Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 20 apr 2019

Ajax ontsnapt in Groningen door ‘rode’ Huntelaar

Op bezoek bij FC Groningen heeft Ajax ternauwernood een zege geboekt. De Eredivisie-koploper won met 0-1 dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, die ook nog rood kreeg. Het kan nu rustig afwachten wat PSV zondag doet tegen ADO Den Haag.

Weinig kansen

De Amsterdammers waren vier dagen na hun wereldpartij in Turijn slordig en liepen zich keer op keer stuk op de Groningse defensie. De beste kansen waren er voor rust voornamelijk uit standaardsituaties via Matthijs de Ligt die de paal raakte en Joel Veltman. Aan de andere kant was Ludovit Reis dichtbij met een schot.

Na rust was de thuisploeg aanvankelijk beter met kansen voor Ajax-huurling Kaj Sierhuis en Ritsu Doan. Het inbrengen van Huntelaar deed de wedstrijd kantelen.

Rol Huntelaar

Eerst was er een grote kans voor Nicolás Tagliafico, die zijn schot van de lijn gehaald zag worden door Deyovaisio Zeefuik. De rechtsback gaf tien minuten later een onbedoelde assist met een wilde trap in de lucht. De bal landde bij Klaas-Jan Huntelaar die perfect raak schoot.

De spits trok van vreugde zijn shirt uit en dat moest hij niet veel later bekopen. Huntelaar maakte een opzichtige overtreding, waarna hij zijn tweede gele kaart kreeg. Groningen zette daarna nog aan, maar kwam niet tot scoren.