Redactie Metro
Redactie Metro Sport 17 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo wordt de overwinning van Ajax gevierd

Groot feest in Amsterdam en op heel veel plekken elders in Nederland dinsdagavond, voor een groot deel van de aanwezigen dan. Ajax plaatste zich na 22 jaar eindelijk weer voor de halve finale van de Champions League. Het elftal uit Amsterdam won met 2-1 van de Italiaanse club Juventus.

En dat mag best worden gevierd. Ronaldo – later letterlijk en figuurlijk verslagen op het veld – kopte nog wel de 1-0 voor Juve binnen. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt brachten Ajax en fans in extase.

Verslagenheid

Die verslagen Ronaldo prijkt op de voorpagina van de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. ‘Het is voorbij’, kopt de krant. De onderstaande foto is de pose waarin Ronaldo op de gevoelige plaat werd gezet.

https://www.instagram.com/p/BwWVJtJH73c/

De topvoetballer moet het sowieso ontgelden op sociale media. Er zijn verschillende spotprenten en grappen over de Portugees.

Gemist?

De wedstrijd dinsdag gemist? Er zijn talloze mooie momenten. Niet alleen de doelpunten waren mooi, ook de manier van spelen. Cruijff zou trots zijn, zegt World Cup op Twitter. Er wordt gesproken van ‘de perfecte aanval’. Zelfs als je niet van voetbal houdt, is dit een prachtig beeld om naar te kijken. Ondanks dat deze aanval niet tot een doelpunt heeft geleid, is ‘ie veelbesproken.

https://twitter.com/FlFAWC2018/status/1118259799844622337

Genoeg feest

Maar er is natuurlijk vooral tijd voor heel veel blijdschap. In de kleedkamer werd het in elk geval goed gevierd. Media spreken van ‘een ongelooflijke stunt’.

https://www.instagram.com/p/BwWU8eBFs6J/

https://www.instagram.com/p/BwWUqN6ATDk/

https://www.instagram.com/p/BwWUac2AnKx/

Tranen van geluk

Tijdens de overwinning zijn er ook tranen, wel tranen van blijdschap gelukkig.

Overmars maakt even een – nu al historische – vreugdeduik.

Fans stonden gisteravond feest te vieren rondom én op trams.

In de Bijlmer zelf was het ook niet ongezellig.

https://twitter.com/kosicezagor/status/1118270733283676160

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.