Redactie Metro
Redactie Metro Sport 19 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Oranje kans op finaleplek Nations League

Het Nederlands elftal maakt kans op een plek in de finale van de eerste editie van de Nations League. Alleen al bij een gelijkspel vanavond in de wedstrijd tegen Duitsland kan ervoor zorgen dat Oranje groepswinnaar wordt in de A-divisie.

In dat geval mag de ploeg van bondscoach Ronald Koeman volgend jaar juni met Portugal, Engeland en Zwitserland strijden om de eindzege én de hoofdprijs van 6 miljoen euro in het nieuwe landentoernooi.

‘Een eitje’

Oranje won vorige maand in Amsterdam met 3-0 van Duitsland en verraste vrijdag in De Kuip ook wereldkampioen Frankrijk (2-0). De Fransen gaan nu nog aan kop in groep 1 met zeven punten uit vier wedstrijden, maar het opgeleefde Nederlands elftal kan de ploeg die afgelopen zomer glorieerde in Rusland maandagavond van de eerste plaats stoten. Duitsland, de wereldkampioen van 2014, heeft pas één punt en weet nu al dat het degradeert uit de hoogste divisie van de Nations League.

Koeman wil zoveel mogelijk vasthouden aan het elftal dat drie dagen eerder van Frankrijk won. De wedstrijd in het stadion van Schalke 04 begint om 20.45 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.