Daisy Heyer
Daisy Heyer Sport 7 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

UFC-wedstrijd loopt schandalig af met vechtpartij

Titelverdediger Chabib Nurmagomedov heeft de Ierse kooivechter Conor McGregor verslagen tijdens het titelgevecht in het lichtgewicht mixed martial arts (MMA). De Ier gaf in de vierde ronde op. De Rus blijft daardoor wereldkampioen in de spot van de vechtbond UFC (Ultimate Fighting Championship). Maar over hoe de wedstrijd ten einde kwam, zijn maar weinig mensen positief te spreken.

De 30-jarige McGregor klopte in de vierde ronde af. Hij zat op dat moment gevangen in een nekklem van de Russische worstelaar. Direct nadat de Ier opgaf ontstond er enorme oproer.

Nurmagomedov (30) klom de kooi uit en ging het gevecht aan met een andere vechter, die in het publiek zat. Het zou gaan om Dillon Danis. Daarna begonnen meerdere mensen te vechten en kreeg ook McGregor klappen van een persoon die in de kooi geklommen was. Het grote gevecht kon pas gestopt worden toen beveiligers en officials iedereen uit elkaar wist te houden.

https://twitter.com/Zeus_Romeo/status/1048822546303524864

Arrestaties en politie

De manager en twee begeleiders van Nurmagomedov werden gearresteerd door de Amerikaanse politie en ook beide vechters moesten onder politiebegeleiding het stadion verlaten. Door alle chaos direct na afloop van de wedstrijd kreeg Nurmagomedov zijn kampioensriem niet uitgereikt zoals het hoorde.

https://twitter.com/RcTWood/status/1048820333296271360

Voorzitter Dana White van UFC vindt het schandalig wat er gebeurd is. ,,Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik walg hiervan", zei hij in een reactie. Ook op de sociale media is men niet te spreken over de manier waarop het einde van de wedstrijd verliep.

https://twitter.com/Sylvana0902/status/1048820258889506816

Bus-incident

De woede van Nurmagomedov kwam niet geheel uit het niets: Nurmagomedov en McGregor ontmoetten elkaar eerder dit jaar ook al even buiten de kooi. In april werd McGregor woest bij een reeks UFC-partijen in New York waar hij zelf niet aan meedeed. Hij smeet daar onder meer een steekwagen door het raam van een tourbus waarin Nurmagomedov zat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.