Presentatie van Hiddink als bondscoach Oranje

1 augustus 2014 om 04:16 door © 2014 ANP
Presentatie van Hiddink als bondscoach Oranje

NEDERLANDS ELFTAL

ZEIST (ANP) - Hij behoeft weliswaar geen enkele introductie meer, maar toch rekent de KNVB op massale belangstelling voor de presentatie van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal. De 67-jarige Varssevelder wordt vrijdagochtend om 11.00 uur samen met zijn staf in Zeist gepresenteerd door directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Hiddink volgt Louis van Gaal op, die al ruim voor het WK in Brazilië aangaf dat hij na het mondiale voetbaltoernooi zou stoppen.

Hiddink krijgt met Oranje de trotse nummer 3 van het WK onder zijn hoede. De eerste test voor de nieuwe bondscoach is de oefeninterland op 4 september tegen Italië, vijf dagen later opent het Nederlands elftal de EK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Tsjechië. Eerste opdracht voor Hiddink is kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk.

De staf telt met assistent Ruud van Nistelrooij en keeperstrainer Patrick Lodewijks nog twee nieuwe gezichten. Danny Blind zal net als onder Van Gaal gaan fungeren als assistent-trainer. Het is de bedoeling dat Blind over 2 jaar doorschuift naar de functie van bondscoach.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d