Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Topstart Haase op Australian Open: winst in 3 sets

Robin Haase heeft voor het eerst sinds 2011 de eerste ronde van de Australian Open overleefd. De enige Nederlander in het mannentoernooi was in drie sets te sterk voor de Spanjaard Guillermo García-López. Het werd 7-5 6-4 7-5. Haase speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen Tomas Berdych uit Tsjechië en de Brit Kyle Edmund.

Snelle break

Haase begon voortvarend en pakte na een mislukte smash van García-López snel de eerste break. Die gaf hij niet veel later met een dubbele fout uit handen. In de elfde game brak Haase opnieuw en hij serveerde de set uit. In het restant stond hij geen enkele servicegame meer af. In de tweede set had Haase zes setpoints nodig om op een 2-0-voorsprong in sets te komen. Na twee uur en een kwartier verzilverde Haase op baan 14 zijn eerste wedstrijdpunt.

Voor de 31-jarige Haase is het zijn eerste zege in het hoofdtoernooi van een ATP-toernooi sinds de US Open, in augustus van vorig jaar. De nummer 58 van de wereld had dit seizoen nog geen zege geboekt.

Altijd verloren

Bovendien had hij de enige twee duels met García-López verloren en daarom waren de statistieken in het voordeel van de mondiale nummer 100. Haase ontregelde de vier jaar oudere Spanjaard knap met zijn sliceballen en serveerde goed. Hij sloeg negen aces en won 80 procent van de punten op zijn eerste opslag.

Acht jaar geleden reikte Haase tot de derde ronde in Melbourne. Hij versloeg toen de Argentijnen Carlos Berlocq en Juan Mónaco en verloor vervolgens in vier sets van de Amerikaan Andy Roddick.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.