Sport

Camera videoHoogendijk kotsend én lachend richting marathon NYC

Anouk Hoogendijk tijdens een van haar trainingen voor de marathon van New York. Foto: Metro

Foto van 'Johan van Boven'

1 OKT 2018

In de rubriek 'In het spoor van...' gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag is dat Anouk Hoogendijk, die zich voorbereidt op de marathon van New York. „Hardlopen is vreselijk, om te janken.”

08:30 uur

Havermout met water en een beetje banaan. Niet het lekkerste gerecht dat je je kunt voorstellen, maar voor Anouk Hoogendijk is die combinatie het ideale hardloopontbijt. Over vijf weken staat de marathon van New York op het programma, haar eerste 42 kilometer en 195 meter ooit. Sterker nog, voordat ze aan de voorbereiding begon, liep ze nooit hard. De voormalig voetbalster van onder meer FC Utrecht, Ajax, Arsenal en het Nederlands elftal heeft er een hekel aan. „Het is compleet anders dan lopen tijdens een voetbalwedstrijd. Toen liep ik iets meer dan 10 kilometer per wedstrijd. Het ene moment sprintend, het moment wandelend. Nu vraag ik me echt af wat ik in vredesnaam aan het doen ben als ik in mijn eentje twee uur achter elkaar aan het rennen ben. Voor vandaag staat er 25 kilometer op het programma. Nou, daar heb ik gisteren al de hele dag tegenop gezien. Ik vind het gewoon écht niet leuk. Ik wil iets met een bal doen of iets met andere mensen. Maar niet in mijn uppie saai hardlopen.”

08:54 uur

Ze laat een foto van haar neefje Sebastiaan zien. Hij is autistisch en verstandelijk gehandicapt. Sporten doet hij bij Only Friends, een sportclub voor kinderen met een beperking. Dat is waar Hoogendijk het eigenlijk allemaal voor doet. In New York wil ze samen met acht andere lopers (onder wie haar mede ex-kandidaten van Expeditie Robinson Joëlle Witschge en Carlos Platier Luna) zo veel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel. „Als ik loop te klagen over een beetje regen tijdens het hardlopen of een te lange afstand denk ik aan mijn neefje en die andere kinderen. Zij zullen nooit een marathon lopen en ik mág naar New York om die afstand af te leggen. Ik zie aan mijn neefje dat hij helemaal opbloeit bij Only Friends. Normaal zegt hij niet zo veel, maar doordat hij daar sport komt hij helemaal los. Hij kwam laatst naar me toe om gedag te zeggen en riep: voetballen, voetballen!”

09:30 uur

Ze wil haar eten even goed laten zakken, want een paar dagen eerder ging het goed mis. Hoogendijk ging te kort na het ontbijt op hardloopschoenen de deur uit. „Ik word best snel misselijk. Na een paar kilometer kwam het al omhoog. Ik kon wel huilen. En dan niet figuurlijk, maar letterlijk: huilen. Maar toen kwam mijn sportmentaliteit naar boven. Ik dacht: ik moet vandaag 25 kilometer lopen, dus gá ik 25 kilometer lopen. Maar na 20 kilometer ging het gewoon niet meer. Ik nam een kortere route naar huis en toen ik voor de voordeur stond, moest ik overgeven. Ik haalde de wc niet eens. Dat was op z’n zachtst gezegd niet fijn, maar ik had toch mooi 23 kilometer gelopen. Toen ik nog voetbalde heb ik ook wel eens op het veld staan overgeven. Na een flinke sprint ofzo. Soms word ik al misselijk als ik een slokje water neem. Gelukkig heb ik nu van die speciale hardloopsnoepjes om onderweg te eten en die werken heel goed.”

09:50 uur

Ondanks het lichte ontbijt heeft Hoogendijk een beetje last van haar buik. Ze neemt imodium in om onderweg een sanitaire pitstop te voorkomen. „Maar ik moet natuurlijk wel af en toe iets drinken. In het begin legde ik ergens in de bosjes een flesje water neer, maar dan moest ik ervoor zorgen dat ik steeds langs die plek liep. Elke keer hetzelfde rondje werd een beetje saai. Daarom heb ik een fuel belt gekocht.” Ze klikt de riem met twee flesjes om haar middel. Bijna klaar voor vertrek.

