Luis León Sánchez naar Astana

1 augustus 2014 om 10:08 door © 2014 ANP
Luis León Sánchez naar Astana

ASTANA (ANP) - Luis León Sánchez rijdt volgend seizoen voor Astana. Dat bevestigde de wielrenner vrijdag op de Spaanse wielerwebsite Biciciclismo.com. De 30-jarige Spanjaard komt over van de Continental-ploeg Caja Rural-Seguros RGA.

Sánchez reed in 2006 ook al voor Astana, waar Alexander Vinokoerov momenteel ploegleider is. Sánchez wil zich testen in de rondes van een week en zich - als dat goed gaat - laten zien in de klassiekers. Verder zal hij kopman Vincenzo Nibali bijstaan in de grote rondes.

Sánchez reed van 2011 tot 2013 bij Rabobank, maar moest vertrekken vanwege aanhoudende beschuldigingen over zijn betrokkenheid bij de dopingzaak Operación Puerto.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d