Lucic-Baroni stunt tegen Halep

29 augustus 2014 om 22:02 door © 2014 ANP
Lucic-Baroni stunt tegen Halep

NEW YORK (ANP) - De Kroatische tennisster Mirjana Lucic-Baroni heeft vrijdag voor een stunt gezorgd op de US Open door de Roemeense Simona Halep in de derde ronde uit te schakelen. Ze versloeg de als tweede geplaatste speelster met 7-6 (6) 6-2.

Halep stond dit jaar in de finale van Roland Garros, haalde op Wimbledon de halve finales en bij de Australian Open de laatste acht. Maar Lucic-Baroni maakte een einde aan deze fraaie reeks.

De 32-jarige speelster uit Kroatië was eind jaren negentig als tiener een van de veelbelovende speelsters op de WTA Tour. In 1998 won ze aan de zijde van de Zwitserse Martina Hingis het vrouwendubbel bij de Australian Open. Een jaar later drong ze door tot de halve finales van Wimbledon.

Blessures

Maar een serie blessures en problemen met haar agressieve vader maakten een einde aan haar veelbelovende opmars. Toen ze in 2003 verloor in de kwalificatietoernooien van Roland Garros, Wimbledon en de US Open besloot ze te stoppen.

In 2007 pakte ze haar loopbaan weer op. Via de ITF-toernooien kwam ze langzaam terug en maakte weer regelmatig indruk met haar krachtige service en slagen. Tegen Halep kwam ze in de eerste set nog wel op een 5-2 achterstand. Toch wist ze de wedstrijd nog om te keren. Ze sleepte er een tiebreak uit. Na haar winst in de verlenging maakte Lucic-Baroni het in de tweede set overtuigend af.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d