10:01 uur

En weg is ze. Weer een stukje dichterbij de magische marathon van New York op zondag 4 november. „Door omstandigheden ken ik een krappe voorbereidingstijd van dertien weken en ik ben ook nog eens ziek geweest. Daarnaast heb ik last gehad van een ‘runners knee’. Dus bleven er maar tien echt trainingsweken over. Nu moet ik echt even gas geven. Ik heb deze week al 23 en 15 kilometer gelopen en vandaag ga ik écht voor de 25.”

10:15 uur

De eerste kilometers zijn voor Hoogendijk altijd een hel. Nu ook. „Ik denk na de eerste kilometer: shit, dit nog keer 25. En na 2 kilometer: shit, dit nog keer 12,5. Maar als ik eenmaal over de helft ben, kom ik er meestal wel lekker in. Geen idee of dat dan het zogenaamde hardloopvirus is, maar dan begint het goed te voelen.”

10:32 uur

Hoogendijk weet inmiddels als geen ander dat het leven van een hardloper niet over rozen gaat. Maar met sommige dingen had ze simpelweg geen rekening gehouden. „Ik krijg met allerlei ongemakken te maken waar ik nooit over na had gedacht. Als ik in een kort broekje lange afstanden loop, krijg ik aan de binnenkant van mijn benen schuurplekken. Tot bloedens toe! Dan moet ik een paar dagen met een lange tight lopen, voordat ik daar geen last meer van heb.”

11:04 uur

De eerste 10 kilometer van vandaag zitten erop. Hoogendijk voelt zich goed. De avond voor deze training was ze uitgenodigd voor de première van de documentaire ‘Voetbal is Oorlog’. „Ik deed best saai. Toen we van tevoren uit eten gingen nam ik een salade en geen wijntje. Ik had de training van 25 kilometer in mijn hoofd. Mijn sociale leven is niet naar de knoppen, maar die langere trainingen moet je behoorlijk goed plannen. Kijk, een 10 kilometer gaat nog wel ergens tussendoor. Maar als je boven de 20 kilometer komt, ben je in totaal een halve dag kwijt.”

11:30 uur

Het hoofd van Hoogendijk is inmiddels behoorlijk rood aangelopen. „Dit is echt veel zwaarder dan deelnemen aan Expeditie Robinson. Je voorbereiden op een marathon is vooral mentaal heel heftig. En op dat eiland hoefde ik niet heel veel te doen hè? Ja, de proeven. Maar die vond ik vooral erg cool. Verder was het vooral gezellig. Natuurlijk was het soms best zwaar, maar dat overkomt je gewoon. Je hebt niet de keuze tussen een heerlijk bed en een paar stokken en bladeren. En hier kies ik er wel voor om een paar uur in mijn eentje te gaan hardlopen. Maar ik heb soms ook dagen dat ik het wel leuk vind. Laatst werd ik ingehaald door iemand die ‘tandje erbij!’ riep. Toen heb ik 15 kilometer met die man gelopen. Dat heb ik al een paar keer gehad. En als ik alleen loop heb ik alle tijd om alles goed op een rijtje te zetten. Een soort meditatie. Normaal gesproken doe ik dat ’s nachts in bed, dus ik slaap nu veel beter. Hardlopen blijkt dus ook best wat voordelen te hebben…”

12:00 uur

Ook na twee uur lijkt het een fluitje van een cent. Hoogendijk geniet met volle teugen van het herfstzonnetje. „Ik ben sowieso altijd veel vrolijker als de zon schijnt. Lekker door het bos lopen of langs het water. Heerlijk. Weet je wat me ook goed doet tijdens het lopen? Mensen die me aanmoedigen. Via Instagram weten ze dat ik de marathon ga lopen en dan roepen ze: veel succes in New York. Nou, dan kan ik er weer 3 kilometer tegenaan hoor. Weet je wat me heftig lijkt in New York? Volgens mij moeten we ons al rond 7 uur ergens melden, anders komen we het startgebied niet meer in. Dan moet ik rond 5 uur mijn bed uit. Terwijl we pas om 14:00 uur starten! Het lijkt me vervelend om zo lang te moeten wachten. En in november is het waarschijnlijk niet heel erg warm… Maar ja, waarschijnlijk is het de moeite meer dan waard.”

