Barcelona in Parijs veel te sterk voor 'PSG'

Barcelona overklast 'PSG' in Parijs

Foto van 'ANP'

FC Barcelona heeft woensdag een voorschot genomen op een plek in de halve finales van de Champions League. De ploeg van trainer Luis Enrique won op bezoek in Parijs het eerste duel met Paris Saint-Germain met 3-1.

Neymar opende na zeventien minuten de score in het Parc des Princes, waarna Luis Suárez na rust met twee doelpunten voor een grote marge zorgde. Gregory van der Wiel deed in de slotfase via het been van Barcelona-verdediger Jérémy Mathieu iets terug namens de thuisclub.

Lees ook: LIVE Champions League: PSG - FC Barcelona

Van der Wiel speelde de hele wedstrijd bij 'PSG'. Hij staat volgende week dinsdag met zijn ploeg in Camp Nou voor een loodzware opdracht. De Franse kampioen kan dan wel weer beschikken over topschutter Zlatan Ibrahimovic, die woensdag ontbrak vanwege een schorsing.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Views

0

Veltman: Mooi als iemand weer tien keer hooghoudt

Joël Veltman juicht samen met doelpuntenmaker Lasse Schöne in de Klassieker van vorig seizoen.

Foto van 'Sander Schomaker'

Zondag staat bij de herstart van de eredivisie meteen de Klassieker in Amsterdam op het programma. Metro sprak met Ajax-aanvoerder Joël Veltman over Feyenoord, de nieuwe trainer Erik ten Hag en assistent-coach Richard Witschge.  

Met de zeer waarschijnlijke terugkeer van Robin van Persie bij Feyenoord staan zondag mogelijk de topscorer aller tijden van Oranje en de nummer twee topscorer van Oranje (Huntelaar) tegenover elkaar. Doet het jou wat dat Van Persie terug is bij Feyenoord?

Hij is voor hun natuurlijk de verloren zoon, dus voor Feyenoord is het mooi. Maar voor ons maakt het niet zoveel uit of hij meedoet of niet. Voor het Nederlandse voetbal vind ik het wel top dat jongens als Huntelaar en Van Persie terugkeren naar de eredivisie. Er is veel kritiek op de Nederlandse competitie, dan is het heel goed als zulke grote spelers terugkomen. Jonge jongens kijken tegen ze op en kunnen heel veel van ze leren. Voor mij zou het niet extra spannend zijn om tegen hem te spelen. Ik heb bij Oranje met hem hem gespeeld en met Ajax tegen hem gespeeld toen hij bij Fenerbahçe zat. Toch denk ik dat zijn komst voor Feyenoord heel kan belangrijk zijn, hij kan ze het geloof in eigen kunnen teruggeven.

De kans is groot dat Van Persie er zondag nog helemaal niet bij is, omdat nog niet alles rond is. Kan deze domper voor Feyenoord effect hebben?

Zoiets kan doorwerken bij Feyenoord, dan heerst er toch teleurstelling. Maar wat ik al zei: voor ons maakt het niets uit.

Ajax heeft nu bijna twee weken gewerkt onder de nieuwe trainer Erik Ten Hag, hoe bevalt dat?

Hij traint langer en harder, we staan dus wat langer op het veld. Verder doet hij veel samen met zijn assistent Alfred Schreuder, ze doen het een beetje fifty-fifty. Vaak zie je dat een trainer de trainingen laat doen door zijn assistent of juist een trainer die zijn assistent bijna niets laat doen. Ten Hag en Schreuder verdelen het.

Met een nieuwe trainer na de winterstop beginnen, voelt dit als de start van een nieuw seizoen?

Zo voelt het wel een beetje, maar dan met vijf punten ‘strafpunten’. We zijn uitgeschakeld in Europa en uitgeschakeld in de beker en spelen vol voor de competitie. Het moet zeker te doen zijn om vijf punten goed te maken.

Ten Hag krijgt het ook meteen voor zijn kiezen: de Klassieker en dan zijn oude ploeg FC Utrecht. Kan hij meteen zijn stempel drukken, denk je?

