Sport

Camera videoHoogendijk kotsend én lachend richting marathon NYC

Anouk Hoogendijk tijdens een van haar trainingen voor de marathon van New York. Foto: Metro

Foto van 'Johan van Boven'

1 OKT 2018

In de rubriek 'In het spoor van...' gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag is dat Anouk Hoogendijk, die zich voorbereidt op de marathon van New York. „Hardlopen is vreselijk, om te janken.”

08:30 uur

Havermout met water en een beetje banaan. Niet het lekkerste gerecht dat je je kunt voorstellen, maar voor Anouk Hoogendijk is die combinatie het ideale hardloopontbijt. Over vijf weken staat de marathon van New York op het programma, haar eerste 42 kilometer en 195 meter ooit. Sterker nog, voordat ze aan de voorbereiding begon, liep ze nooit hard. De voormalig voetbalster van onder meer FC Utrecht, Ajax, Arsenal en het Nederlands elftal heeft er een hekel aan. „Het is compleet anders dan lopen tijdens een voetbalwedstrijd. Toen liep ik iets meer dan 10 kilometer per wedstrijd. Het ene moment sprintend, het moment wandelend. Nu vraag ik me echt af wat ik in vredesnaam aan het doen ben als ik in mijn eentje twee uur achter elkaar aan het rennen ben. Voor vandaag staat er 25 kilometer op het programma. Nou, daar heb ik gisteren al de hele dag tegenop gezien. Ik vind het gewoon écht niet leuk. Ik wil iets met een bal doen of iets met andere mensen. Maar niet in mijn uppie saai hardlopen.”

08:54 uur

Ze laat een foto van haar neefje Sebastiaan zien. Hij is autistisch en verstandelijk gehandicapt. Sporten doet hij bij Only Friends, een sportclub voor kinderen met een beperking. Dat is waar Hoogendijk het eigenlijk allemaal voor doet. In New York wil ze samen met acht andere lopers (onder wie haar mede ex-kandidaten van Expeditie Robinson Joëlle Witschge en Carlos Platier Luna) zo veel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel. „Als ik loop te klagen over een beetje regen tijdens het hardlopen of een te lange afstand denk ik aan mijn neefje en die andere kinderen. Zij zullen nooit een marathon lopen en ik mág naar New York om die afstand af te leggen. Ik zie aan mijn neefje dat hij helemaal opbloeit bij Only Friends. Normaal zegt hij niet zo veel, maar doordat hij daar sport komt hij helemaal los. Hij kwam laatst naar me toe om gedag te zeggen en riep: voetballen, voetballen!”

09:30 uur

Ze wil haar eten even goed laten zakken, want een paar dagen eerder ging het goed mis. Hoogendijk ging te kort na het ontbijt op hardloopschoenen de deur uit. „Ik word best snel misselijk. Na een paar kilometer kwam het al omhoog. Ik kon wel huilen. En dan niet figuurlijk, maar letterlijk: huilen. Maar toen kwam mijn sportmentaliteit naar boven. Ik dacht: ik moet vandaag 25 kilometer lopen, dus gá ik 25 kilometer lopen. Maar na 20 kilometer ging het gewoon niet meer. Ik nam een kortere route naar huis en toen ik voor de voordeur stond, moest ik overgeven. Ik haalde de wc niet eens. Dat was op z’n zachtst gezegd niet fijn, maar ik had toch mooi 23 kilometer gelopen. Toen ik nog voetbalde heb ik ook wel eens op het veld staan overgeven. Na een flinke sprint ofzo. Soms word ik al misselijk als ik een slokje water neem. Gelukkig heb ik nu van die speciale hardloopsnoepjes om onderweg te eten en die werken heel goed.”

09:50 uur

Ondanks het lichte ontbijt heeft Hoogendijk een beetje last van haar buik. Ze neemt imodium in om onderweg een sanitaire pitstop te voorkomen. „Maar ik moet natuurlijk wel af en toe iets drinken. In het begin legde ik ergens in de bosjes een flesje water neer, maar dan moest ik ervoor zorgen dat ik steeds langs die plek liep. Elke keer hetzelfde rondje werd een beetje saai. Daarom heb ik een fuel belt gekocht.” Ze klikt de riem met twee flesjes om haar middel. Bijna klaar voor vertrek.