12:34 uur

Op haar sporthorloge staat de teller al boven de 25 kilometer, maar Hoogendijk maakt nog even een omweg naar huis. Ter compensatie van de gemiste kilometers tijdens het ‘kotsrondje’ van afgelopen week. Uiteindelijk eindigt ze op 28 kilometer, de langste afstand die ze ooit heeft hardgelopen. „Nu ik de 28 heb aangetikt heb ik er meer vertrouwen in gekregen. Ik krijg er zowaar zin in, haha. Ik kijk er vooral heel erg naar uit dat het erop zit. Dat ik een marathon heb gelopen, een marathon! Volgens mijn trainingsschema moet ik uitkomen op zo’n 4 uur en 20 minuten, maar er is me geadviseerd de eindtijd los te laten en gewoon voor uitlopen te gaan. Ik hoop dat ik enorm kan genieten van al die mensen langs te gaan. In New York schijnen ze echt ‘over the top’ te gaan in hun aanmoedigingen, geweldig.

12:44 uur

„Als ik aan ná de finish denk, krijg ik visioenen over pizza’s, hamburgers en cocktails. Ik denk dat we met onze groep helemaal losgaan als we het hebben geflikt”, zegt Hoogendijk terwijl ze een herstelshake klaarmaakt. Er zijn volgens haar twee scenario’s denkbaar. „Of ik zeg gelijk: eens maar nooit weer. Of ik vind de kick zo heerlijk dat ik roep: volgend jaar weer! Maar bij dat laatste kan ik me nauwelijks iets voorstellen. Zelfs na al die trainingen heb ik het echte hardloopvirus nog niet te pakken, volgens mij. Ik vind het niet verslavend ofzo. Het is nog steeds niet leuk. Maar als het op mijn programma staat, wil ik het gewoon gedaan hebben. En nu voel ik me de rest van de dag lekker. Ik moet wel zeggen dat ik andere sporten mis. Ik was begonnen met tennis, dat vind ik heel leuk om te doen. Maar als ik drie of vier keer per week hardloop, wil ik op die andere dagen even bijkomen. Hier in Utrecht wonen best veel meiden met wie ik heb gevoetbald en we wilden af en toe een balletje gaan trappen. Gewoon op een veldje in de buurt. Maar dat schiet er allemaal bij in.”

12:59 uur

Hoogendijk en haar loopgroep blijven na de finish nog twee dagen in New York om de stad te verkennen. Daarna hopelijk met een blinkende medaille het vliegtuig in terug naar Nederland. Dan snel weer een rondje hardlopen? „Nee, nee, nee! So-wie-so niet! Dat weet ik zeker. Ik ga echt niet voor mijn plezier deze enorme afstanden lopen. Behalve als ik weer een keer een marathon ga lopen en het weer moet.”

Bekijk hier de video waarin Anouk Hoogendijk zich voorbereid op de marathon van New York:


Talent in de genen: Niet belasten met jouw ervaring

Zoon Max en vader Jos Verstappen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

24 APR 2019

Het kleine Nederland herbergt ongekend veel sporttalent en dat heeft voor een groot deel te maken met de genen. Een paar van Nederlands meest populaire sporters hebben een of zelfs twee (voor)ouders die sport beoefend hebben op het allerhoogste niveau. De voorbije week was wat dat betreft een groot hoogtepunt.

Mathieu van der Poel mag putten uit het dna zijn vader Adrie van der Poel en opa (van zijn moeders kant) Raymond Poulidor. Beiden behoorden tot de absolute wereldtop in het wielrennen en Van der Poel lijkt het beste van beide kanten te hebben geïmplementeerd. Zondag was hij de eerste Nederlander in achttien jaar tijd die de Amstel Gold Race op zijn naam wist te schrijven, iets dat volgde na een al niet misselijk voorjaar met nog drie zeges in semi-klassiekers en de wereldtitel in het veld.

Op het voetbalveld bewees Daley Blind vorige week in Turijn eens te meer dat hij echt niet alleen bij Ajax speelt doordat zijn vader ook een goede voetballer was. Sterker nog, na zijn weergaloze optreden tegen Juventus (1-2) mag je stilaan concluderen dat hij beter is dan Danny Blind. Dit terwijl Sem Steijn voor VVV-Venlo (waar vader Maurice trainer is) dinsdag de 2-2 maakte tegen sc Heerenveen. In het voetbal zie je het sowieso veel, zoons van oud-profs. Met wisselend succes. Zo keept Ronald Koeman Jr. als 23-jarige nog altijd in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie, maar is Nigel de Jong veel verder gekomen dan zijn vader Jerry. De voorbeelden zijn legio.


