Tinkoff klaagt UCI aan om Kreuziger

1 augustus 2014 om 16:00 door © 2014 ANP
Tinkoff klaagt UCI aan om Kreuziger

MOSKOU (ANP) - Wielerploeg Tinkoff-Saxo sleept de UCI voor de rechter. Dat meldt eigenaar Oleg Tinkov op Twitter. Hij is boos dat de bond de ploeg niet heeft ingelicht over veranderingen in de bloedwaarden van Roman Kreuziger toen Tinkoff de renner in 2012 contracteerde. De schommelingen deden zich voor in seizoen 2009-2010 en waren dit seizoen reden voor de UCI om een onderzoek te starten. Daardoor moest Tinkoff de Tsjechische renner buiten de Tour-selectie houden. Kreuziger rijdt vanaf zondag wel weer in de Ronde van Polen.

,,De UCI wist van de schommelingen, dus waarom hebben ze dat verborgen gehouden?'' zegt Tinkov op Twitter. ,,Ik verloor miljoenen euro's omdat ik hier niets van wist toen hij tekende. De UCI mag ons flink gaan compenseren hiervoor.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d