10:01 uur

En weg is ze. Weer een stukje dichterbij de magische marathon van New York op zondag 4 november. „Door omstandigheden ken ik een krappe voorbereidingstijd van dertien weken en ik ben ook nog eens ziek geweest. Daarnaast heb ik last gehad van een ‘runners knee’. Dus bleven er maar tien echt trainingsweken over. Nu moet ik echt even gas geven. Ik heb deze week al 23 en 15 kilometer gelopen en vandaag ga ik écht voor de 25.”

10:15 uur

De eerste kilometers zijn voor Hoogendijk altijd een hel. Nu ook. „Ik denk na de eerste kilometer: shit, dit nog keer 25. En na 2 kilometer: shit, dit nog keer 12,5. Maar als ik eenmaal over de helft ben, kom ik er meestal wel lekker in. Geen idee of dat dan het zogenaamde hardloopvirus is, maar dan begint het goed te voelen.”

10:32 uur

Hoogendijk weet inmiddels als geen ander dat het leven van een hardloper niet over rozen gaat. Maar met sommige dingen had ze simpelweg geen rekening gehouden. „Ik krijg met allerlei ongemakken te maken waar ik nooit over na had gedacht. Als ik in een kort broekje lange afstanden loop, krijg ik aan de binnenkant van mijn benen schuurplekken. Tot bloedens toe! Dan moet ik een paar dagen met een lange tight lopen, voordat ik daar geen last meer van heb.”

11:04 uur

De eerste 10 kilometer van vandaag zitten erop. Hoogendijk voelt zich goed. De avond voor deze training was ze uitgenodigd voor de première van de documentaire ‘Voetbal is Oorlog’. „Ik deed best saai. Toen we van tevoren uit eten gingen nam ik een salade en geen wijntje. Ik had de training van 25 kilometer in mijn hoofd. Mijn sociale leven is niet naar de knoppen, maar die langere trainingen moet je behoorlijk goed plannen. Kijk, een 10 kilometer gaat nog wel ergens tussendoor. Maar als je boven de 20 kilometer komt, ben je in totaal een halve dag kwijt.”

11:30 uur

Het hoofd van Hoogendijk is inmiddels behoorlijk rood aangelopen. „Dit is echt veel zwaarder dan deelnemen aan Expeditie Robinson. Je voorbereiden op een marathon is vooral mentaal heel heftig. En op dat eiland hoefde ik niet heel veel te doen hè? Ja, de proeven. Maar die vond ik vooral erg cool. Verder was het vooral gezellig. Natuurlijk was het soms best zwaar, maar dat overkomt je gewoon. Je hebt niet de keuze tussen een heerlijk bed en een paar stokken en bladeren. En hier kies ik er wel voor om een paar uur in mijn eentje te gaan hardlopen. Maar ik heb soms ook dagen dat ik het wel leuk vind. Laatst werd ik ingehaald door iemand die ‘tandje erbij!’ riep. Toen heb ik 15 kilometer met die man gelopen. Dat heb ik al een paar keer gehad. En als ik alleen loop heb ik alle tijd om alles goed op een rijtje te zetten. Een soort meditatie. Normaal gesproken doe ik dat ’s nachts in bed, dus ik slaap nu veel beter. Hardlopen blijkt dus ook best wat voordelen te hebben…”

12:00 uur

Ook na twee uur lijkt het een fluitje van een cent. Hoogendijk geniet met volle teugen van het herfstzonnetje. „Ik ben sowieso altijd veel vrolijker als de zon schijnt. Lekker door het bos lopen of langs het water. Heerlijk. Weet je wat me ook goed doet tijdens het lopen? Mensen die me aanmoedigen. Via Instagram weten ze dat ik de marathon ga lopen en dan roepen ze: veel succes in New York. Nou, dan kan ik er weer 3 kilometer tegenaan hoor. Weet je wat me heftig lijkt in New York? Volgens mij moeten we ons al rond 7 uur ergens melden, anders komen we het startgebied niet meer in. Dan moet ik rond 5 uur mijn bed uit. Terwijl we pas om 14:00 uur starten! Het lijkt me vervelend om zo lang te moeten wachten. En in november is het waarschijnlijk niet heel erg warm… Maar ja, waarschijnlijk is het de moeite meer dan waard.”

