Nieuwe leider in Amsterdam

11 augustus 2014 om 07:00 door Sander Schomaker
Nieuwe leider in Amsterdam

 

Ajax versloeg in de eerste wedstrijd Vitesse met 4-1 en net als Niklas Moisander, twee jaar geleden, scoorde ook Nick Viergever meteen bij zijn competitiedebuut.

Nerveus
Nerveus werd er gisteren op het parkeerdek rond de ArenA door de ramen van iedere passerende limousine getuurd. Zat hij daar misschien in? Ook de skyboxen werden angstvallig in de gaten gehouden. De Ajax-fans waren op zoek naar het vrolijke hoofd van Samuel Eto’o. De wereldster zou openstaan voor een avontuur bij de Amsterdamse Champions League-deelnemer.
Op Twitter vroegen mensen of hij al gesignaleerd was. Er werd bijna gesmeekt om een foto. Een zware delegatie van Ajax had afgelopen donderdag in Parijs een gesprek met de spits uit Kameroen, waarbij de speler, die twee jaar geleden bij het Russische Anzhi nog de best betaalde voetballer (20 miljoen euro per jaar) van de wereld was, een uitnodiging kreeg om het duel Ajax-Vitesse bij te wonen.

Afwachten
Maar er was gisteren geen Eto’o te bekennen in de ArenA. ”Natuurlijk leeft dat verhaal ook bij ons in de groep”, lacht Nick Viergever na afloop van het duel met Vitesse. ”Wij lezen die verhalen ook, net als jullie. Wij zien ook een foto langskomen van Eto’o in een Ajax-shirt. Dat zijn leuke dingetjes. Ik begreep ook dat de trainer met hem gaat praten. Nu is het ook afwachten voor ons.”
Het klinkt nog steeds onwerkelijk, maar Viergever zou volgende week zomaar tegenover Eto’o kunnen staan tijdens de training op De Toekomst. ”Dat zou heel leuk zijn. Eto’o is een fantastische speler met een fantastische staat van dienst. Ik denk dat hij een goede toevoeging is voor Ajax.”

Kracht
Viergever kent de kracht van Eto’o. ”Ik heb met AZ in de Europa League tegen hem gespeeld toen hij nog bij Anzhi voetbalde. Of hij Viergever nog kent? Ja, dat denk ik wel, haha. We hadden hem één keer goed in de tang en één keer niet, toen werd het ook meteen 0-5.”
Mocht Eto’o gisteren toch ergens stiekem in de ArenA aanwezig zijn geweest, dan zag hij Viergever de belangrijke openingstreffer maken. Daarmee kwam de naam van de verdediger, die gisteren ‘op zes’ speelde, bij Ajax in een prachtig rijtje met onder anderen: Johan Cruijff, Marco van Basten, Bryan Roy, Frank Rijkaard, Ronald de Boer, Patrick Kluivert, Siem de Jong en Niklas Moisander.

Toekomst
”Welk rijtje is dat?”, reageerde Viergever. ”Oh, scoren bij mijn debuut, doel je natuurlijk op. Nou dan is er nog een mooie toekomst voor me weggelegd, haha.”
Viergever was bij Ajax één van de uitblinkers en leek zich helemaal thuis te voelen in zijn nieuwe rol op het middenveld. ”Of ik liever op zes speel nu? Dat is moeilijk te zeggen. Achterin heb ik toch het meeste vertrouwen, maar ik vind het zeker een leuke plek. Ik kan nu ook voor de goal komen. Op deze positie is het ook makkelijker om spelers te coachen en dat ligt mij wel. Ik ben aanvoerder geweest bij AZ en heb toch meer wedstrijden gespeeld dan sommige jongens. Dan moet ik die rol ook op me nemen.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d