Mathieu van der Poel: Mafkees, stuntman, fenomeen

Mathieu van der Poel: Mafkees, stuntman, fenomeen

Mathieu van der Poel passeert de Amstel Gold-finish en beseft: dit kán helemaal niet. / Bas Czerwinski | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

22 APR 2019

Fenomeen, mafkees, alleskunner, stuntman, wondermens? In elk geval: Mathieu van der Poel, een ‘halve Belg’ die nu hélemaal van ons is.

Driekwart van de bevolking zat of lag Eerste Paasdag ongetwijfeld ergens in het overheerlijke zonnetje. Ondertussen speelde er zich in het Limburgse heuvelgebied een wonder af. Een zeldzame bizarre wielerontknoping. En het nu al bijna niet te overtreffen Nederlandse sportmoment van het jaar.

Onwaarschijnlijke manier


Juventus kampioen Ronaldo: Ik blijf sowieso hier

Cristiano Ronaldo/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 APR 2019

Juventus heeft vier dagen na het Champions League-drama tegen Ajax de Serie A-titel gewonnen. Makkelijk ging het niet, maar de 2-1 overwinning op Fiorentina was voldoende.

Landstitel 35

Het beste nieuws voor de 'Oude Dame' kwam echter kort na de wedstrijd, tijdens de viering van de 35e landstitel. Sterspeler Cristiano Ronaldo kondigde namelijk aan dat hij minimaal nog een jaar blijft in Turijn.


Ajax ontsnapt in Groningen door 'rode' Huntelaar

FC Gronigen - Ajax/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 APR 2019

Op bezoek bij FC Groningen heeft Ajax ternauwernood een zege geboekt. De Eredivisie-koploper won met 0-1 dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, die ook nog rood kreeg. Het kan nu rustig afwachten wat PSV zondag doet tegen ADO Den Haag.

Weinig kansen

De Amsterdammers waren vier dagen na hun wereldpartij in Turijn slordig en liepen zich keer op keer stuk op de Groningse defensie. De beste kansen waren er voor rust voornamelijk uit standaardsituaties via Matthijs de Ligt die de paal raakte en Joel Veltman. Aan de andere kant was Ludovit Reis dichtbij met een schot.


Voorlaatste speelronde definitief verschoven

De spelers van Ajax in vieren de winst tegen Juventus tijdens de return van de kwartfinale van de Champions League. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 APR 2019

Het is definitief. De voorlaatste speelronde van de eredivisie wordt verplaatst van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Alle thuisspelende clubs hebben toestemming gekregen van de lokale autoriteiten. De KNVB bereikte donderdag al overeenstemming met de clubs over het initiatief.

Halve finale

De bond besloot tot de ingreep nadat Ajax zich had geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Het schema voorzag hier niet in. Ajax zou daardoor op 28 april tegen De Graafschap spelen en 30 april tegen Tottenham Hotspur. Een club heeft recht op tenminste twee volledige rustdagen tussen de wedstrijden.


Oeps! Benfica-fan reist naar het verkeerde Frankfurt

Joao Felix was tijdens het eerste duel de grote man met drie goals/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

Europese uitwedstrijden zijn voor voetbalfans altijd enorme avonturen. Een Portugees besloot rondom de wedstrijd Eintracht Frankfurt - SL Benfica een roadtrip te maken richting de Duitse stad, maar dat ging niet helemaal goed.

Main of Oder

Via Parijs trok hij naar Frankfurt, alleen deed hij dat ook nog eens 'via Frankfurt'. Die plaatsnaam komt namelijk twee keer voor in Duitsland: het bekende Frankfurt Am Main (centraal in Duitsland, waar Eintracht Frankfurt zijn wedstrijden speelt) en het kleinere Frankfurt (Oder) nabij de Poolse grens. Om dat te bereiken kwam hij praktisch langs het grotere Frankfurt.


KNVB verzet laatste speeldag Eredivisie naar 15 mei

De strijd tussen Ajax en PSV duurt nog drie dagen langer/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

De 33e speelronde van de competitie vindt geen doorgang op de geplande datum van 28 april. In plaats daarvan worden de wedstrijden van die dag verzet naar 15 mei. Hierdoor wordt het ineens de laatste speelronde op de agenda.