12:34 uur

Op haar sporthorloge staat de teller al boven de 25 kilometer, maar Hoogendijk maakt nog even een omweg naar huis. Ter compensatie van de gemiste kilometers tijdens het ‘kotsrondje’ van afgelopen week. Uiteindelijk eindigt ze op 28 kilometer, de langste afstand die ze ooit heeft hardgelopen. „Nu ik de 28 heb aangetikt heb ik er meer vertrouwen in gekregen. Ik krijg er zowaar zin in, haha. Ik kijk er vooral heel erg naar uit dat het erop zit. Dat ik een marathon heb gelopen, een marathon! Volgens mijn trainingsschema moet ik uitkomen op zo’n 4 uur en 20 minuten, maar er is me geadviseerd de eindtijd los te laten en gewoon voor uitlopen te gaan. Ik hoop dat ik enorm kan genieten van al die mensen langs te gaan. In New York schijnen ze echt ‘over the top’ te gaan in hun aanmoedigingen, geweldig.

12:44 uur

„Als ik aan ná de finish denk, krijg ik visioenen over pizza’s, hamburgers en cocktails. Ik denk dat we met onze groep helemaal losgaan als we het hebben geflikt”, zegt Hoogendijk terwijl ze een herstelshake klaarmaakt. Er zijn volgens haar twee scenario’s denkbaar. „Of ik zeg gelijk: eens maar nooit weer. Of ik vind de kick zo heerlijk dat ik roep: volgend jaar weer! Maar bij dat laatste kan ik me nauwelijks iets voorstellen. Zelfs na al die trainingen heb ik het echte hardloopvirus nog niet te pakken, volgens mij. Ik vind het niet verslavend ofzo. Het is nog steeds niet leuk. Maar als het op mijn programma staat, wil ik het gewoon gedaan hebben. En nu voel ik me de rest van de dag lekker. Ik moet wel zeggen dat ik andere sporten mis. Ik was begonnen met tennis, dat vind ik heel leuk om te doen. Maar als ik drie of vier keer per week hardloop, wil ik op die andere dagen even bijkomen. Hier in Utrecht wonen best veel meiden met wie ik heb gevoetbald en we wilden af en toe een balletje gaan trappen. Gewoon op een veldje in de buurt. Maar dat schiet er allemaal bij in.”

12:59 uur

Hoogendijk en haar loopgroep blijven na de finish nog twee dagen in New York om de stad te verkennen. Daarna hopelijk met een blinkende medaille het vliegtuig in terug naar Nederland. Dan snel weer een rondje hardlopen? „Nee, nee, nee! So-wie-so niet! Dat weet ik zeker. Ik ga echt niet voor mijn plezier deze enorme afstanden lopen. Behalve als ik weer een keer een marathon ga lopen en het weer moet.”

Bekijk hier de video waarin Anouk Hoogendijk zich voorbereid op de marathon van New York:


Zeer slordig Ajax speelt 0-0 gelijk op Cyprus

Mazraoui pakt zijn eerste gele kaart/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 AUG 2019

Het hoofdtoernooi van de Champions League is nog lang niet binnen handbereik voor Ajax. De halvefinalist van afgelopen seizoen speelde op een paar fases na een slechte wedstrijd op bezoek bij APOEL Nicosia en mocht blij zijn dat het bij 0-0 bleef.

Goede start

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen via onder andere Dusan Tadic. Met slordig spel bracht de ploeg zichzelf echter een paar keer in de problemen, waardoor het halverwege de eerste helft al drie kaarten had geïncasseerd. Ook kreeg APOEL daardoor langzaam wat mogelijkheden via vooral Musa Al-Taamari, die net voorlangs punterde.


Martens ontbreekt bij eerste EK-kwalificatieduels

Lieke Martens/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 AUG 2019

De Nederlandse voetbalsters starten de kwalificatiereeks richting het EK van 2021 zonder de geblesseerde sterspeelster Lieke Martens.

De linksbuiten van FC Barcelona neemt de tijd om goed te herstellen van de teenblessure die haar deze zomer tijdens het WK zo hinderde. Martens slaat de eerste twee kwalificatiewedstrijden tegen Estland (30 augustus in Tallinn) en Turkije (3 september in Heerenveen) daarom over.

