WK 2014: spelers Oranje bezoeken favela

1 juli 2014 om 22:54 door ANP

Spelers van het Nederlands elftal hebben dinsdag hun vrije middag besteed met een bezoekje aan de favela Santa Marta in Rio de Janeiro. Ze voetbalden er met kinderen en kregen een rondleiding door de smalle steegjes op de berg Dona Marta.

De favela, waar zo'n 6500 mensen wonen, geniet wereldwijd bekendheid door Michael Jackson. De overleden popster nam daar de clip op van zijn nummer 'They don't care about us.' Daarna kregen de inwoners van Santa Marta veel aandacht voor de slechte omstandigheden waarin ze moesten leven. Als dank daarvoor hebben ze een standbeeld van Jackson geplaatst.

De favela staat onder toezicht van de politie. In ruil daarvoor zijn ruim 1500 huisjes aangesloten op elektriciteit en stromend water.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d