Geen rekening

De late wijzigingen in het speelschema hebben alles te maken met de goede prestaties van Ajax in de Champions League. De KNVB had er met het maken van de competitieplanning geen rekening meegehouden dat Ajax (danwel PSV) zover zou komen in het grootste Europese bekertoernooi.


‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’
Likeability of5

‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’

‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’. /ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 APR 2019

Groot feest in voetbalminnend Amsterdam en omstreken. Het is nu al een historisch seizoen: Ajax plaatste zich na 22 jaar eindelijk weer voor de halve finale van de Champions League. De Amsterdamse voetbalclub won met 2-1 van de Italiaanse club Juventus. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt brachten het hoofd op hol van Ajax, de fans en de internationale media. „Er waren zelfs een paar Juventus fans die na afloop van de wedstrijd bleven staan voor een applaus”, zegt de 30-jarige Menno Weller die dinsdagavond bij de onvergetelijke wedstrijd in Turijn was.

Of je nou fan bent van PSV, Feyenoord of FC Utrecht, de overwinning van Ajax kunnen we nu heel voorzichtig toch al best een historisch moment noemen. PSV was de laatste Nederlandse ploeg die de halve finale van de Champions League haalde, in het seizoen 2004/2005. De Amsterdamse godenzonen lieten Real Madrid (die tot nu toe vijf keer de Champions League titel binnen sleepte) achter zich en versloegen Juventus. Op het moment dat deze krant naar de drukker ging was het nog niet bekend tegen wie Ajax het in de halve finale moet opnemen. Het is of het Engelse Manchester City of het Engelse Tottenham Hotspur.

‘Ajax-baby’s tackelen Juventus’


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Ajax in halve finale Champoins League tegen de Spurs

Ajax in halve finale Champions League tegen de Spurs

Tottenham Hotspur's Fernando Llorente na de derde goal / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

In de halve finale van de Champions League zullen de Amsterdammers het opnemen tegen Tottenham Hotspur. De Londense club wist zich na een knotsgekke wedstrijd te plaatsen voor de halve finale.

De ploeg verloor weliswaar van Manchester City met 4-3, maar die uitslag was na de 1-0 in Londen voldoende voor een plek bij de laatste vier.

Turbulent


Likeability of5

Geen joelende fans bij aankomst Ajax in NL

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

Geen joelende fans en hard gegil op Schiphol, waar woensdagmiddag de spelers van Ajax aan moeten komen. De club heeft laten weten dat de spelersbus de voetballers direct uit het vliegtuig op zal pikken, naast het toestel op de landingsbaan. Geen uitgelaten aankomst dus.

Onthaal


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of5

Zo wordt de overwinning van Ajax gevierd

Foto van 'Metro'

17 APR 2019

Groot feest in Amsterdam en op heel veel plekken elders in Nederland dinsdagavond, voor een groot deel van de aanwezigen dan. Ajax plaatste zich na 22 jaar eindelijk weer voor de halve finale van de Champions League. Het elftal uit Amsterdam won met 2-1 van de Italiaanse club Juventus.

En dat mag best worden gevierd. Ronaldo - later letterlijk en figuurlijk verslagen op het veld - kopte nog wel de 1-0 voor Juve binnen. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt brachten Ajax en fans in extase.

Verslagenheid


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Van der Poel favoriet in AGR: ‘Rijdt ongelooflijk'

Van der Poel wint in Dwars door Vlaanderen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 APR 2019

De Amstel Gold Race staat zondag op het programma. In de enige grote wielerklassieker die Nederland rijk is, is het al jaren zoeken naar succes van een coureur van eigen bodem.

Dylan Groenewegen is een van de beste sprinters ter wereld. Tom Dumoulin behoort tot de absolute wereldtop in het tijdrijden en in de grote rondes. Niki Terpstra rijdt als een van de allersnelste over kasseien. ‘We’ hebben in het wielrennen in bijna elke discipline minimaal een wereldtopper, maar uitgerekend in onze eigen klassieker de Amstel Gold Race doen we al jaren niet meer mee om de knikkers.