Het is voor de trainer natuurlijk ook een lastige start. Hij moet toch eerst verder gaan, waar Keizer is geëindigd. Je kan het moeilijk in twee weken helemaal omgooien. Dat lijkt me ook niet handig. Maar als we deze wedstrijden winnen kan het hem wel een geweldige kickstart geven.

Jij was een van de weinigen die zich uitsprak over het ontslag van Marcel Keizer. Je zei dat hij meer krediet had verdiend. Denk je er nog zo over?

Ik werd gebeld door de club toen Keizer was ontslagen. Dat kwam redelijk plotseling. Maar als voetballer kan je niet stil blijven staan bij dat soort momenten. We moeten verder en nu hebben we Ten Hag en de assistenten Schreuder en Richard Witschge.

Over Witschge gesproken, hebben jullie al afgesproken wie er straks tien keer gaat hooghouden in de Klassieker?

Hahaha, we kunnen allemaal wel tien keer hooghouden, maar in de Klassieker? Het zou mooi zijn wanneer dat nog een keer zou gebeuren, maar om zoiets te plannen is niet reëel.


Views

16

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

100+

Fanclub Feyenoord baalt van besloten trainingen

Feyenoord traint in aanloop naar het duel met Ajax achter gesloten deuren. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Vuurwerk, vlagvertoon en bulderend gezang. Lange tijd was de laatste training van Feyenoord voorafgaand aan wedstrijden tegen aartsrivaal Ajax een hoogtepunt voor de supporters. Ook voor de spelers was het een belevenis om te merken hoe de Klassieker leeft bij de eigen aanhang. Die tijd is voorbij, want zaterdag traint de landskampioen achter gesloten deuren.

„Het is jammer dat dit soort tradities verdwijnt”, aldus Wim van Merkensteijn, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder. „Niet dat ik een groot voorstander ben van fakkels, maar zo’n laatste training was wel altijd sfeerverhogend. Veel fans zijn dag en nacht met Feyenoord bezig, dan horen dit soort zaken er ook bij.”

Vuur en vlam

De afgelopen jaren werd het al steeds minder druk tijdens de laatste oefensessie van Feyenoord in aanloop naar de kraker tegen Ajax. Voorheen stonden duizenden mensen langs het trainingsveld op Varkenoord of zetten ze De Kuip in vuur en vlam, maar de laatste keren kwamen er slechts een paar honderd mensen naar de training kijken. Vanwege het verbod op vuurwerk lieten de fanatiekste fans de mogelijkheid schieten om hun ploeg een laatste steuntje in de rug te geven.

Het werd de laatste jaren steeds rustiger tijdens de laatste training van Feyenoord voorafgaand aan de Klassieker. Foto: ANP

Van Merkensteijn: „Maar dat waren er altijd nog een paar honderd. Het is zonde dat zij nu niet meer bij de laatste training kunnen zijn omdat dat achter gesloten deuren gebeurt.” Tijdens het trainingskamp in Marbella gaf trainer Giovanni van Bronckhorst aan dat het in het buitenland heel normaal is dat trainingen besloten zijn. Daar deed hij nog een schepje bovenop door te zeggen dat hij wellicht nog vaker zonder pottenkijkers wil gaan trainen als het nieuwe trainingscomplex klaar is.

Pleister

FSV De Feijenoorder heeft dit onderwerp met Feyenoord besproken, maar volgens Van Merkensteijn heeft de directie weinig invloed op de gang van zaken. „Het is de technische staf die dit bepaalt en wij zitten niet om de tafel met de technische staf. Ik denk niet dat een besloten training het verschil zal maken in een wedstrijd tegen Ajax. Maar als we zondag winnen, heeft Van Bronckhorst natuurlijk groot gelijk, haha. Dan is het een heel fijne pleister op de wonde die is ontstaan doordat we niet bij de laatste training mogen zijn.”

