Redactie Metro
Redactie Metro Sport 11 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Italianen verrast door De Jong: ‘Hij had ons door’

De Italiaanse media waren de dag na de wedstrijd van Juventus tegen Ajax vol lof over de Amsterdammers. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport berichtte over een ‘geweldige Europese voetbalavond. Intens, met hoog ritme en hoogwaardige techniek’. En concludeert: „De Nederlanders waren beter.”

Ajax maakt weer indruk

Volgens Juventus-coach Massimiliano Allegri kwam dit vooral door Frenkie de Jong. De coach van de Italianen had Federico Bernardeschi de taak meegegeven om De Jong zoveel mogelijk voor de voeten te lopen. „Die jongen had ons plan meteen door”, aldus Allegri. „Hij draaide zo makkelijk weg, zodat we hem anders moesten bespelen. Bij De Jong begint bijna iedere aanval van Ajax. We hebben hem niet kunnen afstoppen.”

De Gazette noemt naast De Jong ook Matthijs de Ligt als uitblinker van de wedstrijd. „Ze hebben wéér indruk gemaakt. En Hakim Ziyech vindt altijd een manier om op goal te schieten.”

Verdedigd als Italianen

Allegri zei verder dat de Ajacieden zijn spelers erg onder druk hebben gezet. „Ze speelden geweldig in kleine ruimtes. Wij hebben verdedigd zoals misschien alleen Italianen dat kunnen. Ik had graag gezien dat we er ook iets vaker beter uit waren gekomen.”

De coach vervolgt dat ze uiteindelijk blij mogen zijn met een gelijkspel. „Dit biedt perspectief voor onze thuiswedstrijd van dinsdag. Ronaldo deed het goed. Hij zal fitter worden en alleen maar beter.”

De return is dinsdag in Turijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.