Martens kreeg tijdens het WK in Frankrijk zoveel last van een teen, dat ze gedurende het toernooi amper meer kon trainen. Met pijnstillers kon de Limburgse wel steeds spelen. Ze haalde echter niet het topniveau dat ze wel had tijdens het gewonnen EK 2017 in eigen land.


Ajax strijdt op Cyprus om CL-ticket

Ajacieden trainen in aanloop naar de wedstrijd tegen APOEL Nicosia. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

20 AUG 2019

Dinsdagavond begint Ajax op Cyprus aan het tweeluik met APOEL Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende in de derde voorronde moeizaam af met de Griekse kampioen PAOK (5-4 over twee wedstrijden) en treft nu de kampioen van Cyprus.

Twee voorrondes

Ajax bereikte afgelopen seizoen weliswaar de halve finales van de Champions League en miste maar net de eindstrijd, maar moet desondanks twee voorrondes zien door te komen om weer het hoofdtoernooi te halen.


Kogel door de kerk: Dumoulin weg bij Sunweb

Dumoulin van Sunweb naar Jumbo-Visma

Dumoulin nog in dienst van Sunweg. / Anne-Christine Poujoulat | AFP

Foto van 'Metro en ANP'

19 AUG 2019

Wielrenner Tom Dumoulin vertrekt aan het einde van het seizoen bij Team Sunweb. De 28-jarige Limburger is na acht jaar toe aan een nieuwe uitdaging, zo werd maandag bekend. Hij rijdt de komende drie jaar voor het Nederlandse topteam Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg heeft de komst van de 28-jarige Limburger met een filmpje bekendgemaakt.

Jumbo-Visma heeft met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic echter al twee kopmannen in dienst. Dylan Groenewegen is daar succesvol als topsprinter.


'Bouw van het AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk'
Likeability of3

'Bouw van het AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk'

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

18 AUG 2019

Jan de Roos, de voormalig eigenaar van het staalmontagebedrijf dat verantwoordelijk was voor de bouw van het AZ-stadion, heeft tegenover het AD een boekje open gedaan over de werkwijze van zijn voormalige bedrijf tijdens de bouw van het sportpark. Volgens De Roos werd er op veel onderdelen beknibbeld.

De Roos geeft aan dat er 'op het randje' werd gebouwd. „Het moest zo goedkoop mogelijk. Dirk Scheringa wilde het onderste uit de kan, een echte zakenman. Uiteindelijk kon het qua keuring en inspectie door de beugel, maar de marges waren dun."

'Sponsor'


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

17 AUG 2019

Frenkie de Jong keek teleurgesteld terug op zijn debuut in de Spaanse competitie. De Jong verloor met FC Barcelona met 1-0 van Athletic Bilbao door een fraaie treffer in de slotminuten.

„Dit was een slechte dag en een slecht begin", zei de middenvelder tegen ZiggoSport. „Ik ben teleurgesteld dat we hebben verloren."

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd.

De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd. Foto: ANP.


Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Is de UEFA-speler van het jaar stiekem al bekend?

Vorig jaar won Luca Modric (midden foto) de felbegeerde prijs. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

17 AUG 2019

Het lijkt een grote blunder van de Europese Voetbalbond. Er is namelijk een briefje 'uitgelekt' waar de uitslag van de UEFA-speler van het jaar op staat.

Deze blunder komt slechts een paar dagen na de bekendmaking van de genomineerden voor de prijs. Na de bekendmaking werd nog geroepen dat Virgil van Dijk, die zowel voor het Nederlands Elftal als voor Liverpool speelt, een grote kans maakt om als eerste Nederlander ooit deze prijs in de wacht te slepen.

Gelekt: UEFA-speler van het jaar al lang bekend.

Virgil van Dijk zou tweede worden. Foto: ANP.


Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona
Likeability of5

Frenkie de Jong gelijk in de basis bij FC Barcelona

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 AUG 2019

Frenkie de Jong speelt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijk in de basis van FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder is door trainer Ernesto Valverde opgenomen in het elftal. In de zomer is De Jong voor 75 miljoen euro overgekomen van Ajax. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot 86 miljoen.