Zo ging het er in 2012 aan toe tijdens de laatste training van Feyenoord voor de Klassieker:

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

34

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

48

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Feyenoord doet DNA-onderzoek onder eigen fans

Zit Feyenoord écht in het bloed bij de supporters? Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Het klinkt als een 1 aprilgrap, maar de initiatiefnemers zijn bloedserieus. Feyenoord gaat in samenwerking met sponsor Opel op zoek naar het Feyenoord-gen door DNA-onderzoek te doen onder de supporters. „Deze club zit in mijn bloed”, is tenslotte een veelgehoorde kreet bij Het Legioen.

Presentator en Feyenoordfan Sander de Kramer, het gezicht van Het Grote Feyenoord DNA-onderzoek, geeft tekst en uitleg: „Voor veel supporters is Feyenoord een belangrijk deel van hun leven. De liefde voor hun club zit diep, diep van binnen. Volgens velen zelfs in hun DNA. Daarom gaan we nu eens echt onderzoeken hoe het zit met die liefde voor Feyenoord. Wie weet ontdekken we een heus Feyenoord-gen.”

Wangslijm

Fans van de regerend landskampioen kunnen vrijwillig aan het onderzoek meedoen als zij toestemming geven voor het afstaan van DNA. Geïnteresseerden kunnen zich op opel.nl/feyenoord aanmelden, waarna bij een geselecteerde groep van 168 (anonieme) supporters wangslijm wordt afgenomen.

In het DNA-materiaal wordt niet alleen gezocht naar overeenkomsten. „We kijken ook naar de verschillen tussen supporters die bloedfanatiek zijn en de wereld over reizen om Feyenoord aan het werk te zien en fans die af en toe op de radio naar een wedstrijdverslag luisteren”, zegt Berry Kriesels van onderzoeksbureau Omnigen. „Heeft die eerste groep een ander gen dan de tweede groep? Het lijkt me prachtig om zoiets te ontdekken.”

Feyenoord en Opel hopen de resultaten van het onderzoek medio april te presenteren.


like
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

87

Russische atleten massaal 'ziek' voor dopingcontrole

36 atleten wilden deze flesjes niet zien/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

De Russische sporters en doping: het blijft de gemoederen bezighouden. De atleten uit het land blijken nu ook evenementen te mijden waar geheid dopingcontroles zullen zijn.

Indoorkampioenschap

Het regende deze week ineens afmeldingen toen er op het Siberische indoor atletiekkampioenschap dopingcontroleurs aanwezig zouden zijn. In een paar dagen tijd hebben liefst 36 sporters zich 'ziek' afgemeld, meldt het Russische Championat.

De atletiekfederatie van het inmiddels beruchte dopingland laat het er niet bij zitten en heeft alle 36 sporters om een verklaring gevraagd. Het is immers niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. In 2016 vluchtte een atlete zelfs het stadion uit toen ze erachter kwam dat ze gecontroleerd zou worden.

Gereguleerde doping

De voorbije jaren zijn er veel onthullingen geweest over het massale dopinggebruik van Russische sporters uit voornamelijk de atletiekwereld, waarbij de overheid ook een rol speelde. Voormalig discuswerpster Yevgeniya Petsjerina - die zelf ooit betrapt was - stelde dat 99 procent van de Russische atleten weleens verboden middelen heeft gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Max en Ricciardo rijden eerste 'crazy race' van 2018

Daniel Ricciardo en Max Verstappen staan te trappelen om komend seizoen weer op deze manier op de foto te gaan. Foto: EPA

Foto van 'Johan van Boven'

De liefhebbers van Formule 1 moeten nog ruim twee maanden geduld hebben voordat in Australië het nieuwe seizoen losbarst en ook de coureurs zelf staan te trappelen. Bij Red Bull Racing werken ze uiteraard met de nodige humor toe richting de start van de eerste GP.

De renstal heeft een video opgenomen waarin Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo het op het kantoor van Red Bull tegen elkaar opnemen door in crazy carts door de gangen te racen.

Karretjes

De twee scheuren op hun kleine karretjes door de gangen langs het kantoorpersoneel richting de ruimte waarin hun Formule 1-bolides staan.

Het stelt allemaal natuurlijk niet zo veel voor, maar voor de fans van Verstappen is het een leuke manier om alvast een beetje in de stemming te komen voor het nieuwe seizoen.


Views

100+