem en zie ik soms een glimlach. Hij krijgt er echt iets van mee.”

Ook hij beleeft alles soms met een half-half gevoel. „Als de fans zingen is het prachtig, maar confronterend. En elke dag als ik op De Toekomst loop, dan mis ik hem. De praatjes die we in de kleedkamer maakten, de mooie momenten samen. En ook nu we de 34e schaal ontvangen, ben ik trots en verdrietig tegelijk. Het is gewoon ongelooflijk moeilijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.