Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 3 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Indrukwekkend eerbetoon Leicester voor eigenaar

Leicester City maakte een hele zware week door. Niet vanwege sportieve omstandigheden, maar door het verongelukken van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha (60 jaar). Voorafgaand aan de uitwedstrijd bij Cardiff City was er een minuut stilte.

Iedereen op de middencirkel

Dat gebeurt wel vaker in een voetbalstadion, maar bij Leicester meldde de voltallige selectie en staf zich bij de middencirkel. Tijdens de minuut stilte stonden ze daar schouder aan schouder om samen het verdriet te delen.

Srivaddhanaprabha kocht in 2010 samen met zijn zoon Aiyawatt de club Leicester City. Destijds waren The Foxes net gepromoveerd naar de Championship, maar slechts zes jaar later volgde al de grote titel in de Premier League.

Een jaar later kocht Srivaddhanaprbha ook OH Leuven in de hoop daarmee een gelijk stunt uit te halen in België. Dat kan hij spijtig genoeg niet meer behalen. Na de wedstrijd tegen West Ham United wilde hij per helikopter vertrekken.

Vijf doden

Niet lang na het opstijgen stortte het toestel neer. De Thaise eigenaar, de piloot en drie andere inzittenden overleefden het ongeluk niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.