Geklopt door een Rus


Ajax pas goed op stoom als het eerste goal scoort

Cristiano Ronaldo in duel met Frenkie de Jong/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 APR 2019

Ajax kan dinsdagavond voor het eerst in de 21ste eeuw de halve finale van de Champions League bereiken. Het wordt wel een loodzware klus voor de koploper van de Eredivisie.

Op een goede honderd kilometer van Milaan, de plek waar Ajax zestien jaar geleden tegen AC Milan op het allerlaatste moment de halve finale van de Champions League aan zich voorbij zag gaan, speelt Ajax dinsdagavond voor het eerst sinds die vermaarde 23 april 2003 om een plek bij de beste vier clubs van Europa.

De Nederlandse stuntploeg gaat na het 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena op bezoek bij misschien wel de topfavoriet voor de beker: Juventus. Het is op papier andermaal een schier onmogelijke opdracht. Alleen al sterspeler Cristiano Ronaldo kostte Juventus ruim twee keer zoveel (100 miljoen euro) als dat Ajax-directeur Marc Overmars voor de basisploeg heeft betaald.


Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

Turner Epke Zonderland heeft voor de derde keer de Europese titel gepakt aan de rekstok. Twee dagen voor zijn 33e verjaardag, kwam de Fries in de finale in de Poolse stad Szczecin tot een zeldzaam hoge score van 15,266.

Zonderland was in 2011 (Berlijn) en 2014 (Sofia) ook de beste van Europa aan de rekstok. Bij het EK van 2018 in Glasgow moest de turner genoegen nemen met zilver.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland. Foto: ANP.


Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK.

Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK

Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

De Rotterdamse turnster Eythora Thorsdottir heeft bij het EK in de Poolse stad Szczecin zilver veroverd op het onderdeel vloer. De 20-jarige kwam in de finale tot een score van 13,666.

Alleen Mélanie de Jesus dos Santos scoorde hoger (13,833). De 19-jarige Française was vorig jaar bij het EK in Glasgow ook al de beste op vloer.

Het brons ging naar Angelina Melnikova uit Rusland, die even met beide hielen buiten de lijnen kwam en daardoor na aftrek op 13,466 eindigde.


Verstappen vierde in China, Hamilton wint

Hamilton wint. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

Na de duizendste race in de Formule 1 haalde Max Verstappen net niet het podium. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing eindigde in de Grote Prijs van China als vierde.

De zege in de jubileumrace was voor Lewis Hamilton in zijn Mercedes. De Britse wereldkampioen was bij de start het beste weg. Hij passeerde voor het ingaan van de eerste bocht zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas, die van poleposition was vertrokken.

Jagen op Sebastian Vettel


Race WK superbike op TT Circuit afgelast door sneeuw

Race WK superbike op TT Circuit afgelast door sneeuw

De eerste race van het WK Superbike op het TT Circuit van Assen is afgelast vanwege sneeuw en hagel. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

De eerste race van het WK Superbike op het TT Circuit van Assen is afgelast vanwege sneeuw en hagel. De wedstrijdleiding stelde de wedstrijd al twee keer uit door de sneeuw.

De race, waarin Michael van der Mark vanaf de tweede plek zou vertrekken, werd rond 14.45 definitief afgelast. De wedstrijdleiding stelde de race al twee keer uit. Bij de derde keer werd de wedstrijd zaterdag definitief afgelast.

Zondag


Liverpoolfans zingen anti-rascisme lied voor Salah.
Likeability of5

Liverpoolfans zingen anti-racisme lied voor Salah

Liverpoolfans zingen anti-rascisme lied voor Salah. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

Dat de supporters van de Engelse voetbalclub Liverpool volledig achter hun team staan was al bekend, maar hun steun gaat nog een stap verder. Waar iedere wedstrijd You'll Never Walk Alone uit volle borst meegezongen wordt, worden ook individuele spelers weleens toegezongen.

Zo hebben de fans een speciaal lied voor verdediger Virgil van Dijk.


love
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avatar

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole.

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

Een boze Max Verstappen start zondag als vijfde tijdens de Grand Prix van China. Mercedes-coureur Valtteri Bottas was het snelst tijdens de kwalificatie en start dus vanaf poleposition.

Verstappen kon maar één rondje rijden tijdens de laatste kwalificatierun, omdat hij bij het inzetten van het tweede rondje gehinderd werd door andere coureurs op de baan.

Ongeschreven regel