De Jong vormt in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao het middenveld met Sergi Roberto en Carles Aleña. De middenvelder moest zich aanvankelijk bij Barcelona in de voorbereiding tevreden stellen met invalbeurten, maar mocht later in twee oefenduels starten.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Hersenaandoening bij Van Wolfswinkel ontdekt

Hersenaandoening bij Ricky van Wolfswinkel ontdekt

Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Ricky van Wolfswinkel kan een half jaar tot een jaar niet voetballen vanwege een aneurysma in zijn hersenen. De Nederlandse spits van FC Basel meldt dat donderdag via zijn club.

Van Wolfswinkel liep vorige week in de thuiswedstrijd tegen LASK Linz in de derde kwalificatieronde van de Champions League een hersenschudding op. Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam ook naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. Dat is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen.

Videoboodschap


Van Dijk in race voor UEFA speler van het jaar

Virgil van Dijk in actie voor Liverpool. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Er is sprake van stevige concurrentie, maar Virgil van Dijk neemt het op tegen Christiano Ronaldo en Lionel Messi, voor de titel van ‘speler van het jaar’ van de Europese Voetbalbond UEFA. De aanvoerder van het Nederlands elftal won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League en veroverde afgelopen woensdag de Europese Supercup.

Eerste Nederlander

Van Dijk werd in april al verkozen tot speler van het jaar in Engeland. Hij kan als eerste Nederlander de prestigieuze prijs van de UEFA in de wacht slepen. Arjen Robben eindigde in 2014 als derde.


'Tijd dat een vrouw Supercup-wedstrijd fluit'

Virgil van Dijk tijdens een eerdere wedstrijd van Liverpool / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 AUG 2019

De Française Stéphanie Frappart heeft woensdag de leiding over de wedstrijd over de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea. Virgil van Dijk laat weten dat hij het prima vindt dat een vrouw de wedstrijd fluit. „Als iemand kwaliteit heeft, en dat heeft ze, want anders zou ze niet voor deze wedstrijd zijn aangewezen, dan is het prima", zei Van Dijk een dag voor de wedstrijd in het stadion van de Turkse club Besiktas.

Geslacht niet relevant

Frappart leidde vorige maand in Lyon de finale van het WK voor vrouwen tussen Nederland en de Verenigde Staten (0-2). Als eerste vrouw mag ze nu de wedstrijd om de Europese Supercup fluiten. „Ik denk dat ze deze wedstrijd verdient", aldus Van Dijk, verdediger van Liverpool. „Kijk eens naar haar cv. Ze heeft al zoveel grote wedstrijden gefloten. Het geslacht van iemand is helemaal niet relevant."


Wesley Sneijder stopt definitief met profvoetbal

Wesley Sneijder tijdens de training van het Nederlands Elftal. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

De recordinternational stopt definitief met profvoetbal. Wesley Sneijder vertelde dat maandag voor de camera van FC Utrecht TV, de televisiezender van de club uit zijn geboortestad.

De 35-jarige Sneijder was in stadion Galgenwaard omdat hij besloten heeft om daar een skybox te huren. Terloops meldde de middenvelder dat zijn loopbaan erop zit. „Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", zei hij. Sneijder is van plan veel van zijn gewonnen prijzen in de skybox uit te stallen.

Recordinternational


Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Alexander Albon is de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

Het Formule 1-team van Red Bull heeft coureur Pierre Gasly voor de tweede helft van het seizoen vervangen door Alexander Albon. De Fransman Gasly moet een stapje terugdoen naar Toro Rosso, de opleidingsploeg van de renstal van Max Verstappen. De Thaise Brit Albon verschijnt op 1 september voor het eerst namens Red Bull aan de start, bij de Grote Prijs van België.

„Red Bull verkeert in de situatie dat het vier getalenteerde Formule 1-coureurs onder contract heeft staan die kunnen roteren", meldt het Oostenrijkse raceteam, waarbij Verstappen de kopman is. „Het team zal de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en aan de hand daarvan zal worden besloten wie er naast Max wordt opgesteld in 2020."


AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil

AZ legt kaartverkoop Europees duel stil. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

12 AUG 2019

AZ heeft de kaartverkoop voor de eerstvolgende wedstrijd in de Europa League, donderdag tegen FC Marioepol, tot nader order stilgelegd. Het duel met de club uit Oekraïne begint vooralsnog om 20.30 uur, maar de locatie is nog onbekend.

Jong AZ

De Alkmaarse club moet op zoek naar een ander onderkomen omdat een deel van het dak van het eigen AFAS Stadion zaterdag instortte. Jong AZ zou maandag het thuisduel met Telstar ook in het stadion in Alkmaar spelen. Die wedstrijd is inmiddels verplaatst naar het trainingscomplex van de club in Wijdewormer, waar Jong AZ de meeste thuisduels afwerkt.


PSV verzuimt ruime score neer te zetten tegen ADO

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 AUG 2019

PSV heeft de eerste overwinning van het seizoen in de eredivisie te pakken. Na het puntenverlies bij FC Twente (1-1) wist het elftal van trainer Mark van Bommel in eigen stadion wel van ADO Den Haag te winnen: 3-1. Tegenvaller voor PSV was het geblesseerd uitvallen van Hirving Lozano.

Magere score

De score in het Philips Stadion had veel hoger kunnen uitvallen. De gedachten bij veel supporters van PSV zullen de eerste helft terug zijn gegaan naar Luuk de Jong. De in de zomer naar Sevilla vertrokken kopsterke spits had vaak aan een kleine kans genoeg om een doelpunt te maken of een wedstrijd open te breken.


Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 AUG 2019

Een stuk van het dak van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar, het AFAS Stadion, is zaterdagmiddag ingestort. Er is niemand gewond geraakt. Het stuk dak, van ongeveer 20 meter breed, is op de tribune terecht gekomen. Harde wind is de oorzaak.

De club was op het moment dat het gebeurde niet aan het trainen in het stadion. Vanwege de wind werd elders binnen getraind.

AZ-directeur Robert Eenhoorn reageerde zaterdagavond: "Dit heeft ons allemaal verrast. We zijn enorm geschrokken maar vooral blij dat er geen menselijk leed heeft plaatsgevonden. De komende dagen gaan we een onderzoek doen met experts op dit gebied. Pas als dat onderzoek is gedaan, kunnen we dieper op de zaak ingaan. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg."


Dramatisch kwartier kost Ajax de zege in Griekenland

Hakim Ziyech en Dusan Tadic na de 0-1/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 AUG 2019

Ajax heeft op bezoek bij PAOK Thessaloniki met 2-2 gelijkgespeeld in de voorronde van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag ontvangt de Grieken volgende week thuis.

Ondanks alle geruchten begon Ajax gewoon met Donny van de Beek in de basis. Het duurde dik tien minuten voordat de ploeg voor het eerst mocht juichen. Een scherp aangesneden vrije trap van Hakim Ziyech viel via het hoofd van tegenstander Dimitris Giannoulis binnen. PAOK was in de counters niet ongevaarlijk, maar vaak ging het mis in de laatste fase, nog voordat André Onana getest kon worden.

Diego Biseswar


Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen voor het eerst op pole in Hongarije

Verstappen is blij na zijn eerste pole position in de GP van Hongarije. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

3 AUG 2019

Max Verstappen start zondag in de Grote Prijs van Hongarije voor de eerste keer op poleposition. Op de Hungaroring kwam de rijder van Red Bull in de kwalificatie tot 1.14,572. Dat was sneller dan Valtteri Bottas (op 0,018) en Lewis Hamilton, de coureurs van Mercedes die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

In de Formule 1 startte niet eerder een Nederlander vanaf de eerste plek.

'Ongelooflijk'


Messi mag drie maanden niet voor Argentinië spelen

Lionel Messi in duel met Gary Medel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 AUG 2019

Vechtersbaas Lionel Messi mag voorlopig niet voor Argentinië spelen. De sterspeler heeft een interlandschorsing van drie maanden gekregen.

Rode kaart

Reden hiervoor is een incident tijdens de Copa America-wedstrijd tegen Chili. In de wedstrijd om de derde plaats kreeg hij het aan de stok met Gary Medel. Messi kreeg een rode kaart en een wedstrijd schorsing, maar daar bleef het niet bij.