Narsingh: van basiskracht naar invalskracht bij PSV

11 augustus 2014 om 07:00 door Jeroen Haverkort
Narsingh: van basiskracht naar invalskracht bij PSV

Tien minuten mocht Luciano Narsingh meedoen tegen Willem II. PSV won met 1-3 van de streekgenoot, een stand die toen al op het scorebord stond. “Ik was wel verrast, het is moeilijk te zeggen waarom ik gepasseerd werd. 
 

Teleurstellend
De hele voorbereiding en het tweeluik tegen Sankt Pölten speelde Luciano Narsingh, maar de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II zat de rechtsbuiten van PSV op de bank. “Ik hoorde vlak voor de wedstrijd dat ik niet zou spelen”, aldus Narsingh. “Ja, natuurlijk is dat teleurstellend. Ik wil altijd spelen.”

Maar Narsingh kan ook niet ontkennen dat zijn statistieken na zijn zware knieblessure minder zijn dan ervoor. De aanvaller kwam in 2012 over van sc Heerenveen en kende een vliegende start bij PSV: in zijn eerste achttien duels scoorde hij zes keer en gaf hij flink wat assists. Het leverde hem zelfs een uitverkiezing voor Oranje op. Maar een zware knieblessure, opgelopen op 22 december 2012 tegen NAC, brak zijn prestatiecurve. Pas op 13 augustus 2013 verscheen Narsingh weer op het trainingsveld. Vorig seizoen speelde hij twintig wedstrijden, meestal als invaller, en maakte hij één doelpunt.
 

Fit
“De fysio zei al dat het wel twee jaar kon duren voordat ik weer op mijn oude niveau zou zitten”, aldus Narsingh. “Vorig seizoen was inderdaad niet best, maar was ik ook nog niet fit. Mijn knie bleef stijf voelen na trainingen en wedstrijden. Pas sinds deze voorbereiding ben ik pijnvrij en speel ik vrijuit. De knie voelt eindelijk goed aan. Ik heb een hele zware periode achter de rug, maar dat ligt nu definitief achter me. Ik wil weer belangrijk zijn voor PSV.”
In die tien minuten die hem gegund waren tegen Willem II lukte dat niet. PSV had de buit al binnen door twee goals van Memphis Depay, waaronder een strafschop, en Jürgen Locadia. Voor Willem II scoorde Bruno Andrade. PSV stond na tien minuten al met 0-2 voor door blunders van keeper Kostas Lamprou (die een kwartier voor het einde ook nog rood kreeg toen hij Georginio Wijnaldum neerhaalde) en Ali Messaoud. De basisplekken voor de WK-gangers Wijnaldum en Depay gingen ten koste van Marcel Ritzmaier en dus Narsingh. “Ik was wel verrast, het is moeilijk te zeggen waarom ik gepasseerd werd”, bekende Narsingh. “De trainer heeft het er niet met me over gehad. Of ik vind dat ik goed heb gespeeld in de voorbereiding? Het was niet altijd goed, maar ik was wel van waarde. In de eerste wedstrijd tegen Pölten leverde ik een assist, in de tweede wedstrijd moest ik vooral achter mijn tegenstander aanlopen. Dat was mijn taak.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d