Kusk volgt liever Tadic op bij Twente dan naar PSV te gaan

8 augustus 2014 om 09:20 door Jeroen Haverkort
Kusk volgt liever Tadic op bij Twente dan naar PSV te gaan

Kasper Kusk werd vorig jaar uitgeroepen tot de beste speler van de Deense competitie door de managers. "Dat was voor mij een teken om de volgende stap te maken." Het werd FC Twente. "De club had al vroeg interesse, daaruit spreekt vertrouwen." Toch ging Kusk ook nog het gesprek aan met andere geïnteresseerde clubs, waaronder PSV. "Maar eigenlijk had ik meteen het beste gevoel bij FC Twente. Zeker na het gesprek met Alfred Schreuder. Hij heeft een duidelijk plan met mij waar vertrouwen uit blijkt. Ik denk dat FC Twente beter bij mij past dan PSV. Twente weet precies wat het wil, de wijze waarop het speelt past ook beter bij mijn kwaliteiten. En het feit dat hier landgenoten spelen, vind ik ook belangrijk. Qua aanpassing is het natuurlijk perfect dat Andreas Bjelland en Joachim Andersen hier al spelen. Dat maakt het allemaal wat makkelijker."

Kusk maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor Aalborg en brak in 2012 definitief door. Een oproep voor het Deense nationale team volgde en clubs als Crystal Palace, Lille en Anderlecht toonden interesse. "Toen vond ik het echter nog te vroeg", aldus Kusk die in tachtig competitiewedstrijden 21 keer scoorde voor Aalborg. De 22-jarige Deen geldt als opvolger van Dusan Tadic en tekende voor vier jaar bij de Tukkers. Kusk hoopt zich rustig aan te kunnen passen, maar met het vertrek van Quincy Promes zal hij er waarschijnlijk eerder moeten staan. "Na een maandje verwacht ik aangepast te zijn. Ik hoop dat ik flink veel wedstrijden kan spelen en belangrijk kan zijn."

Kusk heeft in ieder geval hoge verwachtingen voor dit seizoen: "Ik denk dat FC Twente de perfecte club voor mij is om de volgende stap te nemen. Het speelt om de prijzen en is een topclub in Nederland. Ik kan me hier verder ontwikkelen. De Eredivisie is een uitstekende springplank voor Denen naar een grotere competitie, dat blijkt ook uit het verleden. Ik denk dat ik een bepalende speler voor FC Twente kan worden."

Hij heeft zich goed laten informeren, sprak onder meer met zijn goede vriend Lucas Andersen van Ajax. "Wie ik ook sprak, iedereen zei dat het voor mij de tijd was om de stap te maken. De Eredivisie is een veel technischer competitie dan de Deense en Twente staat bekend om zijn mooie voetbal. Ook ligt de mentaliteit van de Nederlanders dicht bij die van de Denen. Ik denk dat het een goede match wordt."

Kusk gaat in eerste instantie voor zijn kansen op de rechtervleugel. "In mijn laatste seizoen bij Aalborg heb ik het meeste aan de rechterkant gespeeld. Ik kon vaak mijn actie naar binnen maken, ook omdat we bij Aalborg met een offensieve rechtsback speelden. Eigenlijk zoals Twente speelt dus. Op de tien kan ik ook uit de voeten, maar dat is een moeilijkere positie in tactisch opzicht. Ik denk dat ik me eerst op de rechterflank moet richten, dat vindt de coach ook.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d